Menu

Voita suomalaista yrttikosmetiikkaa

Viimeistään villiruokaohjelmamme on tuonut ilmi kiinnostukseni lähiluonnon raaka-aineita kohtaan. Suomalainen metsä on täynnä maukkaita ja tehokkaita raaka-aineita, joista moni on meinattu unohtaa. Siksi me teemme VILLD-sarjaa ja siksi Katja Turunen tekee luonnonkosmetiikkaa.

Kemin ja Rovaniemen puolivälissä, Tervolassa — omien sanojensa mukaan keskellä metsää — perheensä kanssa asuva Katja luotsaa luonnonkosmetiikkabrändiä nimeltä Metsän Emäntä. Alunperin luonto-ohjaajaksi opiskellut Katja kiinnostui sen verran paljon yrteistä, että kouluttautui myös luonnonvaratuottajaksi ja perusti yrityksensä keväällä 2017.

Luonto on minulle läsnä jokaisena vuodenaikana. Luonnosta hyödynnetään kaikkea mahdollisuuksien mukaan. Ravintoa, rohtoja sekä hyvää oloaTietämystäni luonnon hyötykäytöstä haluan jakaa eteenpäin niin tuotteideni kuin kurssien/työpajojenkin muodossa. Luonto on meille arvokas monellakin tapaa, pidetään yhdessä huolta siitä, että se säilyy, eikä vanhan kansan tieto luonnosta häviä tulevaisuudessakaan” toteaa Katja sivuillaan.

Yritys valmistaa saippuoita, voiteita, jalkakylpytuotteita ja kynttilöitä, mutta myös ruokatuotteita. Punaisena lankana ovat pohjoisen luonnon raaka-aineet ja kaikki on 100% luonnollista. Erityisen kauniita ovat Metsän Emännän saippuat ja ilahduttavaa on se, ettei mitään pakata muoviin.

Parhaiten myyvä tuote on kuulemma Pihkasalva, jota olen testannut itsekin. Tuote tuoksuu ihanalta ja pihkasalvaa mulla on aina kesäisin käden ulottuvilla, koska se helpottaa esimerkiksi hyttysenpistojen kutinaa.

Pihkalla on desinfioiva vaikutus ja pihkasalvaa voi käyttää moniin ihon ongelmakohtiin, esimerkiksi kuiviin kantapäihin tai kynsinauhoihin, pieniin ruhjeisiin ja rohtumiin. Pihkasalva on kodin apteekin peruskamaa, sanoisin.

Metsän Emännän saippuat ovat upeita: raaka-aineina on ruusua, havua, kuusenkerkkää, savea, kanervaa… Saippuat ovat hellävaraisia mutta tehokkaita ja sopivat hyvin myös perheen pienimmille käytettäväksi.

Tämän viikon arpana on Metsän Emänään tuotepaketti, johon kuuluu:

Arvomme yhden tuotepaketin blogissa ja toisen tuttuun tapaan blogin Fb-ryhmässä. (Kosmetiikkasatsin arvo on 70 €.)

Kerro kommenttiosiossa, mikä suomalaisen luonnon raaka-aine on sinusta kiehtovin ja olet mukana arvonnassa. Vastausaikaa on sunnuntai-iltaan klo 23:00 saakka.

Vinkkinä: jouluun on joo vielä vähän aikaa, mutta bongasin Metsän Emännän nettikaupasta aika oivan lahjaidean, nimittäin Kolmen yrttisalvan valmistuspakkauksen. Kuinka hauskaa olisi saada lahjaksi tällainen ja päästä itse valmistamaan yrttivoiteita! Ihan hitti jouluksi kuulkaa!

Metsän Emännän tuotteita myyjään jo yli 60:lla jälleenmyyjällä ympäri Suomen ja tietenkin omassa verkkokaupassa. Jos ei onnetar suosi, löydät siis omat yrttikosmetiikkasi linkkien takaa.

Onnea skabaan!

139 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Ehdottomasti valkosipuli, jolla taistelen aina ikävää huuliherpestä vastaan! Puolikasta kynttä kun painaa herpeksen päälle niin se katoaa nopeammin kuin lääkkeeillä. Löysin tämän vinkin joskus netistä ja sen jälkeen olen pikkuhiljaa kiinnostunut luonnon antimista enemmän. Monen merkin luonnonkosmetiikan säilyttäminen muovipurkeissa myös harmittaa, joten Katjan tuotteet ovat ihana uusi tuttavuus ja tulisivat ehdottomasti käyttöön.

