Menu

Helpotusta marjojen säilöntään!

Paras aika vuodesta on juuri nyt, kun pakkasen voi sulloa täyteen vitamiineja talven varalle. Marjat ovat helppoa kerättävää ja säilöttävää ja juuri nyt kannattaa suunnata askeleet mustikkametsään. Luitko jo eilisen postaukseni, Mustikka-aika on täällä: pohjoisin mustikka terveellisin?  Tsekkaapa se, ja olen varma, että et ehdi edes loppuun, kun jo loikit sangot heiluen lähimpään metsikköön. 😀

Vaikka keittiöni on pitkälti muoviton, ei muovia voi korvata kaikkialla ja pakastaminen on juurikin se paikka, jossa muovi on aika must. Pakastan aina muovipusseihin tai rasioihin, enkä ole muovikemikaalinäkökulmasta huolissani, sillä kyseessä eivät ole lämpimät raaka-aineet ja muovikosketus — päinvastoin. Tavara pakastetaan heti pussiin laiton jälkeen, joten kemikaalien irtoaminen itse raaka-aineeseen on erittäin epätodennäköistä. Sulatusvaiheessa toki kannattaa olla fiksu: älä sulata sisältöä laittamalla muovipussi kuumaan veteen, vaan tyhjennä sisältö pussista muualle sulamaan.

Muovipussit ja -rasiat voi käyttää monta kertaa uudelleen, joten muista huuhdella ja kuivata ne, ja laita kaappiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

Tämän viikon arpana on ESKIMO-brändin tuotepaketti. Arvassa on pakastusrasioita, säilytyspusseja ja pussinsulkijoita säilömistä helpottamaan. Lisäksi voittaja saa biohajoavia suodatinpusseja ja leivinpaperiarkkeja (valkaisematon), sekä paperisia muffinivuokia, joita voi käyttää marjojen nauttimiseen. Biohajoavaa kuituliinaakin on messissä — maino apu marjasotkuisten sormien ja pöytäpintojen putsaamisessa. Niin ja kartonkisia marjavuokia piiraiden valmistamiseen on mukana myös!

Kerro kommenttiosiossa, mitä suomalaisen luonnon raaka-aineita haluaisit pakastaa ja miksi, niin olet mukana ESKIMO-satsin arvonnassa. Skaba on käynnissä myös FB:n puolella, jossa voit tuplata voittomahkusi! Osallistua voi sunnuntaihin 22.7. klo 23:00 saakka.

Onnea skabaan!