Menu

Ruokaa nettikaupasta

Utelin teiltä jokin aika sitten FB:n puolella, oletteko tilanneet ruokaa netistä.  Itse olen tilannut LABBY:n laatikkoa ja testannut Middag-kassin. Molemmat olivat ihan ok, mutta jostain syystä tapa on jäänyt. Ehkä siksi, että kumpikaan niistä ei täysin korvaa ruokakaupassa käyntiä.

Luin keväällä jutun Kuningaskuluttajan testaamista nettiruokakaupoista. Vertailun voitti Kauppahalli24*-niminen palvelu, jota olin testaamassa oitis: minua ilahdutti ajatus, ettei kauppa kuuluu S- tai K-ryhmälle, vaan on itsenäinen toimija — sen lisäksi, että Kuningaskuluttajan mukaan homma vieläpä toimi hyvin.

Kaavoihin kangistunut kun olen, en saanut silti aikaiseksi testata palvelua oma-aloitteisesti. Monta kertaa syksyn aikana tuskailin kaupassa, kun olisin mielummin ollut vähän pidempään salilla tai mennyt mielummin lapsen kanssa tarhasta suoraan kotiin, mutta kun oli se ruokakauppakeikka hoidettavana.

kc-kauppahalli24

Minut onneksi sysättiin nettiruokakauppaan, sillä Suomen Blogimedia tekee parhaillaan sisältöyhteistyökumppanuutta juuri Kauppahalli24:n* kanssa. Mari on jo omista kokemuksistaan kirjoittanutkin, samaten Hanne. Kannattaa lukea molempien jutut, jos itseä kiinnostaa palvelun testaus.

Minulle testausajankohta osui luontevasti kuluneeseen viikkoon, kun perheen aikataulut näyttivat (tämän Berliinin reissuni vuoksi) siltä, ettei kukaan oikein ehdi kunnolla kauppaan. Tilasin siksi jo sunnuntai-iltana ruoat, jotka halusin kotiovelle keskiviikoksi. Alkuviikon safkat löytyivät kaapista, keskiviikosta eteenpäin pärjätään sillä, mitä sunnuntaina tilasin. Oli vähän hassua ennakoida, sillä yleensä menen kauppaan kun jäkis on tyhjä ja ostan sen, mitä tarvitaan. Usein ostan kyllä myös tarpeetonta: luulen, että kauramaito on loppu ja sitä onkin litra himassa, tai ostan impulsiivisesti jotakin, jota ei ehkä tarvittaisi.

Kauppahalli24-palvelussa parasta onkin se, että

  • tilauksen voi tehdä omassa keittiössä ja kaapeista katsoa, mitä todella tarvitaan
  • maksutilanteessa ostoskorista voi heivata ”turhat” tuotteet
  • ostoskorin hintaa voi tarkkailla paljon tarkemmin kuin kaupassa

Satsin hinta ei koskaan tule yllätyksenä kuten kaupassa voi käydä, vaan loppuhinnan näkee koko ajan, klikkaillessaan tuotteita ostoskoriin. Kauppahallin hinnat ovat mielestäni samat kuin tavallisessa marketissakin, en ainakaan itse huomannut juuri eroa. Kuljetusmaksu tulee toki ottaa huomioon, se on 8,25 tai 9,47 euroa per tilaus riippuen postinumerosta. Parhaillaan palvelu toimii vain pk-seudulla.

Tein tilauksen ekaa kertaa sunnuntaina ja silloin hommaan meni tunti — paljon kauemmin kuin tavalliseen kauppareissuun olisi mennyt. Tämä johtui kuitenkin siitä, että kahlasin läpi koko nettikaupan kaikki kategoriat saadakseni selville, mitä kaikkea valikoimissa on. Ensi kerralla kun tilaan, otan palvelun muistista ekan kerran kauppalistan ja ruksin siitä sen, mitä tarvitaan. Veikkaan, että tokalla ostoskerralla saan hoidettua shoppailut 10-15 minuutissa. Palaan tähän.

kc-luomuchili

Luomuchiliä Halikosta!

Yllätyin siitä, että valikoimissa on paljon luomutuotteita*: Yosat, viili, rusinat, kesäkurpitsa, chili, tomaatit, jauheliha, pastakastike, lakritsi — ostoskorini 31 tuotteesta 16 oli luomulaatuisia. Lihansyöjille tiedoksi, että palvelun kautta voi tilata Reinin luomulihatuotteita, jotka ainakin omasta lähikaupastani puuttuvat.

Muistatte ehkä kampanjani pikkukauppojen puolesta? S- ja K-ryhmän valta-asema suomalaisessa ruokakaupassa suututtaa minua ja siksi lasken ehdottomasti Kauppahallin eduksi sen, että se ei ole ketjujättien palvelu, vaan itsenäinen toimija. On silti vielä eräs seikka, joka tekee palvelusta erityisen loistavan: tuoreus.

Kauppahalli24 ei ole varasto siinä missä tavalliset ruokakaupat tai monet mettikaupat. Lafka nimittäin tilaa tavaraa sen mukaan, mitä asiakkaat tilaavat. Näin kaikki on aina niin tuoretta kuin mahdollista. Mitään varastoja ei ole, tavara vain kulkee Kauppahalli24:n käsien läpi, suoraan tuottajalta asiakkaalle. Näin parasta ennen -päivämäärät ovat esimerkiksi maitotuotteissa pidemmät kuin kaupan tuotteissa.

