Menu

Voita Anni Ruuth Dagny Rose -tuoksu

Joko hajuvetesi on luonnonkosmetiikkaa? Moni tekee tuoksujen kohdalla poikkeuksen, vaikka oma kosmetiikka-arsenaali muuten olisi luonnollista. Luonnonkosmetiikan hajuvesivalikoimat ovat yhä aika suppeat, eikä tarjolla välttämättä ole just omaan makuun/tyyliin sopivaa tuotetta.

Haasteena luonnonkosmetiikan tuoksuissa on myös pysyvyys: siinä missä aamulla korvan taakse suihkautettu, synteettinen tuoksu leijuu ilmassa koko päivän, on luonnollisia tuoksuja lisättävä päivän mittaan, koska ne haihtuvat iholta nopeammin. Luonnollisista raaka-aineista valmistetut hajuvedet ovat myös kalliimpia kuin synteettisistä tuoksukomponenteista valmistetut: luonnollinen, aidoista raaka-aineista valmistettu isolaatti kustantaa 15 000 € litraa kohden siinä, missä synteettinen maksaa valmistajalle 5 € litralta.

Suosittelen etsimään itselleen luonnollisen tuotteen, jotta tiedät mitä ihollesi sipaiset. Tavanomaisen kosmetiikan kentällä sanan ”parfum”, ”fragrance” tai ”aroma” alle kätkeytyy satoja kemikaaleja, joista ei tarvitse mainita INCI-listassa mitään. CosmEthics-appin perustaja Katariina Rantanen, jonka kanssa työskentelemme erilaisten projektien parissa, sai kemikaaliherätyksen Ranskassa hajuvesiä valmistavassa tehtaassa, jossa hän kehitti tuoksuja. Katariina näki konkreettisesti sen, mitä halpoja komponentteja tuotteisiin käytetään, eikä kuluttajalle tarvitse kertoa mitään. Esimerkkinä mainittakoon vaikka synteettinen myski, joka on hormonihäirikkö. Luonnollista myskiä ei saa enää kosmetiikassa käyttää (eläinperäinen raaka-aine), joten myski valmistetaan synteettisesti. Sitä ei tarvitse mainita tuotteessa erikseen, vaan yläotsikko ”parfum” esimerkiksi riittää.

Kuluttaja ei voi mitenkään tietää, onko tavanomainen hajuvesi valmistettu synteettisistä vai aidoista raaka-aineista.

Tiedoksi kuitenkin, että herkistäviksi tunnistetut hajusteainesosat (26 kpl) tulee toki nimetä ainesosaluettelossa aineen INCI-nimellä, mutta esimerkiksi hormonihäirikköjä ei tuotteissa tarvitse nimetä.

Näillä saatesanoilla on ilo esitellä kotimainen, 100% luonnollinen ruusutuoksu, muotisuunnittelija Anni Ruuthin ja Frantsilan Dagny Rose.

Piipahdin pari viikkoa takaperin tuotteen lanseeraustilaisuudessa ja ilahduin siitä, että kyseessä on paitsi uskomattoman kukkean tuoksuista luonnonkosmetiikkaa, kauniissa lasipullossa, myös siitä, että tuotteen pakkaaminen on tehty älyttömän ekotehokkaasti.

Lasipulloa ympäröivä pahvi on suunniteltu nollahävikki-idealla ja lisäksi painotalon pahvissa käyttämät värit ovat ekologisia.

Itse tuoksu on Frantsilan Ruuthille toteuttama, ja se tulee kätevässä, lasisessa roll-on -pullossa. Sydäntuoksuina Dagny Rosessa ovat ruusu ja laventeli, latvatuoksuina lime, neroli ja greippi, pohjatuoksuina kamomilla ja vanilja. Lopputulos on superkukkea, intensiivinen ja huumaava tuoksucocktail, joka on kukkaistuoksuja rakastavan mieleen. Aivan ihana, toivottavasti Anni Ruuth ja Frantsila jatkavat hajuvesiyhteistyötä tämän jälkeenkin!

