Menu

Vihdoin täällä: Suomen Blogimedia

Olen viimeisen vuoden ajan ollut mukana kehittämässä Suomeen aivan uudenlaista blogimediaa ja kerrassaan hillitön asia on se, että NYT Suomen Blogimedia on täällä.

kc-suomenblogimedianosto

kc-sb.noora

Asiaa on niin paljon, etten melkein meinannut saada aikaiseksi järellistä postausta, mutta jos nyt edetään askel kerrallaan, niin ehkä pystytte sulattamaa melkoisen ison infopaketin. Mikon ja Doritin kuvat onneksi rytmittävät informaatioryöppyä ja helpottavat hieman sulattamisessa.

Aloitetaan viime keskiviikosta, joka huipensi vuoden työn, mutta oikeastaan vasta oli lähtölaukaus kaikelle tulossa olevalle. Juhlistimme Suomen Blogimedian kirjoittajiemme kanssa uusia tuulia merellä. Laiva oli lastattu bloggaajilla, parilla tuottajalla ja toimarilla, joka muuten on nimeltään Tanja Ylikangas (kuvassa vasemmalla).

kc-blogimedia6

kc-suomenblogimedia5

kc-suomenblogimedia2

kc-suomenblogimedia1

kc-noorabymikko

Itse olen tässä kuviossa kaksoisroolissa: Kemikaalicocktail on yksi Suomen Blogimedian 11:sta blogista, mutta lisäksi työskentelen viestintätoimisto Babler Oy:n tuottajana, vastaten bloggaajien oikeuksista, toimien heidän kontaktihenkilönään ja hankkien uusia kiinnostavia kirjoittajia remmiimme.

Babler Oy on viestintätoimisto, joka tarjoaa sisältöyhteistyötä sosiaalisen median vaikutusvaltaisimpien mielipidevaikuttajien kanssa. Suomen Blogimedia on blogiyhteisö, joka kokoaa yhteen maamme arvostetuimpia ja ammattitaitoisimpia bloggaajia. Kyse ei ole bloggaajien siirtämisestä omilta tonteiltaan yhteen ja samaan portaaliin, eivätkä kirjoittajien aihepiirit rajaudu vain tiettyihin kategorioihin. Mukana on hyvin erilaisia blogeja äitiysaiheista valokuvaamiseen ja ulkosuomalaisuudesta käsillä tekemiseen. Ideana on antaa suosittujen ja laadukkaiden bloggaajien toimia omalla blogialustallaan siellä, missä tähänkin asti, tarjoten heille sisältöyhteistyötä ja tulevaisuudessa mahdollisesti bannerimainontaa mahdollistaen heille tuloja bloginsa pitämisestä.

Idea Suomen Blogimediasta syntyi viestintäkonserni Into & Idassa, joka konsultoi Katjaa ja minua alusta saakka siitä, miten voidaan mahdollistaa ammattimaisesti bloggaaville kirjoittajille tuloa tekemisistään niin, että se ei ole ristiriidassa blogin sisällön kanssa. Koimme, että Suomen blogiyhteisöistä puuttui vakavasti otettava toimija, jonka aihepiirit eivät rajaudu vain tiettyihin kategorioihin. Puuttui myös toimija, jossa bloggaaja itse pääsee vaikuttamaan siihen mainontaan, mitä blogiin tulee. Kemppari on ollut itsenäinen tähän saakka juuri siksi, etten ole halunnut mainostajien vaikuttavan tuottamaani sisältöön. Suomen Blogimedia antaa bloggaajien kirjoittaa kriittisestikin ja myös ansaita osaamisellaan.

Suomen Blogimedia on ikään kuin bloggaajien ulkoistama mainosmyyntitaho. Kirjoittajat hoitavan omien blogiensa sisällöntuotannon aivan kuten tähänkin asti — omistaen itse kaikki oikeudet teksteihinsä ja kuviinsa — ja Babler tarjoaa bloggaajille sisältöyhteistyöehdotuksia ja bannerimainontaa. Käytännössä homma menee niin, että kun Babler tarjoaa kirjoittajilleen sisältöyhteistyötä, päättää kirjoittaja aina itse, sopiiko tuote/palvelu/aihe hänen blogiinsa vai ei. Suomen Blogimedia ei myöskään lupaa mainostajille tiettyjä mielipiteitä, vaan kirjoittajamme ovat sitoutuneet olemaan aidosti sitä mieltä kuin ovat.

kc-xo

kc-kuohuvaa

kc-suomenblogimedia4

Laiva on lastattu bloggaajilla!

