Menu

Voita Vogelin vatsanhellimispaketti

Kirjoitin vastikään siitä, millä nikseillä olen oppinut pitämään aikaisemmin hyvin levottoman vatsani aisoissa. (Postauksen perässä on muuten teidän lukijoidenkin vinkkejä, kannattaa käydä lukemassa!) Kuten tekstissä kerron, oli Molkosan aikoinaan ensimmäisiä vatsanrauhoitusniksejäni, jota kokeilin — lääkärin määräyksestä oikein.

Molkosan on ensimmäinen tuote laatuaan jääkaapissani ikinä. Se maistui kamalalle! Muistan yökkineeni heran hajua ja makua, mikä on aika outoa, koska nykyään perinteinen Molkosan on musta ihan hyvän makuista.

Ideana heratiivisteen nauttimisessa on sen maitohappokoostumuksella. Molkosan sisältää runsaasti L+ -maitohappoa*, jota elimistö tarvitsee ja myös tuottaa hyödyllisten suolistobakteerien ravinnoksi. Molkosan  valmistetaan alppilehmien maidosta, mutta siinä ei ole jäljellä laktoosia. ”Valmistuksessa luomumaidosta poistetaan suodattamalla proteiini, hiilihydraatit ja rasva. Puhdas hera pastöroidaan niin hellavaraisesti kuin mahdollista, jotta seuraavassa käymisprosessi vaiheessa, on mukana vain tarkoitukseen kehitetty, oma maitohappobakteeri (Lactobacillus casei)”.

Suolistolle hyvää L+-maitohappoa saa myös esimerkiksi luonnonjogurtista, mutta määrä on heratiivisteessä kaksinkertainen ja esimerkiksi hapankaaliin nähden — jota itse käytän vatsan kunnossapitämiseen — yli kolminkertainen. Molkosan on siis tehokas ja helppo maitohappobakteerien lähde, mikäli vatsa ei esimerkiksi kestä maitotuotteita (ja siksi minut laitettiin Molkosan-kuurille).

Vaikka perinteinen Molkosan on musta nykyään ihan hyvän makuista, on raikas ja maukkaampi versio siitä, Molkosan Fruit monille varmasti helpommin lähestyttävä. Miksei tätä ollut 10 vuotta sitten?! Olisi ollut meinaan ihan vähän iismpi ottaa uusi ruokavalio haltuun tämän avulla. Granaattiomena, musta-aronia ja stevia tekevät suolistoa hellivästä drinkistä niin maukkaan, että tätä juovat helposti lapsetkin. Mutta ei se silti ällömakea ole, ei huolta! Fruit-versiossa on kalsiumiakin (120G = 15% vrk saantisuosituksesta), se edistää ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa.

(Lue koko viime viikonpostaus täältä.)

Tämän viikon arpana on sekä Molkosan, että Molkosan Fruit. Kerro, mikä Molkosan-tuote on sulle entuudestaan tuttu? Vastausaikaa on sunnuntaihin 15.4. klo 23:00 saakka. Arvomme yhden voittajan täällä blogissa ja toisen FB:n puolella. Kannattaa osallistua molempiin. 😉

Onnea skabaan!

* Maitohappobakteerit muodostavat suolistossa L+ -maitohappoa. L+-maitohappo pitää suoliston happamuuden oikealla tasolla ja toimii prebioottina, jolloin suoliston hyvät bakteerit kasvavat ja voivat hyvin. Mitä enemmän L+ maitohappoa suolistossa on, sen paremmin hyvät bakteerit viihtyvät ja ruoansulatus toimii tehokkaasti. Huonot bakteerit puolestaan eivät pidä L+-maitohaposta, eivätkä pysty elämään hyvien bakteerien valtaamassa suolistossa.

19 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Original Molkosan on tuttu tuote, mutta maku siinä ei ole oikein makunystyröitä hivelevä. Olisi kiva maistaa tuota uutuusmakua 🙂

Perinteinen tuli tutuksi 30 vuotta sitten, kun laulunopettaja suositteli käyttämään. Sittemmin päässyt unohtumaan, mutta nyt olisi oiva hetki opetella uudelleen. Yötyöläisen vatsa on kovilla.

Molkosan Original on tuttu, Fruitiin voisin tutustua.

Perinteinen on vanha tuttu

Fruit on jäänyy testaamatta ja maistamatta muuten kyllä tuttu tuote

Orginal ja vitality molkosan ovat tuttuja pitkän ajan takaa, nyt kuitenkin ovat jo pidempään olleet vähän unohduksissa.

Nimen olin kuullut kyllä, mutta tuotteet eivät olleet tuttuja ennestään.

Olen joskus vuosia sitten juonut näitä molempia ja nyt ihmettelen, miten olen unohtanut koko juoman olemassa olon!? Jos ei arvonnassa natsaa, niin pitää kaupassa muistaa 😃.

    Moi Viivitys! Onnea voittajalle:) Laitoin sulle meiliä. Aurinkoa, Laura / Kemppari

Voglin mehupaastosetin olen joskus tehnyt ja siinä oli vähän kaikkea siistiä kokeiltavaa 🙂

Originaali on tuttu, mutta enpä ole taas hetkeen sitä juonut! Täytyy käydä taas pullo hakemassa. 😊

Kokeilin Molkosania parikymmentä vuotta sitten. Kiukulla sain pullollisen juotua, oli pahaa! Nyt on käynyt mielessä, josko tästä olisi turpoavalle vatsalle apua.

Olen käyttänyt Original Molkosania vatsan hyvinvointia tukemaan. Fruittia en ole maistanut.

Isb oireiden takia käytän molkosania kuureittain. Olisi ihana saada maistaa uutuuksia kun vatsan hoitaminen ei ole niin yksinkertaista.hyvä postaus oli vatsasta jotenkin se antoi toivoa kun olen vielä suht tuore tapaus 3kk sitten todettiin että on ärtynyt suoli ja refluxinia, mutta kirjoituksesi antoi toivoa paremmasta tulevaisuudesta vatsan kanssa😊

Ei ole tuttu kuin nimenä. Varsinkin nyt juttusi luettuani olisin todella kiinnostunut testaamaan tuotetta 🙂

Nimen oon kyllä kuullut joskus mutta en ole koskaan käyttänyt. Nyt olisi siis korkea aika kokeilla kyseistä tuotetta 😉

Perinteinen Molkosan. 🙂

Normi molkosan!

Originaliin olen tutustunut. Ja tykästynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.