Menu

Hyvää yötä vuodesta 1929

Bloggasin pari viikkoa sitten lastenhuoneen ja vuodevaatteiden kemikaaleihin liittyen. Ei varmaan tarvitse enää perustella sitä, miksi on fiksua nukuttaa skidiä mahdollisimman kemikaalittomassa ympäristössä.

Siinä missä muotiblogit saattavat saada aikaan sen, että tietyt vaatteet tai asusteet myydään loppuun alta aikayksikön, on minusta ilahduttavaa, että myös Kempparin kaltaisten blogien lukijat saavat toisinaan aikaan vastuullisten tuotteiden osalta samanlaista myynniin volyymin kasvua. Etenkin kun kyseessä on kotimainen, eettisesti toimiva ja ekologisia tuotteita valmistava yritys, toivon todellakin, että yhteistyö blogini kanssa näkyy firman myynnissä! Olen sen verran idealisti, että ajattelen jokaisen yksittäisen fiksun valinnan olevan pois monikansallisilta ketjuyrityksiltä.

kc-pvp2

kc-pvp.1

Kuvat: porinvillajapeite.fi

Porin Villa ja Peite on perustettu 20-luvulla ja minusta on hienoa, että Suomessa on vielä muutamia yrityksiä, jotka pystyvät sinnittelemään kaukomailla tuotettujen tuotteiden rinnalla. Näitä kotimaisia, monikansallisiin jättiläisiin verrattuna pienempiä firmoja kuluttajan on usein vaan vaikea löytää, ne kun eivät näy katukuvassa. Minäkään en tiennyt esimerkiki Porin Villa ja Peitteestä ennen tätä yhteistyöprojektia! Kemppari olkoon se kylänraitti, jolla paikallisuutta, ekologisuutta, eettisyyttä ja luonnollisuutta arvostava kuluttaja käy päiväkävelyllä. 🙂

Moni teistä tarttui Kemikaalicocktailille ja Project Mama -blogille räätälöityyn Porin Villaja Peite -tarjoukseen* — itseasiassa niin moni, että halusivat laajentaa tarjoustaan ja pidentää kampanja-aikaa.

Teistä moni kyseli vauvoille tarkoitetun futonpatjan perään, joten vauvafutoni ja vesipestävä sijauspatja ovat nyt Porin Villa ja Peite -kampanjasivulla tarjouksessa koko lokakuun ajan. Meinaan tilata nämä meidänkin vauvalle, koska Hector on niin jätti, ettei meinaa enää mahtua äitiyspakkaukseen! Siirtyminen pinnasänkyyn tapahtuu pian, toivottavasti pääsemme muuttamaan vähitellen Kallioon, pinnasänky kun on siellä, enkä jaksaisi roudata sitä tänne evakkoasuntoon…

Luonnonmateriaaleista kun kerran on puhe; muistutukseksi vielä, että jos kotoasi löytyy eläimen talja, joka mahtuu vauvan sänkyyn tai vaunukoppaan, aseta se sinne ihmeessä. Talja lämmittää viileillä syys- ja talvisäillä mukavasti pientä ja hyvällä tuurilla ehkäisee allergioitakin puhkeamasta. Perheissä, joissa on kissoja, koiria tai muita karvaisia, turkin omaavia asukkeja, hyötyjä saa varmaan muutenkin, mutta perheissä, joissa ei ole eläimiä, saattaa talja olla vauvalle tosi hyvä juttu (mikäli kukaan perheestä ei ole taljalle allerginen).

* Sisältöyhteistyö Porin Villa ja Peite -yrityksen kanssa. Alennukset blogini lukijoille voimassa kampanjasivuillaan lokakuun loppuun.