Sisältöyhteistyötä tulette näkemään siis myös Kemikaalicocktailissa ja oikeastaan ensimmäinen käytännön esimerkki on jo tässä postauksessa. Juhlimme nimittäin Suomen Blogimedian starttia XO-jahdilla*, jonka kanssa sovimme, että he saavat maininnan blogien lanseerauspostauksessa sitä vastaan, että me saamme jahdin käyttöömme. Aina kun Suomen Blogimedian blogeissa sisältöyhteistyötä esiintyy, kerrotaan siitä lukijoille. Itse tulen avaamaan asiaa myös tähdellä*, joka tekstin lopussa selittää mistä on kyse.

Mitä tulee bannerimainontaan, niin ihan heti ette tulee Kempparissa siihen törmäämään, mutta ehkä jo loppuvuodesta kylläkin.

kc-blogimediakaikki1

Kuten jo mainitsinkin, on Suomen Blogimediassa mukana 11 bloggaajaa. Olet varmaan tunnistanut kuvista jo useamman tutun naaman!

Ihana porukka! Voisin avautua kirjoittajista vaikka kuinka, mutta ehkä hauskempaa on se, että käytte linkkien kautta lukemassa lanseerauspostaukset kunkin itsensä kirjoittamana. Kirjoittajat kertovat Suomen Blogimediasta blogeissaan tämän päivän aikana, kaikki eivät ehkä vielä ole ehtineet postata, mutta illalla viimeistään löydät tietoa kaikkien omilta tonteilta.

Keskiviikkona oli mahtava huomata, kuinka neljääkymmentä lähestyvällä, yhteiskunnallisista aiheista kirjoittavalla perheenäidillä ja alle parikymppisellä valokuvaajalla on paljon yhteistä. Olipa bloggaaja minkä ikäinen tahansa, on tällä ammattikunnalla tarve puhua yleisölle ja tavoittaa ihmiset omalla tavallaan. Katja tekee sen sarkastisella kielellään ja Mikko upeilla valokuvillaan. Hannan kieli on ruoka ja Susannan design.

kc-outikuvaa

 

kc-suomenblogimedia3

kc-dorit

kc-noorakatja 

kc-sb.hannemikko

kc-skumppaa

Blogauksen kuvat: Mikko Puttonen ja Dorit Salutskij.

Tunnistat Suomen Blogimedian kirjoittajat blogin ylä- ja alalaidan tunnisteista (näkyvät jo Kemikaalicocktailissa), muita yhteisiä elementtejä sivuillemme ei tule, sillä ideana on pitää blogit mahdollisimman samanlaisina kuin tähänkin saakka. Blogeihin mennään samoista osoitteista kuin aikaisemminkin, tosin Hanna teki loikan osoitteeseen safkaa.com. Suomen Blogimedian blogit löytää myös nettisivuiltamme, mutta ko saitti on lähinnä mainostajille suunnattu.

Siinä missä Blogirinki keskittyy ruoka-, leivonta- ja äitiysblogeihin ja esimerkiksi Indiedays muotiin, on Suomen Blogimedian tavoitteena edustaa kirjoittajia, jotka liikkuvat keskenään erilaisilla tonteilla. Bablerin headhunterina heitänkin ilmaan etsintäkuulutuksen: hyvä urheilu-, hyvinvointi-, musiikki-, kulttuuri- jne. blogeja kaivataan. Jos siis tavoitat viikkotasolla lähemmäs 10 000 uniikkia lukijaa, voit heittää meitä meilillä.

kc-sääret

Korkkaisin nyt skumpan, ellen olisi tehnyt sitä jo viime keskiviikkona XO:lla*, sekä sen jälkeen kolmena iltana putkeen… Mistä tulikin mieleeni, että palaan juhannushommiin parin päivän päästä.

Onnea Suomen Blogimedialle, tämä on jännittävä päivä!

* Sisältöyhteistyökumppani. Sisältöyhteistyökumppanuus tarkoittaa, että ko tuote/palvelu on blogissa esiintyvää mainintaa vastaan saatu käyttöön veloituksetta.