Haluaisitko voittaa Dagny Rose -tuotteen itsellesi? Kerro kommenttiosiossa, mitä sulle tulee ensimmäisenä mieleen ruusun tuoksusta, ja olet mukana arvonnassa. Arvomme yhden tuotteen täällä blogissa ja toisen FB-ryhmän puolella.

Aikaa vastata on sunnuntai-iltaan klo 23:00 saakka. Onnea skabaan!

139 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Kesä

Oi, tähän täytyy tutustua! Ensimmäisenä mieleen tulee kesä ja juhannus!

Kotipihan juhannusruusu ja juhannus.

Kesä!

Kesä

Ruusun tuoksusta tulee mieleen lapsuuden juhannusruusut, valkeat kukat, miellyttävä mutta ei päällehyökkäävä tuoksu.

Kesä ja kukkamekko😍☀️🌸

Kesä 🙂

Todellakin haluan! Ruusun tuoksusta tulee hempeä ja naisellinen olo ❤️

Sellainen suuri ruusutarha jossa huumaava tuoksu.

Ruusun tuokusta tulee miekeen rakkaus

Juhannus ja yötön yö.

Koti ja kesä❤

Kesä, rakkauden osoitus

Puutarha 😊

Ihastuminen, odottava fiilis 😉🌹

Kesä!

Kaunis kesäilta ja tuoksuva puutarha pienem sateen jälkeen.

Kesä!🌹😍

Väri pinkki ja juhlat, varhmaan sen takia että juhlissa on aina saanu kukkia!

Lapsuuden kotipihan ruusut. Jotka taitaa nykyään olla jo kiellettyjen listalla😅 Aitous ja luonnonmukaisuys tuoksun mukana🌹

Juhlat

Kesäpäivä Saimaan rannalla

Aamunkaste.

Edesmennyt mammani,jolla oli aina ruusuntuoksuista käsivoidetta vaaleanpunaisessa pullossa.Voiteen nimeä en muista.

Lapsuuden ruususaippua.

Herkkyys ja romanttinen tunnelma

Punainen tupa ja ruusutarha kesällä.

Juhannusruusun ihana tuoksu

Ruusun tuoksusta tulee mieleen puisto

Kesä <3

Kesäinen lomapäivä omassa puutarhassa

Lapsuus ja mummon mieletön ruusupuutarha!

Lempi-limsani on Fentimansin ruusulimonadi, ja ruusun tuoksusta tulee nyt ihan ensimmäisenä se mieleen! Lapsena teimme myös omaa ruusuhajuvettä ja koivunlehti-savinaamioita, ja onpa tullut joskus maistettua ruusuvedellä ”terästettyjä” leivonnaisiakin. Osittain ruusujen tuoksu muistuttaa kuitenkin myös surullisista tapahtumista, sillä hautajaisissa on aina niin paljon ruusuja ympärillä.

Juhannusruusu

Moi! Minulle tulee ruususta ensimmäisenä mieleen suloinen ja herkkä ja hennosti tuulinen kesäilta mökillä. Juuri nyt kaipuu tähän skeneen on suuri. 🙂

Ruusun tuoksu on lapsuudenkodin pihan ihana muisto <3

Lapsuuden kodin tien vieressä kasvoi isoja ruusupuskia, parhaan kaverini kansa tehtiin lapsena ”ruusuvettä”. Otettiin siis ruusunlehtiä veteen ja liotettiin niitä, tästä siis syntyi meidän hajuvesi. Tämä tietenkin huipentui aina siihen, että ruusunlehdet mätänivät vesikippoihin ja haju oli ihan kaamea 😂
Jotenkin aina muistan tämän kun nään näitä isoja ruusupuskia ja muistan ruusun hyvän ja huonon tuoksun 😉

Ensimmäisenä mieleen tulee juhannus ja juhannusruusun huumaava tuoksu.

Juhlat ja kesä.

Kesä ❤

Ikuinen naiseus ja herkkä vahvuus.