    Pihka ja terva.

    Nokkonen

Villiyrtit 🌱🌿💚

Villivadelma kiehtoo erityisesti. 🤔😊

Puolukka

Yrtit ja pihka. Nämä tuotteet on vielä uusi tuttavuus niin ois hienoa päästä kokeilemaan 😊

Kyllä pihkasalva sopii moneen, tietenkin kylkeen voi lisätä piharatamon lehdet. Ja flunssa-aikaan hunaja ja valkosipuli.

Pihka ja kuusenkerkät, nokkoset..

Piharatamo! Sillä hoidettiin lapsena pienemmät haavat ja ruhjeet. Hyödynnetäänköhän sitä missään..? Suomalaiset marjat kiehtovat myös, kuten puolukka.

Pihka, tuoksu on myös hurmaava!

Siankärsämö 👍

Montakin, mutta sanoisin pihka

Pihka ja terva kiinnostaa eniten.
sitten myös marjat 😊

Mesiangervo itselle tuttu käytössä, mutta jännittävin ja paras suomalainen juttu on pihlaja

Tyrni

Tyrni, koska siinä on niin valtavasti c-vitamiinia.

Pihka 🙂

kaikki on kyllä, mutta ehkä toi pihka kuulostaa mielenkiintoisimmalta. Ei ole sitä vielä tullut testattua

Villiyrtit ✨ Erityisesti nokkonen 💚

Pihka kiinnostaa monipuolisuutensa vuoksi.

Pihka

Kuusenkerkkä. Hämmentävän hyvän makuinen ja jopa koirani syö niitä keväisin itse puusta suoraan.

Kuusenkerkkä

Luonnonkukat kiehtovat eniten.

Pakuri

Tyrni 💞

Ensimmäisenä tuli mieleen Tyrni kun en Ile sitä vielä muuta kuin maistanut ja kovasti haluaisin testata sekä sisäisesti että ulkoisesti 💚Myös villiyrtit erityisesti kiehtoo.Opetella tuntemaan niitä ja kerätä niitä itse luonnosta.Se olisi monipuolista kun saisi näitä luonnon ruokaa ja liikkuisi, rauhoittuisi Suomen ihanassa luonnossa💁🙌

Kyllä se on tuo mainitsemasi pihka. Aina kun saan käteeni pihkaisan puun, oli se sitten lauta, halko tai työpaikalla kehyslista, on pakko pysähtyä ja nuuhkaista 💚

Ehdottomasti pihka, toimii!

Nokkonen

Pihka on oma suosikki. Olen käyttänyt vain Frantsilan, joten olisipa kiva päästä tutustumaan näihin tuotteisiin!

Pakuri. Se on vähän mystinen vielä minulle. Uskon sen lisäävän immuniteettiä. Sitähän jokainen meistä tarvitsee.

Kuusenkerkkä ja vadelma 🙂

Kuusenkerkkä🌲

Pihka on mielenkiintoisin.

Hunaja!

Lakka ja kanerva

Pihka ja pakurikääpä.

Pihkasalvan teho on tullut todettua monta kertaa, joten sanon pihka! En lakkaa ihmettelemästä pihkan korjaavaa ja suojaavaa vaikutusta.

Marjat.

kuusenkerkkä

Marjojen siemenöljyt ihonhoitotuotteissa.

Näihin täytyykin tutustua paremmin. Pihka on mielenkiintoisin raaka-aine. Noin pari vuotta sitten ostin ensimmäisen pihkasalvani, eikä meidän perhe pärjää ilman sitä. Loistavaa pieniin ruhjeisiin ja ötökän pistoksiin ja nokkosen polttamiin.

Villiyrtit, havut, pihka, savi ja turve.

Piharatamo ja pihlaja on jänniä! Monessahan niitä on jo, hyödynnettykin.

Mesiangervo. Siitä on apua niin monenlaisiin kiputiloihin ja mesiangervotee on vielä niin hyvääkin!

