Menu

Voita Viljaton kattaus -kirja

Viime aikoina omaan keittokirjahyllyyni on ilmestynyt toinen toistaan inspiroivempia teoksia. Uusin niistä on ystäväni Emmi-Liia Sjöholmin Viljaton kattaus, jokaon paitsi täynnä herkullisia, gluteenittomia reseptejä, myös niin kaunis, että sivut voisi kehystää. Emmi-Liian Torkkuja ja nokkosia -blogin gluteenittomat reseptit ovat vilahdelleet välillä Kempparissakin ja ehkä muistat sen bataattiburgerin, josta blogosfääri viime vuonna kohisi?

Voit nyt voittaa kirjan itsellesi kertomalla kommenttiosiossa, kenelle haluaisit valmistaa gluteenitonta ruokaa ja miksi? Vastausaikaa on viikko, arvonta sulkeutuu perjantaina 3.4. klo 17.00.

Onnea skabaan!

 

52 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Omalle äidilleni…. olen vasta alle vuoden noudattanut gluteenitonta ruokavaliota ja ruokien miettiminen hänelle on todella vaikeaa vieläkin, kun menen käymään lapsuudenkodissani. Haluaisin pystyä poistamaan mielikuvan siitä että gluteenittomuus = lisäainein kyllästettyjen höttö-valmisruoka-aineiden käyttöä osana ruokavaliota. Haluan näyttää miten ravitsevaa ja aitoa, luonnollista ja maukasta ruokaa gluteenittomana voi valmistaa.

Veljelleni, jota näen kovin harvoin. Hänelle on ilmaantunut elämän mittaan eriskummallisia vatsavaivoja lisä-ja täyteaineista, ja gluteeniton ruokavalio on tuonut helpotusta oloon. Voisin antaa kirjan lahjaksi hänelle rakkaudella laitetun aterian kera 🙂

Itselleni. Minulla todettiin keliakia 15v sitten ja olen nähnyt gluteenittomien tuotteiden kehityksen. En kuitenkaan osaa leipoa ja leipomukseni ovat verrattavissa tennispalloihin… Haluaisin kovasti opetella tekemään erilaisia ruokia, mutta olen todella huono ”soveltamaan” reseptejä jotka eivät valmiiksi ole gluteenittomia. Olen myös kolme vuotta taistellut suolistoni kunnon kanssa ja allergisoitunut monille ruoka-aineille. Uskon, että saisin kirjasta paljon uusia ja mielenkiintoisia reseptejä arkeeni 🙂

Haluaisin valmistaa gluteenitonta ruokaa itselleni. En ole mikään huippukokki, joten tämä kirja olisi todella tarpeellinen. 😀

Koska en ole mikään kummoinen ruoanlaittaja (kiitos miehelleni, joka meillä tekee kaikki ruoat), antaisin kirjan lahjaksi miehelleni, enkä alkaisi itse kokkailemaan. Mitä sitä hyvää järjestelyä muuttelemaan 😀

Haluaisin valmistaa gluteenitonta ruokaa parhaalle ystävälleni jolle gluteeniton ruokavalio on tuonut helpotusta vatsavaivoihin ja olisi ihanaa saada inspiraatiota ja ideoita eikä aina vain turvautua pakettiin gluteenitonta pastaa kun kokkailemme 🙂

Itselle ja siinä samalla koko perheelle! Olen vasta tutkimuksissa suoliston osalta mutta haluaisin kokeilla auttaako gluteeniton ruoka vaivoihin. Uusia reseptejä siis tarvitaan ja tämä kirja tulisi enemmän kuin tarpeeseen 😉

Itselleni ja ystävälleni, joka noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, joten varmasti osaisi myös arvostaa kokkailujani!

Miehelleni valmistaisin ruokaa, hänellä ongelmia vatsan kanssa ja gluteeniton ruokavalio käy hänelle parhaiten.

Ensisijaisesti valmistaisin itselleni ja miehelleni gluteenitonta ruokaa, koetan päästä paraikaa erityisesti vehnästä eroon ja olo onkin huomattavasti kevyempi ollut. Lisäksi minulla on ystävä, jolle on aina ollut hieman hankala kokkailla kun gluteeniton ruoka ei ole ollut mukavuusalueella.

