Menu

2x artsummat puukkarit

Kesästä 2013 on tullut yllättäen puukkarikesä. Omistan kolmet puukengät enemmän kuin pari kuukautta sitten. Hämmentävää.

kc-waveshoe

Alkukesästä sain käyttööni kuvan Wave Shoet*. Ne ovat kaikista puukkareistani juhlakenkäisimmät, joita en tulisi käyttäneeksi arkena. Vaikka ne näyttävät hieman artsuilta, ovat Marita Huurinaisen suunnittelemat Wave Shoet jalassa oikein mukavat. Ergonomiasta ei siis ole tingitty, käytännöllisyys ja mukavuus ovatkin Huurinaiselle yhtä tärkeitä kuin design.

On uskomatonta, että puuta voi taivuttaa tällä tavalla! Lisäksi kengät ovat hyvin kevyet. Kiinnostusta on kuulemma etenkin Aasian suunnalla, mikä tuntuu loogiselta. Itämaista fiilistähän näissä selvästi on, kävisivät hyvin vaikka kimonon kaveriksi. En tosin tiedä mitään kimono-etiketistä, mutta siis noin esteettisessä mielessä. Itselleni tulee Huurinaisen designista mieleen vahvasti Japani.

Wave Shoe -merkin alla on monia erilaisia puukenkiä. Sain itselleni ylemmän kuvan Kaikut, nämä Virsut ovat myös aivan mahtvat ja monia muitakin malleja löytyy tuolta linkkien takaa.virsu

kc-waveshoe

Kuvat: maritadesign.com

Toiset vähemmän tavanomaiset puukengät ostin vastikään Finnish Design Shopin* alesta. Olen jo parin vuoden ajan miettinyt näitä Onnin Woodpecker -kenkiä, että kiinnostaisi kokeilla niiden ergonimiaa, kun ovat niin älyttömän hienot muuten. Yhtenä iltana tilasin ne hetken mielenjohteesta ja sain puukkarit postissa parissa päivässä. Hiukan paniikissa pujottelin piuhoja ja pelkäsin, ettei näissä voi kävellä, mutta voipas vaan!

kc-onni

kc-onni2

kc-onni1

Keskimmäinen kuva onni.eu

Idea on kengän naruissa, jotka voi pujotella miten haluaa. Nartsoja on myös eri vaihtoehtoja, kuten yläpuolen kuvasta näkee.

Aika päheät on, eikö? Ja juu, vierasvuode, vaahtomuovipatja, skidin synttäri-ilmapallot ja pöydällä levällään lojuva farkkushortsiprojekti ovat täysin ennalta suunniteltua kuvausrekvisiittaa — not. Sori, aina ei ehdi siivota.

Ne kolmannet ostamani puukkarit eivät ole niin artsut, mutta ai että ne ovat mukavat jalassa. Siinä missä tämän postauksen kengissä näyttäydytään, Terhi Pölkin kengissä eletään. Alleviivaan silti, että kaikki uudet puukenkäni ovat tosi mukavat jalassa, se kun ei ole puupohjaisten jalkineiden osalta aina itsestäänselvää.

*Affiliate-linkki