Menu

Voita merinovillainen Keli-takki

Liikun arjessa paljon — urheilen ja fillaroin — ja olen harmitellut sitä, kuinka urheiluvaatteet melkein aina valmistetaan synteettisistä materiaaleista. Siksi olinkin iloisesti yllättynyt, kun minuun otti yhteyttä suomalainen Keli Clothing, joka valmistaa merinovillaisia pyöräilyvaatteita.

”Miksi urheiluvaatteet näyttävät aina urheiluvaatteilta, ja miksi niitä ei tehdä Suomessa?
Miksi urheiluvaatteet ovat sellaisia, että ne alkavat käytössä haista, vaikka ne pesisi aina heti käytön jälkeen?
Miksi urheiluvaatevalmistajat eivät juuri tee eettisiä ja ekologisia vaatteita, kun vaikkapa retkeilyvaatepuolella niitä tehdään?

Näitä kysymyksiä pyörittelivät päässään Kelin perustajat, jotka tarttuivat härkää sarvista ja alkoivat itse tuottaa vaatteita, joita ei mistään saanut. Kuteet ovat ympäristöystävällisiä, eettisesti tuotettuja, Suomessa valmistettuja ja tyylikkäitä — huippua!

Olen testaillut Kelin Jäkälä-takkia nyt muutaman kuukauden ajan ja ollut todella iloisesti yllättynyt merinovillan soveltuvuudesta aktiivivaatteeksi. Takki on superohut, mutta lämmittää, koska villa. Jännää, etten ole aikaisemmin itse hoksannut merinovillan olevan täydellinen vaate urheiluvaatteisiin: se pitää hyvin muotonsa ja kestää konepesua. Keli Clothingin käyttämä villa tulee uusiseelantilaisilta lammastiloilta, se on sertifioitua ja mulesing-vapaata.

Kelin ensimmäinen mallisto pitää sisällään paitoja ja takkeja, jotka on suunniteltu etenkin fillarointiin, mutta toki ne sopivat muuhunkin aktiiviseen menoon. Mulla käytössä oleva Jäkälä-takki näyttää tältä:

 

Läydät koko malliston täältä.

Mikäli sinua kiinnostaa kokeilla merinovillan soveltuvuutta urheiluun, osallistupa viikon arpaan! Kerro kommenttiosiossa, mitä urheiluvaatteita kaipaisit Kelin mallistoon seuraavaksi? Voit voittaa kuvan harmaan Jäkälä-takin itsellesi.

Aikaa vastata on sunnuntaihin 23.4. klo 23.00 saakka.

Onnea skabaan!

71 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

urheiluhousut ja toppi olis
tarpeelliset

Tuubihuivi olis loistava 🙂

Pyöräilyyn ja juoksuun sopivat sormikkaat,joissa kuitenkin mahdollisuus koskea älykännykkään. Säärystimet hankkisin, nimenomaan tavalliset, ei kompressio. 👌🏻

Trikoot näyttivät vielä puuttuvan mallistosta.

Loistavaa! Hupullinen villatakki ois huippu! Mustana!

Kommentti: vähän tylsää että vaatteet tuntuu olevan suunniteltu vain miehille, miesmallin pituus ja paino on annettu, mutta nainen voi ottaa sitten koon xs (naismallin painoa ja pituutta ei ole kerrota). Myös mainoskuvien coolit pyöräilijät- kaikki miehiä – vahvistaa tätä mielikuvaa.

Hyvät urheilurintsikat. ✌

Housut, jotka kapenee nilkkoihin, ylhäältä voisivat olla löysemmät. Tällaiset housut soveltuisivat monenlaisellr ihmiselle ja liikuntaan. Kaikki eivät kuitenkaan pidä legginseistä ja esim. miehet eivät niitä juuri käytä. Lisäksi tuubihuivi olisi loistava lisä mallistoon. Voisi köyttää myös pantana.

Villasormikkaille olisi käyttöä.

Ehdottomasti trikoot 🙂

Tuubihuivi !

Ulkoiluhousuja kaipaisin.

Joogaan pitkähihainen vetoketjuton ohut neule!

Onpa hyvännäköinen takki! Toivottavasti mallistoon tulisi pian myös housuja ja ehdottomasti hanskoja! Mutta kaikkea hyvää yritykselle, hienoa työtä!

