Menu

Suosikkisaippuaa

Taas on kertynyt testattuja tuotteita vino pino. Tällä kertaa ollaan perusasioiden äärellä: saippuaa olkaa hyvät.

kc-saippuat

Olen perustuotteisiin kallistuvainen ja aikaisemmin käytin mielelläni melko mietoja ja hajuttomia saippuoita, koska en oikein ikinä ymmärtänyt, miksi saippuan pitäisi tuoksua joltakin? Sehän laitetaan iholle ja pestään pois. Saippuan tärkein ominaisuus on olla tehokas. Ja mielellään luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävä.

Blogin myötä monia herkullisen odöörin omaavia saippuoita testattuani olen kuitenkin hoksannut, että nimenomaan tuoksut voivat olla sitä pientä arjen luksusta, jota välillä kaipaa. Tämän blogauksen tuotteista osa on huumaavia ja osa mietoja, mutta kaikki tehokkaita. Melkein jokainen on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

kc-terredoc

Aloitan yhdestä blogauksen suosikista, tätä kun käyttää niin on kuin mantelimassassa kylpisi! Terre d´Ocin Karité-suihkugeelin* voimakas mantelin tuoksu ei häiritse minua ollenkaan, päinvastoin.  Tätä tekisi mieli syödä. Ihan must kaikille marsipaanihiirille. Ehdoton luksustuote, joka sopii hyvin lahjaksikin. Saman sarjan karitevoi* on myös aivan fantastista kamaa, tästä mainitsinkin jo FB:n puolella.

Olen testannut ja hyväksi havainnut myös saman valmistajan Prickly pear -suihkugeelin, jonka esittelin teille Luonnonkosmetiikan parhaat 2012 -postauksessa. Mistä en sen sijaan ole vielä blogannut on Prickly pear mustasaippuahyytelö*.

kc-pricklypear1

kc-pricklypear2

Tuote näyttää hieman epäilyttävältä, mutta toimii pesukintaan kanssa käytettynä hyvin ja tuoksuu ihanalta.

Naisten kautta aikojen käyttämä orientaalinen mustasaippua, joka sisältää kaktusviikunaöljyä, oliivi- ja manteliöljyä sekä aloe veraa. Tuotetta käytetään perinteisesti hammamissa eli höyrysaunassa. Hyytelö hierotaan kostealle iholle ja vartalosientä pyörittelemällä kuoritaan iho. Ihosta tulee sametinpehmeä.

Myös Weledan Citrus Suihkuvoide* (ylimmässä kuvassa toinen vasemmalta) on hajuaistia hellivä: sitruunan tuoksu on niin aito, että kun pitää silmiä kiinni, voisi kuvitella jonkun juuri viipaloineen tuoretta sitruunaa. Mistään keinotekoisesta ei ole hajuakaan. Sam toi tämän mulle laivalta, ja siinä missä Terre d´Ocia saa vain muutamista paikoista, voi Weledaa hankkia vaikka Sokokselta* , ekokaupoista tai jopa risteilyreissulta. Muistaakseni lentokentilläkin myydään Weledaa.

Farfallan Daily Pleasture suihkuvoide (ylin kuva, kolmas vasemmalta) on paitsi puhdistava, myös kuoriva. Hedelmäinen tuoksu on mieto ja miellyttävä, se muodostuu mm. karpalon, kirsikankukan ja viikunan cocktailista. Tuoksunsa puolesta tämä on hyvin samankaltainen kuin Weledan tuote, mutta erona on kuorivuus. Sopii hyvin kropan viikottaiseen huoltoon.

kc-earthfriendly kids

Earth Friendly Baby -tuotteita markkinoidaan lapsille, mutta ne sopivat hyvin aikuisillekin. Itse asiassa jos saisin valita — enkä testaisi monia brändejä työkseni — suosisin todennäköisesti lapsille suunnattuja tuotteita enemmänkin. Usein kun niistä on karsittu turhia raaka-aineita (ei tosin aina, mutta luonnonkosmetiikassa skidien tuotteilla on usein lyhyt inci).