    Onnea Lemmi, voitit kirjan! Saat kohta meiliä…

Lapselleni ja itselleni 🙂

Itselleni valmistaisin ruokaa, sillä vaikka testien mukaan siedänkin gluteenia lääkäri sanoi että vatsaongelmieni takia ei sen välttelemisessäkään olisi mitään haittaa.

Kokkaisin gluteenitonta ruokaa itselleni, miehelleni ja äidilleni.

Itselle ja miehelle. Oma vatta ei oikeen tunnu etenkää vehnää kestävän, niin olen nyt ruvennut välttelemään gluteenia ja nyt onkin haussa reseptejä ja vinkkejä gluteenittomiin ruokiin.

Itselleni, miehelleni, kavereilleni, sisaruksilleni – kaikille, koska haluan kovasti tietää sen, miten hyvää ruokaa näinkin saisi aikaiseksi 🙂

Kokkaisin itselle ja miehelle. Olen gluteeni yliherkkä ja olisi kiva päästä testaamaan uusia gluteenittomia reseptejä.

Tämä kirja olisi kyllä aivan mahtava omistaa! Valmistaisin ruokaa itselleni ja isälle (jonka mahavaivat olen perinyt). Olen jo useamman vuoden ajan kärsinyt vaikeista vatsavaivoista. Kaikenlaista on kyllä tutkittu vatsan ultria myöten, mutta ainoaksi diagnoosiksi jäänyt vain ärtyvän suolen oireyhtymä. Mahdollisimman luomusta ja gluteenittomasta ruokavaliosta olen kuitenkin saanut apua. Ainoa ongelma on, että gluteenitonta ruokavaliota on näin kokenemattomana vaikea noudattaa ja ideoita on hyvin vähän. Ruokavalio jää siis usein aivan liian yksipuoliseksi.

Omalle perheelle. Ollaan sellasia herkkupyllyjä, että olisi ihana saada inspiraatiota herkulliseen, mutta kuitenkin terveelliseen ruoanlaittoon!

Minulla todettiin keliakia viime keväänä ja uuden opettelu on vielä ajankohtaista. Tekisin ruokaa perheelleni ja kaikille ystävävilleni, koska mikäs sen ihanampaa kuin kokata rakkaimmille! 🙂

Ennen kaikkea omalle perheelle, miehelle ja neljälle lapsoselle.
Tietysti olisi kiva myöskin ilahduttaa muita läheisiä ja vieraita terveellisillä tarjottavilla.

Jo kirjan kansi saa kokkauspeukalon väpättämään 🙂

Olen huomannut, että perheessämme kaikki voivat paremmin sellaisen ruokavalion kanssa, joka sisältää vain vähän viljoja. Erityisesti 8 vuotias poikani reagoi herkästi viljoihin. Haluaisin oppia tekemään rakkailleni ja itselleni herkullisia viljattomia ruokia!

Perheen käyttöön jäisi 🙂
Miehen suvussa on paljon keliakiaa ja olen sen vuoksi saanut jokusen harmaan hiuksen ennenkuin tajusin ettei gluteenittomia ruokia ole niin vaikea tehdä kuin olin kuvitellut. Kaikki uudet ideat on kuitenkin enemmän kuin tervetulleita!

Kaveripiirissä on niin monta gluteenirajoittunutta, että makutuomareita ja -testaajia löytyisi varmasti tarpeeksi. 😉 Olisi kiva saada uusia ideoita – eikä keittokirjoja nyt vain voi olla liikaa.

Reseptit tulisi kyllä omaan käyttöön 🙂 endometrioosikipujen pakottamana olen tehnyt nyt vaikka mitä remppaa ruokavalioon ja kaikkea huonoa jäänyt pois, olo parantunut ja nyt kokeilussa maidoton ja gluteeniton. Olisi kiva saada lisäinspiraatiota kokkailuun, meinaa välillä ideat loppua kesken.

Olen innokas kokkailija ja tämän kirjan annista saisikin nauttia samat tyypit, joita yleensä tykkään ilahduttaa valmiiksi tehdyllä ruualla: paras ystäväni, mieheni ja vanhempani. Innostun kaikesta uudesta enkä ole vielä koskaan valmistanut tarkoituksella gluteenitonta ruokaa, joten tää kirja olisi ihana, jos herkut ovat yhtä hyviä kuin kehutaan!

