Menu

Helsingin paras brunssi

Väitän, että juuri nyt Stadin paras brunssi löytyy Sandrosta. Olemme ruokailleet ravintolassa ilta-aikaan monesti ja olleet aina supertyytyväisiä, joten ei ollut ihme, että myös brunssin maut miellyttivät. Afrikkalaisen keittiön herkkuja tarjoileva Sandro on parhaillaan oma suosikkiravintolani Helsingissä.

kc-sandro6

Sandro on muodostunut suosiksiksi ensisijaisesti siksi, että ruoka on ihanaa; usein maidotonta ja usein vehnätöntäkin, joten meikän on helppo asioida ravintolassa kokematta oloani hankalaksi asiakkaaksi. Lisäksi paikan palvelu on ehkä Helsingin aurinkoisinta ja lapsiin suhtaudutaan yhtä iloisesti kuin aikuisiin. Ekalla Sandro-visiitillämme Isla meni tekemään tuttavuutta miehen kanssa, joka sattumoisin oli paikan keittiömestari. Ihmettelin, että mikäs setä siellä tarjoilee lapselleni smoothieta, kunnes tutustuimme Leoon itsekin. Ihana tyyppi ja mahtava kokki.

kc-sandro4

kc-sandro2

kc-sandro1

Hedelmärahka raakakaakonibseillä ilahdutti!

Sandron brunssi ei perustu leipä- tai leikkelevalikoimalle, vaan sen perusta ovat kasvikset. Mm. erilaiset salaatit, tahnat, marinoidut kasvikset, itse valmistetut viinilehtikääryleet, oliivit, aivan suussasulava halloumipaistos sekä jälkkäripöydän baklava — herranjestas. Lämpiminä ruokinai sunnuntaina tarjolla oli simpukoita ja lammasmakkaraa, herkullisia molemmat.

kc-sandro3

Lämminvalikoima koostuu aina kolmesta erilaisesta ruokalajista ja voin sanoa, että eipä varmaan kukaan kaivannut munakokkelia, lihapullia tai pekonia. Ihanaa, että Helsingistä löytyy tällainen brunssivaihtoehto, joka korottaa brunssien rimaa reilusti.

En huomannut ottaa kuvaa leipävalikoimasta, jonka ydin on itse leivottu sahramileipä. Mestan gluteeniton leipä on myös mainitsemisen arvoinen! Usein gluteeniton leipä maistuu pahville, mutta tätä otin jopa lisää. Se taitaa olla historiallista… Myös croisantteja, hilloja, juustoja ja pähkinöitä oli tajolla.

kc-sandro7

Jälkkäripöydässä oli kolmea herkkua: namia porkkanakakkua, vähän teollisen makuista suklaakakkua ja sairaan hyvää baklavaa. Olen baklavani kanssa aika tarkka, ja tämä läpäisi seulan helposti.

Sandron brunssin hinta on 19,90 euroa ja se sisältää myös juomat: lasin skumppaa, teetä, kahvia ja smoothieita (eilen oli kolmea erilaista). Lapset kustantavat euron per ikävuosi, mielestäni oikein fiksu hinnoittelu.

Mainitsemisen arvoista on, että Sandron brunssi sopii hyvin vegaaeille. Kuulin lisäksi hienon uutisen: 17.8. alkaen Sandon lauantaibrunssi on kokonaan vegaaninen. Sunnuntaisin brunssi jatkaa kuten tähänkin saakka, mutta lauantaina on vegemeininki. Se tulee onnistumaan aivan varmasti hienosti, sillä jo nyt valikoimasta saa itselleen mukavan lautasen, vaikka jättäisi lihatuotteet syömättä.

Sandron brunssista löytyy arvio myös mainion Brunssipartion sivuilta. Go Sandro!