Juhannusruusut

Ruusun tuoksusta tulee mieleen ihana äitini, joka rakastaa ruusuja ja ihastuisi varmasti tähän tuotteeseen.

Kesä, lapsuus, keveä fiilis❣️

Tulee mieleen kukkapuska ja juhlat

Juhannus ja juhannusruusu 🙂

Lapsena itse tehty ruusuhajuvesi ja juhlat 🌹

Rakkaus 🌹❤️

Kaunis kukka

Ruusuntuoksusta tulee mieleen tätini, jolta olen oppinut rakastaan tuoksua. Tätillä on aina ollut ruusuhajuvettä, hän oppi tämän asuessaan Lontoossa -70-luvulla.

Ruusu on elegantti ja samaan aikaan lempeä! Siitä tulee nostalginen olo, muistot lapsuuden kesistä tulee mieleen 🙂 valitsen usein tuoksuksi ruusun kosmetiikassa. Tää tuote näyttää aivan mulle täydelliseltä!

Lapsuudennaapurin ruusupensaat!☀️

Ruusun tuoksusta tulee mieleen äitienpäivä ja rakkaus ❤️

Nyt ainakin esikoisen yo-ruusut, jotka levittivät tuoksuaan viikon verran koko kotiin🌹🌹🌹

Kodin ruusupensaat

Ruusuntuoksuinen kesäyö mökillä, silloin joskus kun olin nuori, juuri 18 täyttänyt.

On todella mun tuoksun kuuloinen tuoksu! Ruusuista ekana Mieleen tulee Urtekramin käsisaippua 😀

Lapsuuden rivitalokodin etupihan ruusupuskat jotka kukkivat niin kauniina ja tuoksuivat ihanalle mutta olivat myös kovin piikikkäitä 😅💜🌹

Kesä ja rakkaus 💞

Se, kun lapsena itse tein ”hajuvettä” ruusun terälehdistä ja vedestä. Ruusun tuoksu on aina herättänyt lämpimän kesäfiiliksen.

Lapsuudenkodin juhannusruusut

Alkukesän illat! Olis ihana päästä aina samaan kesäfiilikseen tämän tuoksun kautta, koska onhan kesä ihan best!

Voi, ihanaa! Luomutuoksu juhannukseksi!

Juhla ja kesä tulee ruusuista mieleen.
Se valloittava tuoksu hurmaa😍

Rakkaus.

Poikaystävältä saadut kimput

Italian kesäillat 🌹

Juhannus, kesä, rakkaus

Italia ja Amalfin rannikko! Olimme siellä lomalla useita vuosia sitten, ja minulla oli mukana Weledan ruusuntuoksuinen suihkusaippua. Sen jälkeen olen yhdistänyt villiruusun tuoksun Italian maisemiin.

Tulee mieleen mummolan isot vaaleanpunaiset ruusut. Niitä tuli lapsena kerättyä ja nuuhkittua. Joskus tehtiin ”ruusuvettä” vedestä ja terälehdistä ja unohdettiin se uuttumaan niin, että seurauksena oli vain homeista mössöä. Tämä tuoksu sensijaan kuullostaa kokeilemisen arvoiselta!

Hollannin kukkamarkkinoiden upeat ruusut väriloistossaan ja huumaavassa tuoksussaan!

Kesä ja lapsuuden kesät maalla mummin hoivissa 🌹💕!!

Lapsuuden kesät

Juhannusruusut 🌹😍

Tulee mieleen juhlat! Tai mökin juhannusruusut lapsuudesta. 🙂

Kesäillat 🌹🥂

Enoni ruusutarha

Mieleen tulee kesäillat, vapaus ja huolettomuus.❣️

Mulla tulee ruusuntuoksusta mieleen mummo. Hän paitsi kasvatti puutarhassa ruusuja, hän myös käytti ruusuntuoksuista hajuvettä. Mummo on ollut mulle myös inspiraationa luonnonkosmetiikkaan siirtymisessä: hänellä oli jos vaikka minkälaisia luontaistuotteita ja myös hirveästi tietoa siitä, miten luonnon kasveja voi käyttää hyödyksi. Kesällä kerättiin aina puutarhasta materiaalit teehen…

kesä ja puhtaus

Kesä! Nyt juuri (pahamaineinen?) kurtturuusu huumaa tuoksullaan, juhannusruusujenkin tuoksusta oon jo saanut nauttia 🙂

Aurinkoinen kesäpäivä ruusupensaiden ympäröimällä pihalla.