Pitkähkön mallinen huppari ja housut, niille olisi käyttöä. Muutenkin muutama naisvartalolle suunniteltu malli olisi hyvä olla; ainakin itselläni miesten vaatteiden mittasuhteilla tehdyt näyttää ja tuntuu oudoilta vaikka olisi oikeaa kokoakin, kun en ole ns. tasapaksua mallia

Toppi/hihaton aluspaita 🙂

Trikoita kaivattaisiin täälläkin. Ja ehkä niitä hanskojakim.

Topille olisi käyttöä. Tämä olikin hyvä uutinen, sillä olen etsiskellyt merinovillaisia ja ekologisia vaihtoehtoja urheiluvaatteisiin.

Pitkähihainen paita ilman vetskaria

Ohuet trikoot ja shortsit olisivat hyvä lisä valikoimaan!

Toppi! Muuten, hamppu on myös erinomainen urheilukäytössä (imee kosteutta, antibakteerinen, ei haise)

Vetoketjuton pitkähihainen paita olisi mainio lisä; sellainen, jota kehtaisi pitää päällään muutenkin kuin urheillessa/liikkuessa. Toki nämä vetokejullisetkin ovat hyvännäköisiä! 🙂

Oih, ihana uutuusmallisto, ja valmistaja – kiitos taas vinkistä! Pyöräillessä (ja urheillessa ulkona) kyllä huomaa, miten tärkeää toimivat vaatteet ovat, vaikkei mikään väline- tai vaatehifistelijä olisikaan. Tykkäsin lämmittävistä trikoista sekä ”vapaa-ajan housuista”, jotka kapenesivat alaspäin, ja joilla voisi poiketa ”ihmisten ilmoille” saamatta juntin mainetta. Nim. tuulipukuhousu

Housut.

Urheiluhousut olisi mukavat, varsinkin jos ne olisivat sellaiset aavistuksen joustavat. Tuubihuivi merinovillasta voisi myös olla ihanat.

Vähän jäi tuotteista askarruttamaan, ovatko kuinka sopivia naisille? Oli aika kapoinen valokoima kokoja ja itse ainakin tarvitsen tilaa rinnanympärykseen.

Pitkähihainen monitoimipaita

kevyet, löysät ja pitkälahkeiset treenihousut, ei siis trikoita. Rennot mitkä menisivät moneen lajiin, ei saisi kuitenkaan haaraosa roikkua kovin alhaalla jotta esim. kahvakuulan etuheilautus ei jää kiinni housuihin 🙂 Mutta muualta rennot, nykyään hyvin vaikea löytää muita kuin trikoita.

Housut olisivat hyvät ja tarpeelliset 🙂 Vaikkapa legginsmäisen tyköistuvat mutta joustavat. Olisivat mukavat ja rennot päällä, mutta eivät tiellä minkäänlaisessa liikunnassa koiralenkeistä juoksuun tai vaikka pyöräilyyn tai jalkapalloon.

Tuubihuivi ois monikäyttöinen!

Joku alaosa voisi olla hyvä, joskin en tiedä kuinka matsku kestää kulutusta 🙂

Pyöräilyyn soveltuvat housut, lahkeista kaposemmat ja istuinosaa vasten vahvistettu. Pitkälle ihmiselle on tärkeää, että hihat/lahkeet/selkä on vaatteissa oikeasti reippaan mittaiset. Tuubihuivi ja merinosormikkaat ois kans kovat! Plussaa teille minimalistisesta tyylikkyydestä!

Suorat housut, collari tai trikoo tyyliset, suorilla lahkeilla. Käyttäisin mielelläni sellaisia muutenkin kuin liikunnassa talvisin. Olen nimittäin etsinyt villaisia, joustavia housuja jo jonkin aikaa. Pari vuosikymmentä sitten niitä oli vielä saatavilla kalliimmilla vaatemerkeillä.

Jotkut pehmoiset collegehousujen tapaiset olisi kivat. Sellaisia en ole vielä tainnut missään nähdä, merinovillapitkiksiä kyllä löytyy – ja on muuten hyviä nekin :). Myös jonkinlaiset trikoiden tapaiset ois kivat tai sitten shortsipituudessa.

Retkipyöräilyyn ja koko päivän lenkkeihin perinteiset muoviset fillarishortsit ovat lopulta tosi huonot – takapuoli muhii hikisissä keinokuiduissa ja hiostaa ja on inha olo.

