Menu

Tuplajuusto ja huanjaherkku

Vietimme taannoin ihan perus torstai-iltaa kynttilänvalossa maistellen juustoja, pähkinöitä ja punaviiniä. Eli ei todellakaan. Tavallisen lapsiperhedinnerin fancy jälkiruoka muodostui  ihan vahingossa, kun avasimme Saloniemen juustolan Yhteiselo-juustopaketin. Kyseessä on hauska tuote: puolet juustosta on lehmän ja toinen puoli on vuohenmaitoa, molemmat gouda-juustoja. Juustojen saumakohdassa on luomulaatuista ruohosipulia.

Juustot olivat sen verran herkkua, että oli ihan pakko avata myös vastikään lahjaksi saatu Tertinkartanon hunajapähkinäsekoitus.

Voi herranen aika: sekoituksessa on hunajaa, saksan-, hassel- ja cashewpähkinöitä, manteleita, kurpitsansiemeniä, chiliä, valkosipulia ja rosmariinia. Tämä juuston kanssa… Järkihän siinä melkein lähti. Oikeesti: lähes hyperventiloin, oli niin ihanaa.

Oli aivan pakko avata vielä kaapista löytynyt punaviini. Siinä me yhtäkkiä istuimme kynttilän loisteessa herkutellen. Isla tosin jätti chilin ja punkun tällä kertaa väliin, mutta juustot maistuivat pikkuiselle kyllä paremmin kuin mikään hetkeen.

Siinä herkkuja nauttiessa mietin, että on kyllä aivan pakko kokeilla valmistaa mainiota hunaja-pähkinä-chili -sekoitusta itsekin. Helpoitenhan sen saa Tertinkartanon omasta verkkokaupasta, mutta kun on tällainen väkertämiseen taipuvainen, taidan kokeilla valmistaa joulupöytään tällaista itse. Laitan sitten reseptin teille kun olen testannut hommaa käytännössä enkä vaan aivolohkoissani.

Juustoa en taida kuitenkaan itse lähteä tekemään. Blogauksen tuplajuuston tiedot löytyvät Saloniemen sivuilta ja itse tuotteet monien ekokauppojen ja hyvinvarusteltujen ruokakauppojen valikoimista.

Psst… Piparkakut käyvät muuten kuin nyrkki silmään näiden blogauksen herkkujen kanssa. Täydellistä joulupöytäkamaa.