Miehelleni, hän voi selvästi paremmin gluteenittomalla ruokavaliolla. Eikä varmasti olisi itsellekään pahitteeksi… 🙂

Parhaalla ystävälläni todettiin tämän vuoden alussa keliakia. Tähän asti hän on syönyt runsaasti viljatuotteita, puuroa, leipää ym. ja kärsinyt monista pienistä vaivoista anemiasta levottomiin jalkoihin. Uuden dieetin myötä hänen oireensa helpottivat ja olo koheni lähes saman tien. Sen kunniaksi haluan yllättää hänet ihanalla gluteenittomalla menyyllä, joka toivottavasti helpottaa siirtymistä uuteen ruokavalioon ja antaa inspiraatiota!

Haluaisin valmistaa gluteenitonta ruokaa poikaystävälleni, joka on armottomasti koukussa leipään. Oma kiinnostukseni gluteenittomaan ruokavalioon ei ole vielä siirtynyt häneen, mutta hyvien reseptien kautta aion vielä päästä tavoitteeseeni 😉

Haluaisin oppia valmistamaan gluteenitonta ruokaa enemmän itselleni. 🙂 Vatsani on ollut ”herkkis” jo pidemmän aikaa ja olen saanut sen huomattavasti parempaan kuntoon FODMAP-ruokavaliolla. Usein kuitenkin, erityisesti leipomisen tullessa kyseeseen, tulee käännyttyä niiden tavallisten, tuttujen ja hyväksi havaittujen gluteenipitoisten reseptien puoleen. Tämän kuitenkin tuntee nahoissaan jälkeenpäin. Lisäksi haluaisin kokkailla gluteenitonta ruokaa miehelleni, joka on hieman skeptinen gluteenittomien ruokien vastaavuudesta gluteenipitoisiin verrattuna.

Mä haluaisin laittaa gluteenitonta ruokaa ihan kaikille. 🙂 Näyttää, että on hyvää ilman spagettia yms. Ja, että varsinkin kasvisruoka on oikeasti täyttävää ja maittavaa. Jos joskus loppuisi tämä ”vaan liha on oikeaa ruokaa” -höpönlöpö. Haluaisin myös itselleni lisää ideoita varsinkin välipaloihin. Ei mitään (leivän) korvikkeita vaan jotain ihan uutta.

Viljattomuus on meidän perheessä uusi asia. Toivomme siitä ratkaisua moneen terveyspulmaan. Sen vuoksi valmistaisin gluteenitonta ruokaa ensisijaisesti miehelleni, mutta samalla itselleni ja lapsellemme.

Itselleni ja muillekin lähipiirini ystäville, joille gluteeniton ruokavalio on se parempi vaihtoehto.

Lapselle, koska allergiat.

Perheelleni, joka ei ole tuntunut vielä oikein tajuavan miksi haluan vältellä gluteeniviljoja. Ehkä hekin huomaisivat kuinka paljon parempi olo voi tulla 🙂

Miehelleni ja itselleni. Kunnon illalliskattauksen gluteenittomilla resepteillä. 🙂 olemme vastikään alkaneet omaksua terveellisempiä ruokailutottumuksia. Kevyempi ja kokonaisvaltaisesti puhtaampi olo kehossa on ihana tunne, jota haluan valmistamillani ruoilla edistää parhaani mukaan! Matka kohti yhä terveellisempää, gluteenittomampaa ja maidottomampaa ruokavaliota saisi oivan boostin ja avun loistavasta kirjasta. 🙂

Haluaisin kokata itselleni gluteenitonta ruokaa. Turpoan viljoista joten olisi kiva oppia tekemään ruokaa, joka maistuisi hyvältä ja olisi lisäksi vatsaystävällisempää.

Ystävälleni, joka ei käytä gluteiinia. Varmaan sitä itsekin intoutuisi kokeilemaan enemmän gluteenittomia ruokia kun olisi ohjeita tarjolla.

Itselleni, sillä olen huomannut gluteenittoman ruoan poistavan monia ikäviä tuntemuksia. Kilpirauhasen vajaatoimintaan sillä tuntuu olevan hyvinkin positiivinen vaikutus. Haluaisin omien kokemusten perusteella valmistaa gluteenitonta ruokaa myös ystävälleni, joka edelleen vaan taistelee vatsaongelmien kanssa.