Merinovilla sen sijaan on mahtavaa matskua jossa voi hikoilla ja kuivua, hikoilla ja kuivua, uudestaan ja uudestaan päivän aikana, ilman että nahka kärsii ja vaatteet haisee.

Siksipä mä haluaisin Keliltä kunnon merinovillaiset pyöräilybyysat. Sellaisia ei ole vielä kukaan missään ikinä tehnyt. Merinopökät jotka olisi pyöräilyyn sopivan piukeat, joissa olisi pelkästään ihanaa villaa nahkaa vasten, mutta ulkopuolella – siellä missä hankaa – olisi kulutuksen kestävää vahvikekangasta, jotta voisin ostaa yhden kunnon housut ja käyttää niitä vaikka joka päivä.

Trikoot ja toppi olisi kivat sekä tietty shortsit kesäksi! 🙂

Housut, juoksutrikoo tyyppiset tai sitten urheilurintsikat. Ihanaa, että tällainen brändi on. Pois muovi, tilalle villaa!

Meikäköyhäl ei ois kyllä ikinä näihin varaa, mutta tuo jäkälätakki vaikuttaa upealta. Sen seuraksi ulkoiluhousut niin olis aika jees.

Itsellä on Keliltä todella kiva pyöräilypaita, sen seuraksi kelpaisi joku istuva merinovillahuppari.

Nyt en osaa sanoa mitä eniten kaipaisin, toki jotkut ulkoiluhousut olisi aika hyvät tai urheilurintsikat olisi kova sana.

Kaipaisin sellaisia lungeja joogapaitoja ja pöksyjä.
Ohuita, kepeitä päällä mutta lämpimiä. käyn joogatunnilla huvilassa enkä joogasalilla, niin siellä aina pikkaisen jostain vetää ja tuulee.

Kotimaisia eettisesti ja ei-muovista valmistettuja (urheilu)rintaliivejä en ole parin vuoden aktiivisen etsinnän perusteella löytänyt mistään. Siispä mahdollisimman tukevat ja hengittävät urheiluliivit jokapäiväisiin aktiviteetteihin juoksusta joogaan olisivat parasta parhautta!

Itse käytän vaeltaessa ja pyöräillessä aina alimpana kerroksena merinovillaa. Vanhin merino t-paidoistani on ostettu vuonna 2010 ja kaikki hyvät ominaisuudet ovat siinä edelleen tallella. Pesukertoja tarvitaan paljon vähemmän, kuin keinokuidulle, sillä tuuletus riittää pitkään raikastamaan vaatteen. Toki jossain vaiheessa on pakko pestä, mutta harvemmat pesut säästävät vaatetta ja samalla ympäristöä. 🙂 Täytyypä tutustua Keliin tarkemmin, kiva saada Suomessa valmistettuja tuotteita. Pyöräilyyn ja juoksuun tarkoitetut trikoot olisivat kiva lisä Kelin mallistoon!

Sormikkaathan tuosta puuttuivat, joten sellaiset olisivat kivat.

Pyöräilyyn ja salille soveltuvat urheilutrikoot! Saumattomat istuimen kohdalta olis peballe mukavat. Ja toppi, koska tykkään niistä enemmän kuin hihallisista.

Tämä merinovilla kuulostaa hyvältä. Tällä hetkellä käytössä näitä normi urheikutrikoita, koska en luota muiden materiaalien sopivuuteen urheilussa. Toivottavasti pääsen käsiksi näihin tuotteisiin vielä joskus!

Kypärämyssy,joka soveltuu pyöräkypärän alle ja talvella hiihtopipon alle.Joka ei nouse niskasta tai leuan alta(kaulalta) runttuun ja hengittää(kuten merino tekeekin).Montaa jo kokeiltu,eikä toimivaa ole löytynyt.

Juoksutrikoot,noissa synteettisissa meinaa tulla kylmä syys- ja kevätkeleillä.

Toppi olisi kyllä pop!

Ajokäsineet ja pyöräilyhousut.

Minua kiinnostaisi toimistoon sopiva ja silti teknisesti toimiva fillarointiin soveltuva takki.

