Menu

Voita 100 € lahjakortti Globe Hopelle

Globe Hope on yksi niitä harvoja kotimaisia yrityksiä, jotka tekevät ehtaa kierrätysmuotia. Olen käyttänyt merkin vaatteita vuosikaudet, vaikka kaikki GH:n tuotteet eivät itselle kolahdakaan. Pidän eniten niistä kierrätysvaatteista, jotka eivät isosti huuda kierrätystä, niitä, joissa mennään design edellä.

Viimeisin tulokas takkivalikoimissani on Globe Hopen vaalenapunainen bomber, joka on vaan ihan hillitön! Tämä kuva takista ei tee kunnolla oikeutta, koitan ehtiä otattaa jollakin kuvan siitä Insta-tililleni lähipäivinä.

Takkini on uniikki — niin kuin koko bonbermallisto, joka on valmistettu yksittäisistä mainos- ja elokuvamainoslipuista. Osassa takkeja näkyy tunnistettavia leffahahmoja, osassa on geneerisempi meininki. Itse voisin käyttää helposti kaikkia.

Takit on ommeltu Suomessa Nummelan tehtaalla ja arvostakin Globe Hopessa juuri sitä, että brändi on oikeasti suomalainen ja ehdasti myös kierrätysmuotia.

Rotsit ovat kaikki erilaisia ja ne löytää Globe Hopen myymälöistä (eivät näy verkkokaupassa).

Tämän viikon arpana on 100 euron lahjakortti. Kerro kommenttiosiossa, mitä materiaaleja toivoisit, että GH käyttää tuotannossaan seuraavaksi? Innovatiivisin idea voittaa!

Aikaa vastata on sunnuntai-iltaan klo 23.00 saakka.

Onnea skabaan!

30 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Erilaisten purjeiden ja köysien materiaali.a

Koska vastikään pötköttelin sairaalassa, niin mietin, että meneekö ne sairaalavaatteet miten usein kiertoon… Siinä oliskin ideoimista, että niistä saisi muodostettua jotain kaunista. 🙂

Parikin ajatusta tulee mieleen: vanhoista perunasäkeistä(liekö juuttia?) uutta elämää tai sitten samaan tapaan kuin Tretorn/Partioaitta merien haamuverkoista säänkestäviä outdoorvaatteita.

Romutettavista autoista jäävä tekstiili, penkkien ym verhoilut – voisiko niille keksiä vielä jatkoaikaa?

Yritykset osallistuvat messuille ja teettävät messuja varten julisteita ja isoja ”mainoslakanoita”. Messujen jälkeen niillä ei ole mitään käyttöä…

En tiedä innovatiivisuudesta, mutta näkisin mielelläni kaupan alan vanhat työvaatteet jalostettuina joksikin kauniiksi asiaksi. Itselleni on jäänyt hieman traumoja opiskeluaikaisten hommien työkamppeista, kun ne harmaat housut (ahdistavaa, liukasta, hengittämätöntä ja joustamatonta kangasta) saivat kenet tahansa näyttämään virtahevolta. Samaten se paita, vaikka olikin marginaalisesti housuja mukavampi, oli epäimarteleva ja epäsopiva. Jos näet esimerkiksi halusi, että nepparit pysyvät rintojen kohdalta kiinni, oli pakko ottaa reilu koko, joka sitten muuten roikkui päällä ja jäi liehuessaan kiinni milloin mihinkin hyllyväliin… Uskon, että Globe Hope saisi näistäkin kammokkeista jotain hienoa aikaiseksi! 🙂

Vanhoista repuista! Sekä vanhoista pussilakanoista ja peitoista, niin, ja farkuista. 😊

Miten olisi pelastus- ja turvallisuusalan työvaatteet? Esim. palomiesten ja poliisien työvaatteet on valmistettu todella kestäviksi ja siksi sopisivat mainiosti myös kierrätettäviksi! Ja vähänkö olisi siistiä käyttää vaatetta/laukkua, joka on aiemmin ollut poliisin tai palomiehen työvaatteena ja ollut mahdollisesti mukana, kun ihmishenkiä on pelastettu!

Festivaaleille tehdään paljon mainoskankaita joita ei voi uuden ilmeen vuoksi seuraavana vuonna enää käyttää. Myös nämä voisi hyödyntää! Käytöstä poistettujen huonekalujen (esim. sohvien ja nojatuolien) hyväkuntoiset verhoilut voisi myös leikata talteen ja ottaa uusiokäyttöön.

Huonekaluteollisuuden ylijämäkankaat tai -nahka? Kaikki mahdolliset vaan käyttöön 🙂

Näin vanhan ompelijan silmiin on pistänyt nuo BeachFlag mainoskankaat. Niistä saisi kunnon liehuhelmaisia hameita ja mekkoja ☺
ja mies osti armeijan varastolta itselleen villapaidan, joka sellaisenaan oli aika tylsä. Mutta niistä vanhoista saisi varmaan tehtyä kivoja ja ennen kaikkea lämpimiä asusteita.
Ja koska maailma on täynnä vanhoja puuvillaisia lakanoita, jotka suorastaan huutaa jatkokäsittelyä, niin panos tai tilkkutyö tekniikalla niistä voisi saada vielä kestäviä tekstiilejä esim sisustukseen ja kasseiksi. Ja väreissähän löytyy.