Kesä ja juhlafiilis!

Ihanat kasteen koristelemat juhannusruusut ja niiden huumaava tuoksu!

Ruusuvesi

Juhannusruusun tuoksu mummolassa lapsena. Ihana tuoksu, jota rakastan!

Aina ruusuntuoksusta tulee mieleen se kun lapsena päätettiin siskon kanssa tehdä äidille lahjaksi ruusuhajuvesi. Kerättiin ruusunlehtiä ja laitettiin vettä ja terälehdet purkkiin ja piilotettiin se saunakammariin tekeytymään. Lahjan piti olla yllätys. Sinne se unohtui ja parin kuukauden kuluttua äidin siirrettyä kammarin kaappia, löyty tipahti sieltä kaapin ja seinän välistä lasipurkki lattialle ja hajosi. Ruusuntuoksu oli todella voimakas ja suht kauan se muistaakseni siellä saunakammarrissa meitä muistutti tästä äidin yllätyshajuvedestä.

Tulee mieleen edesmennyt ukki, joka toi minulle aina ruusuja ja kun haistan ruusun tuoksun, muistan ukin 😍

Kesä, Pariisi, mustialanruusu maalla

Ruusun tuoksu on kuin rakkaudellinen syli.

Vaaleanpunaista ja hempeää, makea tuoksu. 💖💓

Ja tietysti ruususta tulee mieleen se hirvittävä polte ja kutina, kun naapurin pojat laitto murskattua ruusunmarjaa paidan sisään. Ei auttanut ku vaatteet pyykkiin ja pesulle! 😬 eli ei niin ”ruusuinen” muisto 😅

Hajuvesistä tulee yleensä aika mojova päänsärky, että mielenkiinnolla testaisin tätä! 🙂
Olis mun pikku ruusunnuppu tyttösen mukaan nimettykin ❤️

Juhannus

Kotipihan juhannusruusujen tuoksu oli merkki kesästä.

Äidinäitini, joka piti kovasti kukista ja runoista. Ruusut olivat lempikukkia ja minulle mummo antoi runokirjan omasta hyllystään, jonka kansi on täynnä ruusuja ☺️

Lapseni <3

Äiti

Tulee mieleen lapsuus !

Ruusutuoksu tuo mieleen oman äidin! 🙂

Ihan ekana tulee mieleen siskoni, joka rakastaa ruusun tuoksua ja on usein käyttänyt ruusuvettä. Siskon lempinimi on Ruusu ja ulkomaalaiset ystävät kutsuu häntä Rosaksi

Kesä

Ruusun tuoksusta tulee mieleen kesä. Lämmin kesäpäivä. Lämmin tuuli puhaltaa hiuksia.

Kesä ja juhannus😍

Kauneus, hyvä tuoksu, lempi kukkani.

Mieleen tulee mummola ja itse tehdyt tuoksupussit. Ommeltiin pienistä, mummolta saaduista tilkuista, pussukoita ja kerättiin pihan ruusupuskista ruusun terälehtiä ne täyteen. Sitten nuuskittiin niitä siskoni kanssa pitkin kesää ja hullaannuttiin aina uudelleen ja uudelleen 🙂

Juhannus

Lapsuuden kesät Eräjärvellä 🙂

Tähän aikaan vuodesta mummolan pihan juhannuusruusut…ne valkoiset, jotka kukkivat juhannusviikolla ja tuoksuivat Juhannusruusuille ja kesälle ja auringolle

