Menu

Hyvää palvelua Ovvnissa

Palvelu. Se erottaa pienet kaupat isoista ketjuista. Se on syy, miksi koitan käydä vähintään kerran viikossa Liike51:ssä Prisman sijaan ja se on syy, miksi menen muotiostoksille Nudgeen, Sofinahiin, Liikkeeseen, Paloniin, Urban Storyyn tai Ovvniin.

Olen materialisti ja haaveilen yksiön kokoisesta vaatekaapista ja todennäköisesti minulla olisi sinne tarpeeksi täytettäkin… Tämä johtuu siitä, että heitän/myyn harvoin mitään pois ja teen kirppareilla ihan älyttömiä löytöjä. Kuluttamistahan sekin on, mutta edes kertaalleen kulutettua tavaraa/vaatetta. Materialistiset unelmani ovat isossa ristiriidassa sen kanssa, että haluan olla ekologinen kuluttaja. Niinpä koitan täyttää hamstraushimojani kirppareilla ja jos ostan uutta, menen niihin paikkoihin, joissa uusi on mahdollisimman hyvälaatuista ja mahdollisesti vielä kotimaista tai muuten alkuperältään jäljitettävissä. (Sama pätee ruokaostoksillakin.)

Sen lisäksi, että arvostan tuotteen ekologisuutta, eettisyyttä ja laatua, arvostan palvelua. Sitä saa Stockmannilta juu, mutta myös pikkuliikkeistä. Alkukesästä pyöräilin Ovvn-liikkeen ohi. Tajusin heti, että on tehtävä U-käännös. Ikkunassa roikkui mekko, jonka tiesin ensinäkemältä olevan loistava kesävaate: pitkä mekko, hihaton, edestä lyhyempi kuin takaa ja limenkeltainen.

Juoksin sisään, pikasovitin ja tajusin, että mekon yläosan pitäisi olla lyhyempi ja tiukempi. Ylä- ja alaosan mittasuhteet eivät olleet imartelevat. Mutta katsokaas kun on pikkukaupassa, niin voi pyytää, että mekkoa lyhennetään sieltä mistä tarvitsee. Miia Halmesmaa lyhensi luomustansa kerran ja koska se oli vielä seuraavallakin sovituskerralla yläosastaan liian pitkä, pienennettiin kolttua toistamiseen. Sain mekon muutaman viikon päästä ja nyt se on passeli. Päälle lätkäistiin vielä -20% alennus, koska kaupassa oli alkanut kesäale korjaussäätöviikkojen aikana.

kc-halmesmaa

kc-halmesmaa2

Kolttu kahden pienennyksen jälkeen. Just hyvä!

79 euroa on oikein ok mekosta, joka on monikäyttöinen, mittojen mukaan ommeltu — ja hei turkulainen!

Teen muutaman kerran vuodessa piipahduksen Hennesille ja ihmettelen aina, miten vaatteet voivat olla niin halpoja. Menen aina vähän sekaisin ja päädyn sovituskoppiin ison vaatekasan kanssa sovitellen kaikkea mahdollista hurmiossa, sellaisia valikoimia kun ei Nudgessa ole. Mutta sitten muistan taas, miksi olenkaan päättänyt suosia pikkuliikkeitä, joissa olkoonkin on vähän rajoittuneempi valikoima, mutta silti.

Tietenkin omassa kaapissani on kuteita esimerkiksi Lindexiltä, mutta osittain se on pakollista: esimerkiksi alusvaatteita on vaikea saada kotimaisina ja ekologisina. Tosin, esimerkiksi Tyra Therman tekee aivan uskomattomia alusvaatteita Suomessa, mutta ne ovatkin spesiaalikamaa. Kaipaisin ekologisiin vaatevalikoimiin kotimaisia perusalusvaatteita; mustia ja valkoisia pikkareita ja rintsikoita, ilman kikkailua.

Mutta se mekko.  Alunperin ajattelin pukea sen Suomen Blogimedian lanseeraukseen, mutta mekko oli korjauksessa kun laiva irtosi laiturista. Katjan synttäreillä ja ystävien häissä se palveli sen sijaan hienosti ja herättää värinsä puolesta aina huomiota, missä vain se päälläni liihotan. Ja jos joskus alkaa trendikäs edestä lyhyempi ja takaa pidempi helma ärsyttää, niin mekko poikki vaan ja sääret esiin.

kc-synttarit

Meikä käy nyt ostamassa taas yhden viiden kilon satsin mustaherukoita. Pakkaseen mahtuu vielä! Lisäksi suunnitelmissa on korkata minimökin uuden terassin grillikausi. Vielä on lomaa jäljellä. 🙂

Kiitos Miialle hyvästä palvelusta ja kauniista mekosta. Muistakaa käydä alennusmyyntien aikaan myös pikkukaupoissa!