Menu

Addiktio: lehtikaalisipsit

Tämä on hitti! Uusi avokadopasta! En edes yritä selittää, miten lehtikaalista valmistetut sipsit voivat maistua herkulliselta, koska ellei ole maistanut, ei voi kuvitella. En ainakaan minä voinut. Mutta napsittuani Ruohonjuuressa aika monta maistiaista maistatuspisteellä tajusin, että mitä tulee makuun ja addiktion tasoon, ovat nämä kyllä ehdottomasti juureslastujen veroisia — ja paljon terveellisempiä.

ks-lehtikaalisipsit.2

Lehtikaali on oiva vihannes. Fineli kertoo, että se sisältää on paljon esimerkiksi c- ja k-vitamiinia. Raakaruokakirjailija Mea Salon blogista opin, että lehtikaali on ”ravintorikkaimpia kasveja ja sisältää huimasti lehtivihreää” ja ”kuten muutkin kaalit, se osaltaan suojaa vakavilta sairauksilta”. Jenkkilässä kale chips on hitti ja Suomessakin vaikuttaa siltä, että tämä trendi on tulossa. Olisipa mahtavaa, jos esimerkiksi luomu juureslastuja tehtaileva Chipsters alkaisi valmistamaan kotimaisesta lehtikaalista tällaisia.

lehtikaali

Tuore lehtikaali

Kuva: viherrys.wordpress.com

Tutustuin lehtikaalisipseihin maistettuani inSpiral-brändin versiosta, jossa kaalin lehdet on kieritelty cashew pähkinä-wasabi-vehnänoras-suola-cayenne pippuri  -sekoituksessa.  Lopputulos on kyllä aika uskomaton. Allekirjoittaneella napsahtaa päässä kun näitä maistaa. Addiktio ei ole pahinta sorttia, sillä kun vertaa lehtikaalisipsien ja perunalastujen ravintosisältöä, on ero huima. Voit itse tehdä vertailua Finelissä.

Lehtikaalisipsejä on näköjään kokkailtu monissa blogeissa, eikä se vaikuta ollenkaan vaikealta.

kc-lehtikaalisipsi

Sipsejä voi valmistaa raw food -ideologian mukaisesti 45-asteisessa uunissa tai raakaruokakuivurissa, jolloin kaalisipsien uunittaminen vie noin tunnin. Mikäli raw food -hommilla ei ole sinulle merkitystä, voit uunittaa lehdet 175 asteessa 10 minuutin ajan.

Mea Salon blogissa oleva raakasipsien resepti löytyy myös Hellaton kokki -kirjastaanHannan blogista löytyy kolme erilaista maustamisideaa raakakaalisipseihin ja Paleokeittiö-blogissa puolestaan on nopeampi, korkeammassa lämpötilassa tapahtuva kuivatusohje.

Sanoisin, että jos avokadopasta on pastamaailman hitti, on tämä sitä kyllä sipsipuolella!

Ostin omat wasabi-lehtikaalisipsini Ruohonjuuresta, mutta hinta on aika kova: seitsemän euroa 35 gramman purkista. !!! On siis erittäin fiksua tehdä itse. Ongelma vaan on lehtikaalin sesonki, se ei ole nyt vaan heinäkuussa. Loppukesästä käynnistyy tässä taloudessa kyllä sellainen kuivatuslaitos että oksat pois.

Psst… Detox-kirjan voittivat: Minttu Miettinen, Sirpa Vuorenalainen-Lounamaa ja Maria Kuittinen. Oikea vastaus oli Vogelin nestepaasto. Laitan teille voittajat viestiä FB:n kautta. Onnea voitoista ja mukavia lukuhetkiä!