Menu

RMS:llä on mainio ekoripsari

Luonnonkosmetiikassa aurinkorasva ja ripsiväri ovat monille ne hankalimmat tapaukset. Ekoaurinkovoiteiden käyttäjän erottaa rannalla valkoisen hohtavana kalma-Kallena ja ekoripsarit, no niitä nyt ei erota ripsistä juurikaan.

Löysin itse keväällä vihdoinkin toimivan ekoaurinkorasvasarjan, joka ei jätä ihoa valkoiseksi niin kuin melkein kaikki verrokkinsa. Toinen kosmetiikkahaaste on siis selätetty, mutta ripsivärin kohdalla etsintä on yhä käynnissä.

Olen testaillut viimeisten vuosien aikana useita luonnonkosmetiikkaripsivärejä ja vaikka jotkut ovat olleet ihan ok, niin yksikään ei ole jäänyt vakkarikäyttöön.  Vaaleaverikölle suomalaiselle uskon ekoripsareista löytyvän jo monia hyviä vaihtoehtoja, mutta kun omaa tummat piirteet luonnostaan niin tuntuu, että suurin osa ekologisista ripsiväreistä on yhtä tyhjän kanssa.

Olen viimeisen parin kuukauden aikana testannut kahta luonnonkosmetiikan uutuusripsaria. Ensimmäinen on Laveran Butterfly Effect ja toinen vastikään Suomeen rantautunut RMS-sarjan Defining Mascara. Molemmilla luvataan ripsiin volyymia.

kc-ripsivarit

Sain kesällä testiin Laveran uuttuuden, joka muistuttaa ulkoisesti ihan tavanomaisia ripsareita. Minusta se on hyvä, sillä samoja kuluttajiahan ekokosmetiikkakin nykyään kalastelee kuin tavanomainen kempparimainonta. Tuote näyttää uskottavalta ja kivalta.

Ripsissä ei kuitenkaan näy juurikaan eroa siihen, että mulla ei olisi ripsiväriä ollenkaan.

kc-lavera1Lavera Butterfly Effect vs ripset luonnontilassa

Vasemman silmän ripsissä on Laveran Butterfly Effect, oikealla ripsissä ei ole ripsiväriä ensinkään. Ero on miusta aika pieni, mutta kyllä ripsarilla toki saa ”tehokkaamman” katseen. Ihan hyvä arkilook.

Kun laitoin vertailun vuoksi oikean silmän ripsiin omaa vakkariripsiväriäni, huomaa eron selkeämmin:

kc-lavera2Lavera Butterfly Effect vs tavanomainen MaxFactor-ripsiväri

Alakuvan oikean silmän ripsissä ripsari, joka antaa selvää eroa ekoversioon. Mutta kuten todettua, vaaleaveriköllä Butterfly Effect saattaa olla oikein toimiva, muistaakseni Eeva oli testaillut kesän pressissä ja tykännyt ko tuotteesta.

Omaan käyttööni Laveran uutuus ei jäänyt, harmillista kyllä.

Toinen testituote on monien kosmetiikkaintoilijoiden iloksi vastikään Suomen markkinoille rantautunut RMS-sarjan Defining Mascara. Sen hylsy on erikoinen (oikealla):
kc-ripsari.hylsyt

Hylsy on ensinäkemältä suora tikku, mutta lähempi käyttö opetti, että siinä kyllä on pienet ”hampaat” ja väri levittyy yllättävän hyvin. Olin kieltämättä yllättynyt ripsivärin tehosta, vaikkei se ihan oman perusripsarini tehoihin ylläkään. Alla havainnekuva RMS:stä ripsissä: kc-rmsYllättävän hyvä!

Olen pahoillani kuvien laadusta, nykyään kun ei ole aikaa kuvata… Mutta tästä saanee selvää sen verran, että RMS näkyy ripsissä selvästi Laveraa tehokkaammin. Tuote antaa sekä volyymia että pituutta ripsiini, vaikka ne ovatkin tummat ja erottuvat luonnostaan.

Oman kokemukseni perusteella, RMS:n Defining Mascara on markkinoiden ekoripsariparhaimmistoa, itse todennäköisesti ostaisin tämän, jos joku pitäisi valita.

RMS:n tuotteita saa Suomessa toistaiseksi Liinun´n -hoitolasta, jolla onneksi on toimiva nettikauppa. Huomaa, että RMS:llä on kaksi eri ripsiväriä ja tämä minun testaamani on nimenomaan Defining Mascara. Toisesta, Volumizing Mascarasta en omaa käyttökokemusta, mutta kuulemma juuri tämä Defining on kahdesta se, jolla saa enemmän tehoja ja tummuutta lookkiin.