Tuoreuden huomasin etenkin yrttien kohdalla — kuinka ryhdikkäitä ja freesin näköisiä! Anu, joka on käyttänyt palvelua jo pikään, on kehunut etenkin juuri tuoretuotteiden raikkautta. Ei ole hehkuttanut turhaan: katsokaa nyt näitä!

kc-kauppahalli24.1

kc-minttupuntti

Ainoa miinus on se, että ovat muovissa, mutta niinpä ovat lähi-Prismanikin yrtit, sikäli siis tilanne on ihan sama — paitsi että nämä ovat juuri poimitun oloisia. Plussaa siitä.  Luomuselleri on halikkolaista, loistavaa! Mutta korianteri ja mintut tulevat Hollannista. Se harmitti, koska kuvittelin niiden olevan kotimaisia… Mintun ja korianterin osalta kerrotaan, että toimittaja on Heino Espoo, mutta ei muuta. Toivoisin sivuille tietoa siitä, että yrtit tulevat ulkomailta.

Kauppahallin sivuilla näkee tuotteiden tuoteselosteet kuin kaupassa, joten esimerkiksi allergioiden vuoksi tuotevertailua voi tehdä aivan yhtä helposti kuin tavallisessakin kaupassa. Ulkomailta tuodut tuotteet etenkin tuorekaman kohdalla haluaisin kuitenkin merkittävän selkeämmin.

Muina miinuksina mainittakoon tiettyjen tuotteiden puuttuminen: kookosvesi, maidoton tumma suklaa, ne markkinoiden ainoat luomuleikkeleet joita Prismasta aina ostan, Biotan kasvismehut — mm. näitä kaipaisin tännekin, samaten soijajogurttia. Hyvä puoli on se, että koska Kauppahalli ei säilytä asioita varastossa vaan operoi suoraan tuottajan/maahantuojan ja asiakkaan välillä, ei se menetä mitään siinä, että ottaa uusia tuotteita valikoimiinsa. Niitä kun ei tarvitse seisottaa missään. Ovat siis erittäin joustavia ottamaan uusia tuotteita valikoimiinsa, ehkä saan sinne kookosveden ja suklaan jne. laitoin nimittäin toiveet eteenpäin Kauppahallin etusivun palaute-boksin kautta.

kc-ruoka-arkku

Käytännössä safka tuodaan isoissa kylmälaatikoissa, joissa kylmätuotteet ovat kylmiä ja pakasteet jäässä. Ihan kuin kaupassakin. Ruokatilausta tehdessä valitaan paitsi toimituspäivä, myös toimituskellonaika, joita tarjotaan kahden tunnin blokeissa. Minä valitsin toimituksen klo. 18-20 välille, ruoat saapuivat 19.45.

Isla istui keittiössä odottamassa, että tuoko ne ruoat setä, täti vai molemmat, sen verran jännää oli saada ruoka suoraan kotiin. 🙂 Lapsi oli aivan tohkeissaan kun pääsi auttamaan tavaroiden purkamisessa — aika paljon kivempaa kuin tavallinen kauppareissu, voin sanoa. Ei tarvitse lepytellä ostoskärryissä istuvaa lasta karjalanpiirakoilla ja syöksyä valonnopeudella lähimpään vessaan jos skidillä on hätä. Lapsiperheelle ruoan hankkiminen netistä on iso helpotus ja ruuan nettikauppa onkin parhaillaan huimassa kasvussa — etunenässä shoppaavat lapsiperheet.

Kokemukseni oli sen verran hyvä, että aion testata palvelua vielä uudestaan. Jos tämä jatkuu tällä menolla, en kyllä raahaudu lähimarkettiin enää koskaan, ellei ole ihan pakko. Kauppahallista kun saa myös wc-paperit, vaipat ja muut hygieniatuotteet. Täytyy vaan oppia vähän ennakoimaan, parin päivän verran. Katsotaan totunko siihen.

Mikäli haluat itse testata, miltä ruoan tilaaminen netistä tuntuu, on ensimmäinen tilauskerta aina ilmainen*. Ihan kiva, että lafka antaa kaikille mahdollisuuden testata toimituskuluitta hommaa ensimmäisen kerran. Sain lisäksi käyttöönne koodin: kh24bma10, jolla saa 10 euroa alennusta ostoksen loppusummasta, kun se ylittää 50 euroa. Koodi on voimassa 31.10 saakka ja toimii kerran per asiakas.

Itse mokasin ekalla kerralla tilauksessa niin, että etenin kassalle asti ennen kuin käytin ale-koodin. Syötä koodi siis jo ennen kuin etenet maksutapahtumaan, jotta saat sen varmasti hyödynnettyä. Klikkaa itsesi ostoskoriin ja valitse sielä kohta ”etukupongit ja lahjakortit” (olen merkannut kohdan huutomerkillä alapuolen kuvassa).

kc-kh24

Näin kun toimit, saat lukija-alennuksen käyttöösi.

Jännä nähdä, luovunko tavallisista kauppareissuista kokonaan tämän myötä… Mikäli toivomani tuotteet lisätään Kauppahallin valikoimiin, ei enää tarvitse kuin hakea erikois-erikois -kamat pikkukaupoista.

Mikäli testaatte palvelua, laittakaa ihmeessä kommentteja kokemuksistanne tähän perään!

***

*Sisältöyhteistyökumppanuus: olen siis saanut palkkaa palvelun testaamisesta / affiliate-linkki