Havut, marjat ja nokkonen

Mustikka ja hilla 😊

Pihlaja, tyrni ja turve

Pihka ja nokkonen

Pihka ja pakuri

Mesiangervo on aivan ihana! Päänsärkyyn paras rohto ja kukinto on niin kaunis ja herkkä että sen keruu käy terapiasta! Siankärsämö ja poimulehti kuuluvat myös suosikkeihin

Vaihtoehtoja on niin paljon, mutta nyt tuli ratamo mieleen. Itse olen oppinut käyttämään ratamonlehteä esim. jos ihoon on mennyt tikku, mitä ei meinaa saada pois, niin ratamonlehti laitetaan teipillä tai laastarilla kiinni kyseiseen kohtaan, niin se vetää tikun pois.

Kanerva

Nokkonen on jännä allergian karkottaja, mutta kaikki marjat on myös lemppareita! Ilman niitä ois aamupuuro surullinen.

Villiyrtit, etenkin viime aikoina valeriaana eli rohtovirmajuuri josta on ollut suunnaton apu satunnaisiin univaikeuksiin ja ahdistuneisuuteen. Myös miesystävän tekemä pihkasalva on ollut erinomainen apu käsieni kuivalle iholle.

Pihka ja marjat.

Kuusenkerkkä ja pihka! 🙂

Lakka ja Pihka.

Pihka 🌲

Pihka

Kaikki luonnosta tuleva ja meille hyvää tekee kiinnostaa! Terva, pihka, tyrni ja koivunmahla erityisesti <3

Koivunlehti

Pihka vaikuttaa kiinnostavalta ja toimivalta 🙂

Mänty! 💚

Mustikka

Pihka on mielenkiintoisin

Pihka on jo ammoin käytetty ja siksi mielenkiintoinen tuote, toinen on mustikka

Pihka on luonnon tuotteista mielenkiintoisin.

Ksylitoli on minulle välttämätön hyve. Pastilleja menee, mutta olisi mielenkiintoinen myös kosmetiikassa.

Pihka! Ja Metsän Emännän pihkasalva on kyll ollut hyvä ja tarpeen! 🙂 Myös osa muista Katjan ihanista tuotteista on tullut tutuksi, erityisesti tykkään saippuoista 😍

    Moi Tia,

    onnea voittajalle:) Laitoin sulle just meiliä.

Nokkonen!

pihka ja tyrni

Pihka!

Tyrni kiinnostaa!

Pihka ja kanerva

Niitä on monia, mutta ehkä marjat tulee ensimmäisenä mieleen:)

Mukaan arvontaan. Metsän emännän tuotteita en ole vielä kokeillut, mutta pihkavoide on tuttu jo vuosikymmenten takaa. Edesmennyt anoppini sitä valmisti ja monet haavat ja rokahtumat sillä on parannettu. Hilla muodossa jos toisessakin on lempparini. Sen tuoksukin tekee jo hyvää mielelle 😍

Nokkonen.

Pihkasalvaa voisin ottaa

Nokkonen viehättää monipuolisuudellaan.

Ratamo 💚

Pihkasalvalla parannettu hurjan monta vaivaa ja kipeää kohtaa jopa yhdessä yössä. Pakuriuutteella 8v ilman nuhan nuhaa. Palasaippuat tulleet jälleen köyttöön, mieluiten metsäiset tuoksut ja aineet, niistä tulee lapsuuden mummola ja sauna mieleen.

Nokkonen on lempikasvini. Käytän sitä paljon. Myös pihkasalva on hyvä apu varsinkin kesällä.

Mustikka

Pihlaja ja kuusenkerkkä 😍

Pihka, mänty ja villiyrtit

Voikukka, tyrni, siankärsämö, ruusu ❤️😊

Pihkasalvaa olisi kiva päästä kokeilemaan! Ja kaikkia mmikä voisi auttaa ruuaufinnistä kasvoissa? Kaikkea lähes kokeillut ja apua ei oo tullut vastaan… aina naama punaisena 🙁

Miten näistä nyt sitten valita se mieluisin… Kuivattu nokkonen on sellaista, mitä sujautan miltei ruokaan kuin ruokaan. Tyrni on aivan ihanaa aurinkoruokaa!

Kaikki villiyrtit kiinnostaa 🙂

Pihka ja koivu sekä nokkonen ja piharatamo ovat mielekiintoisia luontomme raaka-aineita.

