Menu

Puolukkamysliä (no nuts!)

Olin aivan varma, että reseptipankistani löytyy puolukkamysli. Googletettuani tajusin, että eipä vaan, joten korjasin asian. Valmistin myslin lahjaksi ystäville, joista toinen ei voi syödä pähkinää. Siispä resepti on blogin historian eka pähkinätön mysliresepti. Olin vähän skeptinen, että voiko mysliä muka valmistaa pähkinättä, mutta kun on muuta, joka rouskuu hampaissa, niin ei pähkinöille ole tarvetta. Tässä helpossa reseptissä on myslipohjan lisäksi vain omenaa, puolukkaa ja kanelia. Helppo tehdä ja loistava joululahjaidea.

kc-myslikeittio

kc-biokiapuolukat

Myslipohja — se mikä menee uuniin — on siitä iänikuisesta Herkkumyslireseptistäni. TOSIN: jätin rusinat pois. Halusin valmistaa myslin, joka on tehty raaka-aineista, joita saa Suomesta. Sattuneesta syystä kaapista löytyy Biokian pusseja, joten käytin reseptiin kaksi pussillista (100 g = 2 dl) Biokian kuivattuja puolukoita. Puolukkaa on kuitenkin helppo kuivata itsekin, joten jos olet ollut syksyllä kaukaa viisas, pääset reseptin suhteen halvemmalla.

Puolukka-omena -mysli

  • 10 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
  • 1 dl sesaminsiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä tai -rouhetta
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 dl kuivattua puolukkaa
  • 2 dl kuivattuja omenan palasia (pehmeitä)
  • 2 dl kuivattuja omenalastuja (rapeita)
  • kanelia (mikäli omenapalaset eivät kanelia sisällä)

Aloita sekoittamalla kaurahiutaleet ja siemenet keskenään. Kuumenna öljy kattilassa hunajan kera, mutta ei kiehuvaksi asti! Heitä kaura-siemensekoitus kattilaan ja kääntele kunnolla niin, että seos on tasaisesti öljyhunajassa.

Levitä mysli pellille ja laita uunin keskiosaan 175 asteeseen noin vartiksi. Muista vahtia mysliä koko ajan ja välillä käännellä sitä lastalla, sillä se palaa helposti. Mysli on valmista kun se on aavistuksen paahtunut (älä anna tummua liikaa).

Myslissä tärkeää on erilaisten rakenteiden cocktail. Seassa tulee olla jotain rapeaa, jotain pehmeää ja mielellään jotain vähän sitkeää, puruvastusta hampaille. Siksi käytin kaksia erilaisia omena-asioita: rapeita omenalastuja ja pehmeitä omenapaloja. Ostin molemmat Punnitse & Säästästä, jossa muuten on parhaillaan joulun vuoksi ihan mahtavat bonusvalikoimat kaikkea. Esimerkiki nämä kuvan kanelipintaiset omenapalat eivät yleensä kuulu kaupan valikoimiin. Samoin rapeat omenalastut ovat ilmeisesti myynnissä vaan joulusesongin aikaan.

kc-omenapala2

Heitä puolukat ja omenapalaset sekaan kun uunista otettu myslipohja on vähän jäähtynyt.

Herkuttele itse tai anna lahjaksi ja jos haluat joululahjaan vielä toisen ulottuvuuden, liitä lahjan saajalle resepti mukaan niin hän voi valmistaa tätä vaikka itsekin.

Psst… Tällä viikolla tulossa vielä toinenkin resepti, joka on ihan killerijuttu jouluherkkupöytään….