Menu

Maailman ekologisimmat farkut?

Muistatteko sen yhden postauksen vuodelta 2009, sen joka tehtiin punavuorelaisbunkkerissa? Coston tyypit ovat päässeet maan alta kirkkaaseen päivänvaloon ja tulevaisuus se vasta kirkkaalta näyttää, suorastaan loistavalta. Menossa on kenties maailmanvalloitus.

k_costobunkkeri

Coston bunkkeri vuonna 2009

Maailmaa ei tosin valloita varsinaisesti Costo, vaan Coston tyypit, Anders, Hannes & Co.  Pure Waste -nimisellä yrityksellään (lue edellisen linkin takaa postauksesta enemmän). Vaateteollisuuden jätemateriaaleista uutta farkkua valmistavalla Pure Wastella menee nyt lujaa: firma palkittiin tänä vuonna Vuoden muotitekona ja vastikään ELLE Style Awardseissa Vuoden Ekologisena Muotitekona. Sitä se todellakin on, palkinto ei olisi voinut mennä oikeampaan osoitteeseen!

esa_pure_wasteSyystä iloiset ELLE-voittajat

Kuva: elle.fi

Nerokasta on se, että kotimainen vaatemerkki Nurmi — niinikään tänä vuonna palkittu — on alkanut valmistaa farkkuja Pure Waste -materiaalista! Kyseessä saattaa hyvinkin todennäköisesti olla maailman ekologisimmat farkut.

07ea527a-4f39-40b0-b563-a09ea05ff065

Nurmen RE-JEANS -farkkujen materiaalina on 100% kierrätyspuuvilla, jonka raaka-aine on täysin farkkujen leikkuujätettä. Tämä innovatiivinen materiaali on tiettävästi ensimmäinen denim, joka on tehty 100%:sti kierrätysmateriaalista.

Leikkuujäte leikataan ensin pieneksi, sen jälkeen karstataan vanumaiseksi materiaaliksi.Tämävanukehrätään langaksi ja kudotaan jälleen kankaaksi kiinalaisessa tehtaassa, joka on erikoistunut kierrätysmateriaalien valmistukseen. Vaikka raaka-aine on kierrätettyä, on tästä materiaalista pystytty kehittämään erittäin laadukas ja kestävä.

Materiaalin on kehitellyt helsinkiläinen Pure Waste Textiles, joka palkittiin juuri sekä Finatexin toimesta Vuoden suomalaisena muotitekona sekä Elle Style Awards -gaalan Ekologisena muotitekona.

– Lähde: Nurmen pressitiedote

RE-JEANSit valmistetaan Keiteleellä, eikä materiaalia tarvitse värjätä uudelleen. Jopa tavanomaisesti nahkainen farkkumerkki on kierrätettyä sisäkumia, farkut ovat näinollen paitsi ekologiset, myös vegaaniset.

RE-JEANS- farkut lanseerataan tänään alkavilla Luonnollisesti- messuilla, osastolla 7 c 49. Meikä aikoo ainakin mennä hiplailemaan ja testaamaan (jos farkut ovat jo myynnissä).

Onnea Nurmi ja onnea Pure Waste, Suomen uusi Nokia! 🙂