Terva.pihka ja villiyrtit

Aika vaikea nimetä kiinnostavinta, mutta sanotaan vaikka voikukka 🙂

Tyrni ja pihka

Savi, terva mänty…

Tyrni & pihka 😍

Oih, taas ihana tuotevinkki! Sulta saa kyl aina tosi paljon hyvää tietoa – kiitos siitä!
Suomen luonto on tulvillaan huippuraaka-aineita, mut nyt talven viiman lähestyessä tyrnin hoitavat öljyt kiehtoo ja tekisi hipiälle hyvää!

pihka…

Piharatamo.

Pihka. Pihkavoidetta pitäis testata!

Oh la laa mahtavaa..Mielestäni suomalaiset luonnon tuotokset eli yrtit, marjat, kasvit tuovat moninaisia mahdollisuuksia kokonaisvaltaisiin kansanvaivoihin.
Pihka on mainio tuote, myös desinfioivan tehon ansiosta.
Poistaa jopa tikun sormesta jos sikseen.
Allergikkona pyrin käyttämään mahdollisimman puhtaista raaka-aineista valmistettuja kotimaisia tuotteita. 👌💚

Mänty! Pihkasalva on mainio tuote ja männyn on jopa tutkittu toimivan luonnon omana antibioottina. Viime viikolla uutisissa oli juttua, kuinka männyt erittävät jo netsässä kävellessä esimerkiksi flunssaa hoitavia öljyjä. Ja onhan mäntyölkyä käytetty moneen jo esivanhempiemme aikaan 😊

Kyllä se niin on, että kaikki puhdas ja aito mitä Suomen luonto tarjoaa on kiinnostavaa ja kokeilemisen arvoista.

Terva ja kuusi tuli nyt mieleen ja
niitten hyvät tuoksut😍

Pihka

Terva, vaikka se ei taida olla ihan sitä mitä kysyttiin. Sitten vaikka voikukka (voiko käyttää kosmetiikassa), pihkasalvaan oon ollu tyytyväinen.

Mesiangervo

Pihka ja mustikka

Piharatamo

Karpalo 🙂

Hunaja tuli ekana mieleen 🐝😊

Kuusenkerkkä, katajanmarjat ja koivu (mahla)

mesiangervo

Nokkonen, se on niin monipuolinen. Voi käyttää ruokana, kosmetiikassa ja rohtona.

Nokkonen, pihka…

Tyrni 🙂

Nokkonen ja kaikki marjat !

Voikukka ja tietty pihka! Pihkasalvaa oon itsekkin tehnyt.

Tyrni, mustikka ja nokkonen!

Kuusenkerkkä

Kuusenkerkkä, pihka erityisesti mutta kaikki ovat kiinnostavia eri ominaisuuksiensa vuoksi

Pihka

Nokkonen, tyrni tai lakka!

Kaikki suomalaiset marjat esim. mustikka ja hilla.

Nokkonen

Kaikki yrtit erilaisten käyttötarkoitusten sekä ominaisuuksien takia. Pihka siksi, koska uusi tuttavuus. Sekä turve, koska olen sen toimivaksi todennut ja on mukava sillä välillä hemmotella itseään. 🙂

Valkosipuli. Se on mauste ja lääke samassa paketissa. Voi käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Marjat, etenkin mustikka ja puolukka.

Pihka ja mänty

Kiehtovuutta on luonto pullollaan, mutta ainakin kerkät kiehtoo.

Pihka ehdottomasti! Olisikin kiinnostavaa päästä kokeilemaan pihkasalvaa, ja tietysti kaikkia muitakin paketin tuotteita 🙂

Mustikka

Voikukka on Suomen luonnon yrteistä minun suosikkini. Helppo löytää lähes mistä vain ja maku on miellyttävä. Toimii salaateissa ja smoothieissa.

Mahtavan kuuloinen sarja. Olen itsekin opiskellut luonnonvaratuottajaksi, eli kotimaiset raaka-aineet todella inspiroivat. Suosikkia miltei mahdoton nimetä, sanotaan vaikka mustaherukanlehti (kasvaa myös villinä), marjat ja pihka.

Kataja ja pihka!

Siankärsämö on kyllä ehdottomasti kiinnostava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.