Menu

Startti jouluun!

Olen tällä viikolla bongannut kaupoista ensimmäiset joulukuuset ja lapset kinuavat joulukalentereita. Ja KOHTA SE ON TÄÄLLÄ! Ja te tiedätte, että minä olen jouluihminen. En tosin, niitä, jotka kuuntelevat jouluradiota syyskuusta alkaen, mutta niitä, jotka rakastavat joulun odottamista ja fiilistelyä ja virittelevät jo kotiin valosarjoja pimeyttä piristämään.

Minulle joulu on aina ollut juhlapyhistä rakkain, mutta erityisen merkitykselliseksi joulun alusaika muuttui 1. joulukuuta, jona isoisäni nukkui pois sylissäni. Olin juuri avannut ensimmäisen kalenteriluukun, todennut isoisälle, että ulkona on kevyt lumipeite ja kuinka lunta satelee hiljalleen, laittanut musiikin soimaan. Isoisä ei enää pystynyt puhumaan, mutta tiedän, että hän oli odottanut minua luokseen. Olin edellisellä vierailukerralla luvannut tulla 1. joulukuuta kalenterin kanssa.

Siinä ensilumen hiljalleen leijaillessa ja musiikin soidessa, hyvästelin rakkaan mofini suosikkivalssinsa soidessa. Minä itkin hämmentyneenä, mutta helpottuneena. Joulukuun eka on sen jälkeen aina ollut erityisen tärkeä päivä mulle ja koko joulukuu entistäkin vahvemmin perheen juhla ja aika, jolloin haluan osoittaa rakkailleni, että he ovat tärkeitä.

Lasten kanssa joulun odottaminen on ihan parasta, eikä pimeys ja ankeus haittaa ollenkaan, kun keskittyy etsimään nurkista tonttuja ja pikkulahjoja, mutta olen kyllä miettinyt, että ellei tänne etelään saada kunnon lumia, on pakko lähteä lasten kanssa pohjoiseen. Ehkä yöjunalla kuten minä ja Dorit pari vuotta sitten.

Lunta saanee vielä odottaa, mutta valosarjat, kalenterit, glögi ja piaprit ovat helposti fiksattavissa. Ja musiikki.

Mistä sinä haluaisit lukea Kemikaalicocktailissa ennen joulua? Kerro meille se, ja olet mukana Eskimo-ekotuote -arvonnassa, jossa voit voittaa satsin tuotteita, jouluvalmisteluja edistämään. Paketissa on:

Arvomme tuttuun tapaan tuotesatsin täällä blogissa ja myös blogin FB-ryhmän puolella. Osallistua voi sunnuntai-iltaan, klo 23:00 saakka. Toivottavasti saadaan teiltä hyviä juttuvinkkejä!

Onnea skabaan!

31 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Raaka ja vege jouluruuista.

Vinkkejä itsetehtyihin joululahjoihin lukisin mielelläni!

Kirppis/kierrätyslöydöt kiinnostaa aina! 🙂
Kivaa joulun odotusta!

Egologisia meikkivoiteita testissä

Ekologiset arvot niin keittiön kuin kylpyhuoneenkin puolelle. Voisi käydä luomu ja muiden merkintöjä läpi.

Vinkkejä edullisiin askarteluihin luonnon materiaaleista ja sellaisia joulun ruokavinkkejä joihin ei tule kalliita aineita , sillä lehdissä on toinen toistaan hienompia herkkuruokien ohjeita ja kun tarvitaan monenlaista raaka ainetta tulee melko kalliiksi.

reseptejä

Haluaisin lukea jotain jouluisiin juomiin liittyvää blogistanne seuraavaksi. 🙂
Mukana arvonnassa.

Vegaanisista jouluruuista

Hyviä ohjeita jouluruokiin ja leivonnaisiin ja sellaisia yksinkertaisen helppoja ja tietysti maukkaita

Joulun valmistelusta

Vinkkejä ruoan laittoon ja lahjojen ekologiseen paketointiin 🙂

Ekologisista tee-se-itse joululahjoista/vinkeistä sekä resepteistä

Ekologisista ja kotimaisista lahjaideoista.

ekologisia joululahjavinkkejä, sekä aikuisille että nuorille t

    Onnea voittajalle Kaija!

    Laitoin sinulle juuri meiliä.

Sun omista valinnoista joulussa

Käytän paljon kasviksia ja näin talvella esim. kukka- ja parsakaalit ovat esim. Espanjasta. Haluaisin tietää kannattaako niitä käyttää, tuleeko niistä paljon haitallisia aineita elimistöön. Ovatko esim. luomukukkakaalit parempia kuin muut. Lähteekö huuhtelemalla pois jotain haittaaineita. Etenkin tuo Espanjan kasteluvesi pohdituttaa.

Parhaat reseptivinkit valmistaa herkulliset laatikkoruoat jouluna.

Diy- jouluaskarteluvinkkejä kierrätysteemalla.

Vinkkejä ekologiseen joulun viettoon.

Reseptejä ja lahjavinkkejä 🙂

Ekoystävän joululahjavinkit

Haluaisin lukea ekologisista, ja kohtuuhintaisista joululahjavaihtoehdoista.

Myös ”TITTA 14. MARRASKUUTA 2018” oli ehdottanut mielenkiintoista aihetta Espanjasta tuoduista kaaleista.

Ekologinen joulu. Aineettomat joululahjat.

Kosmetiikkahan ostetaan paljon jouluksi.Toiveeni koskee luonnonkosmetiikan pakkauksia ja niiden ekologisuutta esim. sulapac tai nythän tuoreiden yrttien muovikäärettä aletaan korvata selluloosasta tehdyllä materiaalilla. Eli vaikka sisältö sinänsä olisi luomua, ekologista tai lähituotantoa,onko pakkaus. Sama koskee nyt niin trendikkäitä pyykkietikoita jne.Voiko pakkauksen täyttää vai meneekö pullo aina lasinkeräykseen? Jostain tämäntyyppisestä toivoisin postausta,kiitos.

Ekologisia lahjavinkkejä.

Reseptejä gluteenittomana ja askarteluvinkkejä

Ekologisia joululahjavinkkejä ja lisäksi vinkkejä/ideoita niiden paketointiin 🙂

Joululahja vinkkejä ja reseptejä.

Vegaanisista joululeivonnaisista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.