Olen visioinut, että maitopurkkien pyöryläkorkeista sais varmaan kivaan näköisiä koruja! Lisäksi ihmettelen, että simpukankuorista on niin vähän hand-made koruja myynnissä myyjäisissä vaikka moni niitä keräilee etelänmatkallaan hiekkarannoilta.

Eduskuntataloa peittävistä suojista sadeviittoja tai mitä tahansa jossa tarvitaan vedenpitävyyttä . Ois hienoo mun mielestä …

Ravintola-alan/koulujen/virastojen pöytäliinat, verhot ja muut tekstiilit voisi varmasti vielä monesti hyötykäyttää. Esim. pöytäliinan keskellä oleva ruma tahra estää sen käytön ravintolan pöydässä, mutta ei haittaa jatkokäsittelyssä lainkaan. Koulut voisivat ottaa tämän tavan ympäristöopetukseen mukaan ja näyttää lapsille konkreettisesti kierrätyksen ihmeitä 🙂

Minulle tulee mieleen kaikki hyväkuntoiset mutta vanhat lakanat ja pussilakanat, verhot, huovat, matot, teltat ja niissä käytettävät makuupussit.. mahdollisuuksia on monia 🙂

Käytetyt kondomit olisi hyvä saada hyötykäyttöön

Kahvipaketit trendikkäämpin kuin mummomallit ;).

Rakennusalan tekstiilin, esim. julkisivukorjausten aikana talojen edessä olevat isot kankaat!

Globe Hope ei ole tietääkseni vielä kokeillut tehdä koruja yms. käytetyistä kitarankielistä, niitähän ammatti- ja harrastelijamuusikollakin kertyy vuosittain hävitettäväksi kielten vaihdon yhteydessä. Myös plektroista saisi ihania koruja, vaikka korviksia tai kaulakoruja – ja materiaaleissahan löytyy!

Tästä puhuttiin ihan vasta kotona! Itse teen keikkatöitä pesulassa jossa hotellilakana menee poistoon jokaisesta pienestäkin tahrasta, ja perusvalkoista olisi helppo myös värjätä mieleiseksi. Toinen olisi armeijaromu, vaatteet völineet yms. Heila on töissä Valtiolla ja ne materiaalit kestää melkein mitä vaan. Asusteiksi voisi punoa maihareistakin jotain.
Ja tarinan takia teattereiden puvustamoista voisi tulla upeita tuotteita ulos!

Ravintoloista tulee ruuan lisäksi myös valtavasti muuta jätettä. Muoviastioita, pöytäliinoja, (kangas)servettejä, rättejä, mainosjulisteita, ruokalistoja jne jne.

Sohvien, nojatuolien yms. kodin huonekalujen pintamateriaalit uusiokäyttöön! Vanhat, käytöstä poistetut peitot ja tyynyt vois myös olla hyvää kierrätysmateriaalia.. Sitähän kuitenki kertyy!

Esimerkiksi vanhusten hoitolaitoksissa ja sairaaloissa tehdään säännöllisesti lakanoiden, verhojen, pöytäliinojen ja pyyhkeiden uudistuksia. Lakanat ovat esim. erittäin lujia ja hyvä laatuisia. Näistä olisi ihana nähdä kauniisti värjättyjä, pitkiä ja ilmavia kesämekkoja. 😍

Vanhoista C-kasettien nauhoista hapsukorviksia yms. yms. 😊

    Tai vhs-kasettien nauhoista

Purjeet, suojakangasmateriaalit (pressut yms.), autoverhoilumateriaalit, vhs-kasettinanauhat, kertakäyttöruokailuvälineet, kahvipaketit

Puuvillaiset laadukkaat hotellilakanat ja pöytäliinat joita ei pikkutahrojen takia voi käyttää enää oikeassa tarkoituksessaan.

Firmojen/tapahtumien oheistuotteiden ylijäämät voisi hyödyntää. Esim. mainoskäyttöön tehtyjä paitoja voisi muokata uuteen käyttöön sopivaksi, samoin kangaskasseja ym.

Itse ostaisin mieluusti laadukkaan, kevyen sadetakin. Vanhaa telttakangasta voisi käyttää tähän tarkoitukseen.

Vanhoja fleecepeittoja/teddykangasta voisi käyttää talvitakkien sisävuorissa. Takkeja ei tule pestyä usein, joten mikromuovia ei päätyisi niin paljoa ympäristöön.

Olisi hienoa, jos jossain voitaisiin käyttää ylijääneitä/ käytettyjä foliovappupalloja, hame tai mekko, jossa olisi
Käytetty vanhoja VHS-nauhoja. Ulkovaatteissa tai laukuissa
Vanhoja suihkuverhoja. Lääketeollisuuden pakkauksista jää paljon muovia myös erikoisissa muodoissa, joilla ei
ole tämän jälkeen käyttöä, koruihin ja laukkuihin
voisi sopia. Julkisissa tiloissa käytetyistä palosuojatuista paksummista kankaista saisi erähenkisiä ulkoiluvaatteita.
Maatalouskäytössä olleista heinäpaalien muovittamiseen
Käytetystä muovista saisi vahvoja kasseja, myös esim
Halkojen kuljetukseen tai raskaammille kauppaostoksille.

Ravintoloiden ja hotellien pöytäliinoista ja kangasserveteistä voisi kehittää jotain -ehkä hyväkuntoisista lakanoistakin. Valkoista puuvillakangasta kun voi värjätä ihan millaiseksi vain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.