Viljavammaiselle (kuten meillä on tapana kutsua keliakiaa) serkulleni. Hän on itse keittiön monilahjakkuus, joten häikästäkseni hänet tarvitsen hyvän keittokirjan!

Veljeni on ollut jo vuosia paleosyöjä. Olen kutsunut hänet kylään ja oman kasvisyönnin & gluteenittoman ruoan sopivasti yhdistävät reseptikombot tulisi varsin tarpeeseen.

Kälylle, jolla on yli vuoden ajan ollut hämäriä vatsavaivoja. Gluteenitonta tattarikookosmysliä olen jo tehnytkin hänelle.

Kärsin viime kesänä kammottavista vatsakivuista ja lopetin gluteeniviljojen syönnin. Nyt ollaan oltu reilu puoli vuotta gluteenittomalla ruokavaliolla ja kivut poissa. Kirja tulisi todellakin tarpeeseen, ihan jokapäiväiseen käyttöön. Uusien ideoiden saaminen olisi ihanaa 🙂

Vävylle tekisin herkkuja,hän kun kamppailee lisämunuaisen uupumuksen kanssa. Perheessä on 3 lasta, nuorin 10 pv. Isän jaksaminen on tärkeää. Itsekin käytän gluteenitonta tosi paljon ja haluaisin jättää viljat.

Itselleni, äidilleni ja kaikille vatsavaivaisille ystävilleni. Olen vasta hiljattain tutustunut gluteenittomaan ruokavalioon ja masu tuntuu hymyilevän niitä syödessä. Puuron keiton lisäksi olisi kiva osata leipoakin.Uudet ja hyvät reseptit ovat siis todella tervetulleita keittiööni.

Itsekkäästi itselleni kokkailisin! Olen huomaavinani, että viljojen (oikeastaan eritoten vehnän) välttely helpottaa käsissäni jo kolmatta vuotta riehuvaa kroonista ihottumaa, johon ei ole tepsinyt oikeastaan mikään muu kuin apteekin stydein kortisonivoide. Kivampaa olisi lääkitä itseään ruoalla kuin kortisonilla.

Itselleni ja vatsavaivaiselle miehelleni. Leipominen on ihanaa ja gluteenittomilla tuotteilla onnistuminen tuo siihen uutta haastetta.

Itselleni – siinä sivussa myös miehelle (joka ei voi kuvitellakaan elämää ilman pastaa) ja koko perheelle. Liika on aina liikaa kaikkea (myös pastaa) ja huomaan kokkaavani samoja ruokia kerrasta toiseen. Inspiraatiota kaivataan, ja uskon että tästä kirjasta sitä irtoaa – silmänruokaa!

Itselleni, koska ruokavalioni kaipaa monipuolistamista. Tässä kirjassa on aivan ihania, kasvispainotteisia ja yksinkertaisia reseptejä. 🙂 Mulla on tää nyt lainassa kirjastosta, mutta kohta se pitää palauttaa ja tahtoisin kokeilla melkein kaikkia reseptejä, olisi siis aivan ihanaa voittaa tämä omaksi!

Tämä huikea kirja menisi itselleni ja poikaystävälleni, sillä luimme juuri kirjasi kun olimme vaihdossa uudessa-seelannissa. Ja kirjasi antoi yhteiseen ongelmaamme eli turvottavaan vatsaan ratkaisun! Terveisin entinen maidon suurkuluttaja.. Rakastamme ruuanlaittoa, joten kirja varmasti tulisi käyttöön! 🙂

Itselleni. Viljat ja maitotuotteet aiheuttavat jatkuvan liman kurkkuun ja ärsytyksen poskionteloihin.

Vau, olen hypistellyt tätä ihanuutta kaupoista jo moneen kertaan, mutta en ole voinut sitä ostaa…

Valmistaisin kirjan herkkuja itselleni ja perheelleni. Poikaystäväni äiti on keliaakikko ja itse vältän gluteenia useista terveyssyistä, vaikkei keliakiadiagnoosia olekaan. Kirja on niin kaunis ja inspiroiva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.