En käytä Islalle juuri mitään kosmeettisia tuotteita, mutta käsisaippuaa ja saippuaa vaahtokylvyn aikaansaamiseksi käytämme kyllä. Siihen tarkoitukseen olemme käyttäneet alkuvuoden ajan kuvan Earth Friendly Baby -saippuoita, jotka ovat ajaneet asiansa mainiosti. Kyseessä ei kuitenkaan ole luonnonkosmetiikka, vaikka sarja mainostaakin luomuraaka-aineita ja että turhia synteettisiä kemikaaleja on karsittu. Tuotteet eivät sisällä mm. parabeenejä, keinotekoisia haju- tai väriaineita. Sarjan Sitrus-käsienpesuaine toimii tarkoituksessaan ja miellyttää vaalean oranssin värinsä puolesta lasta, joka innoissaan hinkkaa käsiä puhtaaksi. Hauskat etiketit puhuttavat aina lavuaarin äärellä. 🙂

kc-kaurasaippua

Vielä on yksi saippua jäljellä, Visionary Soap Companyn luomulaatuinen sheavoi-kaura -palasaippua. Tämän minulle lähetti Sidai-nimistä verkkokauppaa pitävä Anna, joka kirjoittaa näin:

Pari vuotta sitten kyllästyin siihen, ettei laadukkaita reilunkaupan tuotteita ollut saatavilla Suomesta isojen kaupunkien ulkopuolella. Halusin keskittyä nimenomaan naisten tuottamiin tuotteisiin naisille, joten perustin yritykseni Sidai. Nämä kriterit luonnollisesti johtivat kosmetiikkaan. Löysin Englannista aivan ihanan yrityksen Visionary Soap Company, joiden tuotteita rupesin maahantuomaan ja myymään. Tuotteet ovat kaikin puolin eettisiä – luomua, vegaania, reiluja ja työllistää sekä köyhissä maissä tuottajia ja tuotantotyöntekijöitä, että Englannissa työttömiä. Lisäsin myös fair naturally sarjan niille, jotka halusivat hemmottelevia tuotteita eivätkä vaatineet rimaa niin korkealle.

Ihailtavaa toimintaa! Juuri tällaiset nettikaupat ovat isona apuna teille, jotka ette asu Suomen suurimpien kaupunkien ytimessä, joissa yleensä on vähintään yksi Life tai muu vastaava eko-/hyvinvointikauppa.

Pidän paljon saippuan tekstuurista: kauranjyvät tekevät siitä kiinnostavan näköisen ja tuntuisen ja saippuan pesuteho on hyvä. Eikä reilun 5 euron hinta ole paha.

M4Loppuun vielä suihkusaippua, joka on mieto tuoksultaan, mutta toimiva: Laveran neutral -sarjan suihkushampoo*. Tämä kuvan tuote soveltuu niin hiusten kuin vartalon pesuun ja sarjan vartalovoide* on myös huippuhyvä: levittyy ja imeytyy helposti ja nopeasti, kosteuttaa hyvin, eikä tuoksu juuri miltään. Pidän paljon sarjan yksinkertaisuudesta. Saippua on saippuaa ja voide voidetta, toimivaa ja miedon tuoksuista. Laveran Basis Sensitiv -sarjaa on ollut saatavana pitkään, ainakin siitä saakka kun itse aloitin bloggaamisen.

Se saippuahommista! Muistutuksena, että maaliskuun ajan voi ilmoittautua mukaan Kempparin WWF-haasteeseen: jos saan 100 nimeä, lupaan kökkiä bloggaamassa 11 tuntia putkeen Linnanmäen maailmanpyörässä ja tehdä gondolissa muutaman haastattelunkin. Te saatte valita haastateltavat! Tällä hetkellä nimiä on kasassa vasta joitakin kymmeniä, nyt mukaan, jotta saadaan aikaan kesän hauskin blogitempaus! Lisää tietoa haasteesta ja mukanaolemisesta täällä.

*Affi-linkki