Menu

Raakasuklaapäissään

Silloin kun löytää herkullisen raakasuklaan, on ihmisellä mielestäni velvollisuus kertoa siitä heille, jotka pitävät raakasuklaata terveysintoilijoiden säälittävänä korvikkeena Fazerin siniselle. Valitettava tosiasia on, että moni raakasuklaa maistuu jauhoiselle ja liian terveelliselle — jopa pahalle. Muutaman kerran jos tällaisia erehtyy haukkaamaan, saattaa pahimmillaan kuvitella, että koko valikoima on kelvotonta kamaa makeanhimon tyydyttämiseen. Näin ei ole laisinkaan asian laita ja nämä tuotteet todistavat sen.

Tähän saakka suomalaisten kauppojen raakasuklaatarjonnassa kirkkainta kruunua on kantanut kotimainen Goodio. Goodion tuotteet ovat Nobelin arvoista kamaa ja hillitöntä on se, että suklaat valmistetaan Herttoniemessä. Tuotantotilat ovat vaatimattomat, mutta raaka-aineet laadukkaita ja Goodion takana seisovat tyypit intohimoisia ja tinkimättömiä.

Elokuussa tutustuin kuitenkin suklaaseen, joka on Goodion veroista, aivan timanttista! Kyseessä on puolalainen firma, Cocoa,  jonka tuotevalikoimassa on useita luomulaatuisia raakasuklaamakuja. Kaikki sarjan suklaatuotteet eivät mielestäni pääse ihan maaliin asti, mutta manteli-cappuccino on ihan hillitön!

kc-raasuklaa.cocoa1

En ole mikään verbaalinen ilotulittaja ja suklaan makua on mahdoton kuvailla niin, että saisin puettua makumaailman sanoiksi, joten kannattaa maistaa, ainakin Ekolo ja Ruohonjuuri myyvät.

… Ja kun nyt puhutaan herkullisista raakasuklaista, on mainittava myös Puhdistamon appelsiinisuklaa. Se on kuin raakasuklaaversio Fazerinasta. Ihana.

Syön nykyään raakasuklaata päivittäin enkä tiedä, onko enää mahdollista lopettaa. Toisaalta, miksi pitäisikään?