Menu

Chilirouhetta ja paahdettua paprikaa

Olen aivan koukussa lehtikaalisipseihin. Parasta tässä addiktiossani ei ole kuitenkaan se, että olen oppinut syömään tätä ihanaa ruttuista ja terveellistä kaalia, vaan se, että olen alkanut kokkailla uusien mausteiden kanssa. Tätä harrastusta suosittelen jokaiseen kotikeittiöön! Alkavat meinaan arkiset raaka-aineet saada aivan uusia ulottuvuuksia. Eivät ne lehtikaalit uunittamisen jälkeen itsekseen juuri miltään maistu, mutta kookosöljyn, suolan ja pipputin kera makumaailma muuttuu melkoisen koukuttavaksi— saatika mielikuvituksellisempien maustecocktailien myötä!

Veikkaan aika monen turvautuvan valmisruokiin juuri siksi, ettei jaksa maustaa ruokaa kotona itse. Yhtä iso rooli kuin laadukkailla raaka-aineilla on sillä, että osaa viimeistellä kunkin ruoka-aineen tarvittavien mausteiden avulla. Että ruoasta tulee kiinnostavan makuista. Usein riittää toki suola, pippuri, oliiviöljy ja sitruuna, mutta aika usein sitten ei kuitenkaan. Vaihtelu virkistää.

kc-mausteet

Mainitsinkin jo lakritsijuuresta. Se sopii yllättäviin paikkoihin, kuten vaikka vihersmoothieen. Mitä kaikkia muita upeita mausteita kaupan hyllyllä odottaakaan löytämistään, että vain hoksaisin ne sieltä? Rosmariini, timjami, basilika — olen niin kyllästynyt edellämainittuihin. Nyt kaipaan uusia tuulia, saa heittää omia suosituksia kehiin!

Ostin viime viikolla lehtikaalisipsejä ajatellen kaksi uutta maustesekoitusta. Cool Chilen purkit ovat sitäpaitsi supersöpöjä. Toisessa hankkimassani pöntössä on chilirouhetta (aika isoja paloja, ei siis hienoa jauhetta todellakaan, vaan ehtaa rouhetta), toisessa pönikässä on hienoa smoked paprika -jauhetta. Upeita makuja molemmat. Testasin näitä sipseihin jo kertaalleen, mutta vielä ei ole blogauksen arvoista reseptiä hyppysissä, kehittelen vielä…

Miksi en ole intoutunut aikaisemmin näkemään vaivaa mausteiden kanssa tähän tapaan? Yleensä laitan limeä, inkivääriä ja chiliä kaikkialle ja lopputulos on toki yleensä herkullinen, mutta vaihtelu virkistää. Nyt koitan saada aikaan tuliset ja jouluiset lehtikaalisipsit. Onnistuisinpa!

EDIT: Postauksen julkaisun jälkeen tajusin, että varmasti aika monelle paprikajauhe ja chili ovat niitä itsestäänselviä keittiön mausteita siinä missä minulle basilika, inkivääri, sitruuna, rosmariini, timjami jne. 🙂 Rutiininsa kullakin. Tekstin pointti oli lähinnä haastaa kokeilemaan itselleen uusia mausteyhdistelmiä niiden tuttujen ja turvallisten sijaan.