Menu

Voita Molkosanin vatsanhellimispaketti

Sillon kun melkein 10 vuotta takaperin aloitin blogini kirjoittamisen, painiskelin selittämättömien vatsavaivojen kourissa. Ratkaisuksi muodostui ruokavalioremontti, jonka jälkeen tutustuin myös paastoamiseen. Olen aina paastonnut Vogelin tuotteilla ja paastopaketin yhteydessä  opin tuntemaan myös tuotteen nimeltä Molkosan, joka on monelle vatsavaivaiselle tuttu tuote.

7638_2_Molkosan_500mlMolkosan on heratiiviste, joka on valmistettu alppilehmien luomumaidosta. Se sisältää runsaasti L+-maitohappoa, mutta on täysin laktoositon (ja kaloriton). Molkosan ei aiheuta minulle vatsavaivoja, vaikka en tuoremaitotuotteita voikaan käyttää. Päinvastoin: Molkosan on oiva vatsan rauhoittaja. Jotkut ovat kummastelleet tuotteen maitopohjaisuutta, mutta juuri se selittävät tuotteen toiminnallisuuden.

”Molkosanin hyvät vaikutukset selittyvät ennen muuta sen erinomaisella maitohappokoostumuksella. Siinä on runsaasti L+ -maitohappoa, jota elimistö tarvitsee ja tuottaa hyödyllisten suolistobakteerien ravinnoksi. Mitä terveempi ja tasapainoisempi bakteerikanta, sitä paremmin suolisto ja koko elimistö toimii.”

molkosanfruitglassarrowsMoniin muihin arvostettuihin maitohappoisiin elintarvikkeisiin verrattuna Molkosanin maitohappopitoisuus on omaa luokkaansa: esimerkiksi luonnonjogurttiin verrattuna se on kaksinkertainen, rahkaan lähes 2,4-kertainen ja hapankaaliin peräti 3,5-kertainen! Hapankaalia aloin syöd itse oman vatsa-analyysini myötä. Minulla on yhä nykyään aina paketti hapankaalia jääkaapissa. 🙂

Silloin kymmenen vuotta sitten Molkosan maistui karsealle, mutta käytin sitä silti. Nykyään saatavana on paljon paremman makuinen versio tuotteesta, eikä maku liene kenellekään käytön este. Markkinoilla on sekä perinteinen Molkosan, että Molkosan Fruit, jossa on marja-aroniaa, granaattiomenaa ja steviaa. Juomaan on lisätty myös kalsiumia,  sillä useat ruoansulatusentsyymit tarvitsevat sitä toimiakseen tehokkaammin.

Molkosan Fruit on väriltään punaista, mutta se ei sisällä keinotekoisia väri- tai lisäaineita. Tuote on myös hiivaton ja gluteeniton.

Viikon arpana on kolme Molkosan-pakettia: kaksi pulloa perinteistä ja kaksi pulloa Fruit -versiota (kussakin paketissa). Mikäli vatsasi kaipaa helliviä aamudrinkkejä, osallistu viikon arpaan kertomalla, millä yleensä rauhoitat oman vatsasi? Kilpailu on käynnissä sunnuntai-iltaan 14.8. klo 23.00 saakka. Onnea skabaan!

 

20 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Parasta jätskiöveri-oloon: haudutettu tee jossa diktamosta ja kamomillaa!

Vatsani rauhoittuu, kun vähennän kuormitusta (=stressitasoa) ja karsin ruokavalioni FODMAP-ruokavalion mukaiseksi. Vaikka FODMAPin mukaista ruokavaliota vatsani ei vaadi jatkuvalla syötöllä (pun intended :D), niin stressikierteessä vatsa alkaa oireilla. Vatsan rauhoittaja ja tasapainottaja olisi siis minun talouteeni tervetullut!

Tarpeellinen kilpailu! Mä kamppailemaan vatsani hyvinvoinnin kanssa koko ajan. Nyt olen jättänyt vehnän pois ja käytän paljon hapankaalia ja vahvoja maitohappobakteerivalmisteita. Viime sairaalareissulla sain reseptin happosalpaajiin, mutta niitä en halua käyttää, ettei tulisi lisää ongelmia.

Piihappogeeli, aloe-vera mehu, kefiiri ja chiansiemenet hellivät vatsaani

Maustamatonta luomujugurttia ja mustikoita. Niillä olen tähän asti rauhoitellut, ja hyvin toimivat! Molkosania olisi mielenkiintoista kokeilla!

Syömällä kevyesti ja terveellisesti. 🙂

Chiasiemeniä laktoosittoman jogurtin kanssa. Myös piparminttutee on hyväksi.

AB-jogurttia, kaurapuuroa ja maitohappobakteereja säännöllisessä käytössä.

Kyllä tulis tarpeeseen. Vaikka syön terveellisesti niin vatsa muistuttaa olemassaolostaan tasaisin väliajoin ? Tällä hetkellä käytössä on vahvat maitohappobakteerit mutta olisi kiva saada Molkosania siihen rinnalle ?

Nautin mm. AB-piimää, hapankaalia ja kaurapuuroa vatsan hyvinvointiin. Kyllä tekee eetvarttia!

Hapankaali on mun favorit. Rakastan sitä myös paistettuna, mutta se ei taida auttaa 🙂 Molkosania ole joskus kokeillut, mutta se oli silloin niin pahaa, että taisi jopa jäädä juomatta. Paremman makuinen versio sangen kiinnostava.

Kaipaisi vatsani hellimistä tätäkin. Muuten syön jogurttia ja mustikoita, ja kauramaitoa tavallisen maidon sijasta.

Molkosania olen käyttänyt, mutta jäänyt lähinnä jääkaappiin seisomaan pahan maun takia. Maustettu molkosan kiinnostaa kovasti!

Oi mikä kilpailu! Meidän taloudessa kärsitään jatkuvasti vatsavaivoista, eikä selkeää syytä tai ratkaisua ole vielä löytynyt. Olikohan tästä apua? 🙂

Vihersmoothiella!!

Chia-siemenillä ja maitohappobakteereilla.

AB-piimää, sitruunamehua tai hapankaalia

maitohappobakteereilla ja a- piimällä

Boris juomaa joka aamu ensimmäisenä.
Molkosan tuttu tuote, mutta ei tuo uusi punainen, kiinnostavaa…

Oman vatsani kiusatessa, laitan mahdollisimman rennot vaatteet, otan lokoisan asennon ja nautin perinteistä kamomillateetä pienellä hunajatwistillä. Nappaan sukankutimet käteen ja tuokion kuluttua olo on helpottunut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.