Menu

Luomulihaa netistä

Olen tykästynyt nettiruokaostamiseen ja kuulin juuri, että myös Itella toimittaa nykyään ruokaa koteihin. Tarkoitan nyt tuorekamaa, kuten lihaa. Hämmentävän tuntuinen aluevaltaus, mutta kai ihan loogista, kun perinteinen postitoiminta on monilta osin siirtynyt verkkoon. Ruokaa sen sijaan ei voi sähköiseksi muuttaa, luojan kiitos. Mutta sen voi tilata sähköisesti, ja se on monile iso helpotus.

Itella ei toki itse myy ruokaa, mutta toimittaa sitä esimerkiksi Kotitila.fi:n puolesta:

Juuri avatussa lähi- ja luomuruuan verkkokaupassa voi ostaa hyvää ruokaa suoraan tilalta, kätevästi kotiin kuljetettuna. Palvelu kokoaa saman katon alle useiden tilojen tuotteet ja tarjoaa uuden joustavan ratkaisun tuoreen laatulihan myyntiin ja jakeluun. Kotitila.fi-verkkokaupasta voi ostaa lihaa eri kokoisina paketteina. Asiakas voi etukäteen tutustua tuottajatilaan ja varmistua ruuan laadusta ja alkuperästä. Kylmäkuljetuksesta huolehtii Itella. Välikäsien minimointi mahdollistaa kilpailukykyisen hinnan.

Lähde: Itellan tiedote

kc-kotitila

Kuva:  www.kotitila.fi

Lihan tilaaminen postitse kuulostaa kummalliselta, mutta ruoan tilaaminen netistä ei ollenkaan, hassua miten pienillä sanavalinnoilla on väliä.. 🙂

Suomen Kotitila on nettisivujen mukaan kolmen yksityisen omistajan yritys, jonka kannattavuus perustuu välikäsien karsimiseen. Kuluttaja saa ostamansa raaka-aineen tuoreena ja suoraan kotiovelle. Sama homma kuin mistä tykkäsin Kauppahalli24-kokeilussanikin.

– Aluksi keskitymme tuoreeseen lähi- ja luomulihaan, koska sen saatavuus on rajallista suurimmissa kaupungeissakin. Nyt tarjolla on kanaa, possua, pihvikarjaa ja karitsaa, myös luomuna. Meiltä voi myös tilata herkullisen luomukinkun joulupöytään. Jatkossa laajennamme valikoimaa muihinkin tuotteisiin, Kotitila.fi:n toimitusjohtaja Eeva-Maria Kytönen kertoo.

Lähde: Itellan tiedote

Kotitila taisi aloittaa toimintansa näkyvästi taktisesti juuri nyt, kun ihmiset (ilmeisesti) alkavat tilata kinkkujaan joulupöytään. Hienoa, että luomuliha on nyt useamman saatavilla.

Eipä silti: kyllä minä lihani ostan mieluiten Liike51:n tai Anton & Antonin tiskistä, koska haluan tukea yksityisten kivijalkakauppojen toimintaa ja koska yksityisillä pikkukaupoilla on supertärkeä rooli kaupunkikulttuurin ja viihtyvyydenkin näkökulmasta. Tämä usein unohdetaan. Mietitään vain, kuinka niissä on niin kallista. Jos katukuva olisi yhtä Prismaa, ehkä monen ääni muuttuisi kellossa.

Onnea Suomen Kotitilalle, toivottavasti mahdollisimman moni korvaa teholihan luomulla.