Onnistunut tuotesuunnittelu. Täällä Suomessa harmaa on varma valinta. Hyvin hillitysti eli sopivasti väriä osassa tuotteissa mukana.
Kaipaisin mallistoon istuvia T-paitoja, pitkähihaisia ja erityisesti takapuolesta ”villaisemmat” eli paksummat juoksu- ja pyöräilytrikoot. Ainakin keinokuituiset kuluvat rikki nopeasti paljon kulutuksesta olevista kohdista.
Haasteena housuille on, että ne eivät muistuta aluskerrastoa. 😂

Sormikkaat! Sellaiset, jotka mahtuisivat kylmimpinä kuukausina ratsastushanskojen alle lämmittämään. Olisi mahtavaa, jos näpit eivät aina nimittäin olisi jäässä.

Vetoketjullinen huppari, joka sopisi myös arkikäyttöön.

Kypärämyssy ja sormikkaat .

Urheiluliivit ja rennot, mutta hyvin istuvat kapeaöahkeiset urheiluhousut olisivat ihan parhaat.

Haalarimallinen väliasu toppapuvun alle lasketteluun olisi tarpeen. Jalka- ja peukalolenkit on ehdoton ominaisuus ja plussana peppuvetoketju 🙂

Vau, vihdoinkin eettisiä urheiluvaatteita!
Jäkälä-takki näyttää ja vaikuttaa perusvaatteelta, joka vois löytyä joka Jampan vaatekaapista. Sen seuraksi jäin kaipaamaan jo useaan otteeseen mainittuja juoksu-/salitrikoita.

Mites uikkarit?

Tuo olisi mukava kokeilla… Merinovillaa tullut käytettyä sukissa ja alusasuissa mutta ei näkyvissä vaatteissa. Mitenhän tuo toimisi topatuissa pyöräilyhousuissa?

Takki kauluksella. Sellainen
sopisi hiihtoon ja kylmempien kelien pyöräilyyn.

Juoksuhousut. Tarvittaisiin taas tänäkin aamuna kun ulkona on pakkasta ja juoksemaan tekisi mieli 🙂

Aivan mahtava tuotemerkki! Itse kaipaisin hupullista takkia retkeilyyn ja liikuntaan 😉

Ehdottomasti musta, tai musta-punainen, basic-paita, jonka voisi jättää päälle myös esim. töihin. Ei mitään vetskareita tai urheilutehosteita. Trikoot myös.

Kiinnostaisi kovasti villan alkuperä tarkemmin. Kiinnostaisiko sinua blogata aiheesta? Millaisen elämän lampaat elävät?

Ulkoiluhousut ja toppi.

Ihanat t-paidat! Toivoisin mallistoon vielä perushupparia, vetoketjulla tai ilman.

Itse aktiivipyöräilijänä kaipaisin varsinkin pyöräilyhousuja, joissa ei olisi ylimääräisiä luontoa rasittavia kemikaaleja. Myös joku hieman pitempi, hupullinen takki(naiselle), olisi kiva ja hihaton toppi myös. Tuollaiset suht lyhyet paidat/takit kun eivät suojaa laisinkaan alaselkää kylmältä tällein keväisin työmatkapyöräilyä aloitellessa ja muutenkaan, en haluaisi ajella fillarilla ”rekkamiehen hymy” paistaen.

Urheilutrikoot olisi kätevät 🙂

Heti käyttöön tulisi hupullinen takki. Kelin vaatteet näyttävät hyviltä ja juuri sopivilta sellaiseen ”reippailen mutta voin myös käväistä jossain ihmisten ilmoilla näissä vaatteissa”-kuteilta. Hupullinen takki sen takia että noh ainakin Helsingissä tuulee aina ja huppu usein tarpeen.

Urheilutakki ja -housut olisivat kivat. Minuakin jäi vain vaatteiden mitoitus mietityttämään, kun omalle kropalleni ei miesten suoremmalle vartalolle tehdyt vaatteet kyllä ole ollenkaan sopivia.

Juoksutrikoot olisivat tarpeelliset.

Joogatrikoot, usein talvella palelee, jossei ole montaa kerrosta vaatteita joogatessa.

kestävä alaosa myös pyöräilyyn.

Ehdottomasti trikoot olisi mahtava lisä valikoimiin! Huivi ja sukat vielä päälle, niin koko setti olisi kasassa 🙂

Monikäyttöiset housut/trikoot. Tuubihuivi on myös monikäyttöinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.