Menu

Oi Suuri & Mahtava pikkujoulu

Juhlimme keskiviikkona Suuren & Mahtavan avajaisia ja ihme kyllä kaikki ehti valmiiksi ajoissa: uutukainen tuulikaappi, miniviidakkomme, toimiston siivoaminen ja herkkujen valmistaminen. Kaikki saatiin valmiiksi neljään mennessä ja olipa ihanat juhlat!

Paikalle oli kutsuttu yhteistyökumppaneita, työkavereita, asiakkaita ja ystäviä. Saimme vieraita Latviaa myöden, kun Mádaran posse sattui olemaan Suomessa. Suuri & Mahtava alkoi tuntua ihan oikeasti aika suurelta — mahtavahan se on ollut heti ensi silmäyksestä lähtien.

Kaikissa hyvissä juhlissa kuuluu olla hyvää ruokaa ja juomaa, tietenkin. Koska juhlimme pikkujouluaikaan, oli glögi tietenkin kaiken a ja o. Siinä on kyllä puolensa, että Henri on viinien jälleenmyyjä; mies nimittäin vietti illan aktiivisesti keittolevyn ääressä valmistaen juhlijoille valkoviinipohjaista glögiä ihan alusta alkaen. Keitokseen meni viinin lisäksi ainakin omenamehua, tuoreita inkiväärin palasia, kanelitankoja, tuoretta sitruunaa, maustesekoituksia… Lopputulos oli ihana. Mikäli resepti ei ole kovin salainen, ehkä saan sen ennen joulua tänne Kemppariin teidän iloksenne.

Glögin kylkeen halusimme pipareita ja juustoja. Terhi leipoi S- ja M-kirjaimia  ja juustot juhliimme lahjoitti Saloniemen juustola. Sain idean tuplajuusto-postaukseni myötä ja voi pojat mitä herkkuja! Gouda-tyyppisissä juustoissa yhdessä oli tujusti chiliä, toisessa joulumausteita ja kolmannessa jotain ranskalaista makumaailmaa. Oli vuohen chevreä ilman ja ruohosipulin kera. Erittäin käytännölliseksi osoittautui Intohimo-niminen tuote, kutunrahka (vuohenmaitoa siis), jota sekoitimme sinihomejuustoon. OMG! Aina lois-ta-va tahna pipareiden päälle.

Saloniemeltä lähetettiin myös bonustuote: litran hanapakkaus vuohenmaitoa! Kiinnostuneet nauttivat glögiensä välissä lasilliset ja eräs pieni juhlija imaisi maitomukinsa pohjanmaata myöten. Olen huomannut, että sekä vuohen- että lehmän raakamaito on etenkin lasten suussa todellista nannaa. Lähipiirin lapset imaisevat raakamaidon ihanan alkukantaisella himolla. Siitä tulee jotenkin hyvä mieli. (Raakamaitoon en tässä mene tarkemmin, mutta todettakoon, että maito oli lypsetty maanantaina, joten se on keskiviikkona vielä oikein hyvää ja turvallista nauttia, mikäli navettahygieniasta on pidetty huolta ja kylmäketju on kunnossa.)

Vuohenmaitoo, glögii ja skumppaa!

Saloniemen lisäksi juhliamme sponssasi Biokia. Tiedätte, että olen maailman ehkä suurin marjafani, joten tummasuklaakuorrutetut karpalot ja puolukat ovat aika itsestäänselvä bileherkku, eikö?

Biokian kuivatut marjamiksit ovat loistokamaa kotimyslin sekaan ja nämä tummasuklaakarpalot ja maitosuklaapuolukat ovat joulupöytään ihan mainioita. Konvehdeista tulee aina ähky, ja ne ovat yleensä äklömakeita. Kuivatuissa marjoissa on  ihanaa hapokkuutta ja se yhdistettynä suklaaseen on varsin mainio cocktail. Biokialla on useita marjatuotteita, juhlapöytäämme oli valittu kuivattuja mustikoita ja puolukoita, sekä suklaaseen dipattuja puolukoita ja karpaloita.

Tiedoksi, että karpaloiden suklaa on 75% ja maidotonta. Tuote on isäksi sertifioitu EU:n luomumerkillä. Puolukat puolestaan on dipattu maitosuklaaseen. Ihan hyvää.

Herkkujen lisäksi nautimme hyvästä musiikista (kiitos Jaakko) ja uutukaisesta viherseinästämme. Eikö ole hieno? Siitä tuli juuri sellainen kuin toivoin: valtoimenaan rönsyävä viidakko keskellä työtilaa. Viherseinän rakentanut Zen Grown Pasi tosin sanoi, että kasvit hetken ajan hakevat muotoaan, joten kunhan se on hetken asettunut, ehkä trimmaan sitä hiukkasen, mutta liikaa en halua sitä saksia. Teen viidakostamme oman postauksen, jossa lisää infoa teille, jotka haluaisitte tällaisen itsellennekin.

Kiitos kaikille piipahtaneille ja tiedoksi, että Suuri & Mahtava aikoo ottaa pian uusiksi, oli sen verran hauskat pippalot. Ja arvatkaas mitä: alkuvuodesta kutsun teitä kempparilaisiakin deiteille. Siitä lisää myöhemmin.

Psst… Kuten kuvasta näkyy, taiteili Erika meille tekstin ikkunaan. Suurelta & Mahtavalta puuttuu yhä logo ja siksi myös ikkunateippaukset. Graafikot saavat ilmoittautua, logoehdotuksia otetaan vastaan!