Kesä 🌻
Mä en ole pystynyt käyttämään hajuvesiä, koska kaikista tulee joko päänsärky, ne haisee öööö liikaa tai hengenahdistusta. Sama koskee kyllä monia muitakin kemikaaleja.
Olis kyllä joskus kiva tuoksua muullekin omalle itselleni (tai sitruunalle) 😅 onneksi mulle on suotu tosi miedon jos minkään hajuinen hiki 😀
Mä luulen että näitä voisi vaikka kokeilla 👍

Ruusun tuoksusta tulee mieleen sateinen kesäpäivä ja mummolan takapihalla tuoksunut juhannusruusu

Kaunis,huumaava tuoksu, kesä 💕🌹

Ruusun tuoksusta tulee mieleen viimeiset kouluaamut kukkivine ruusupensaineen juuri ennen kesälomaa.

Onni!

Ruusupensaat ja lapsuuden lämpimät kesät.

Mulla tulee mieleen valmistuminen amkista ja valmistumisruusut! Oli muuten työn ja tuskan takana😂 ja ylipäätään kaikki juhlapäivät💖 oon tätä päässyt nuuhkaisemaan ja todellakin olis ihanaa päästä käyttämään kyseistä synteettisten sijaan💖

Kesä

Kesä 🙂

Äiti ja äitienpäivä.

Nyt ollaan vielä niin lähellä siskon ylioppilasjuhlai, että ruusun tuoksusta tulee mieleen hänen valmistujaisensa, eli ihanat juhlapäivät. 🌹

Lapsuuden kesät

Kesäaamun raikkaus hetkellä, jolloin kaikki on vielä
hiljaista ja aamunkostea viileys saa tuoksut tuntumaan voimakkaammilta. Hetkellä, jolloin kaupunki vielä nukkuu.

Ruusutarha Wienin kaupungin keskustassa 😍

Ihana arvonta! Olen jo pitkään käyttänyt luonnollisia tuoksuja, enkä muuhun vaihtaisi. Abelin tuoksut olleet nyt käytössä. Itse olen huomannut, vaikken koe mitenkään tuoksu herkkä olevani että synteettiset tuoksuvat nenääni hyvin pistävältä eikä hyvältä lainkaan. Luonnolliset ovat niin pehmeitä ja huumaavia! 😍 Ruusun tuoksusta minulle tulee mieleen kesä ja mökki ja myös valmistujaisjuhlat, joihin aina ruusuja viedään 🤗🌹

Mieleen tulee lapsuuden kesälomat mummolassa. Hellepäivät, ulkoleikit ja ihanan tuoksuiset ruusupensaat! ❤

oih! mulla on vahva tuoksumuisti ja ruususta tuli heti mieleen useampiakin muistoja 🙂 valmistujaiset, juhannus, mummon mökki.. ihania, lämpimiä muistoja, joita mielellään muistelisi enemmänkin tämän tuoksun kanssa <3

Juhannusruusupuskat ulkosaunan nurkalla lapsuudenkodissani maalla.

🌹kesä, puutatarha, sininen taivas, aurinko

Lapsuuden home made ruusutuoksut isosiskon kanssa:)

Mummilan villiintyneet juhannusruusupensaat ja viilenevä kesäyö.

Lapsuuden juhannus!

Sisäinen rauha ja hyvä mieli tulee aidosta ruusun tuoksusta🌹

Ruusun tuoksusta tulee mieleen lapsuus, kyn yritin itse tehdä hajuvettä keräämällä ruusun terälehtiä lasipurkkiin veden sekaan.

Rakkaus

Lapsuuden kesät mummolassa!

Lapsuudenkodin ihana piha ja mummola 🙂

Ilo ja kesästä nauttiminen kaikilla aisteilla.

Oi! Pitkään olen tuoksujen suhteen ollut haastavassa maastossa, kun en synteettisia enää ole viiteen vuoteen käyttänyt. Tämä olisi ihana saada!

Ruusutarha <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.