Menu

Juuri on Ruohonjuuren oma luonnonkosmetiikkasarja

Käsi ylös, joka olisi uskonut vanhoilla VR:n makasiineilla toimivan ekokauppa Ruohonjuuren aikoihin, että vuonna 2023 liike on 17 myymälän kauppaketju, jonka lippulaivaliike sijaitsee Mannerheimintiellä paraatipaikalla, Forumia vastapäätä. Ja että uusinta liikettä ollaan avaamassa Helsinki-Vantaan lentokentälle ja että osa sijoittajista haluaisi yrityksen pörssiin. Käsiä tuskin nousee kovin montaa.

 

Kuva: Ruohonjuuren arkistosta

Niin kauan kuin Kemikaalicocktail-media on ollut olemassa (vuodesta 2008), niin kauan tällä foorumilla on läsnä ollut tavallaan myös Ruohonjuuri, sillä monet tuotteet, joista olen vuosien saatossa kirjoittanut, ovat saapuneet Suomessa myyntiin aluksi nimenomaan Ruohikseen, joka on ollut oma hyvän olon supermarkettini toistakymmentä vuotta. Suunnittelemani Pihlaja- ja Nokkonen-sarjat tulivat aikoinaan myytiin aluksi nimenomaan Ruohonjuureen, joten kauppaketju on itselle paitsi tuttu asiakkaana, myös paikka, jossa olen saanut tavata monia teistäkin, erilaisten tuotteisiini liittyvien pr-tapahtumien merkeissä.

Kaupallisia yhteistöitä en muista kauppaketjun kanssa tehneeni ennen tätä vuotta, mutta arvella vaan voi, paljonko asiakkaita täältä on tuupattu lempeästi Ruohonjuuren suuntaan. Siksi onkin hienoa saada olla kertomassa teille ensimmäisten joukossa, että Ruohonjuuri on juuri lanseerannut oman, Suomessa valmistettavan, vegaanisen  luonnonkosmetiikkasarjansa. Sen nimi on oivallisesti Juuri.

Ruohonjuuri, Juuri, Juuri-sarja, luonnonkosmetiikka, kosmetiikka, suomalainen kosmetiikka, vegaaninen kosmetiikka

 

Sarja vastaa tämän hetken kuumimpaan trendiin: hintatietoisuuteen. Kyseessä on luonnonkosmetiikaksi todella kohtuuhintainen sarja, sillä kaikki tuotteet maksavat 6-8 euroa. Kyseessä on vartalo- ja hiustenhoitotuotteita ja kaiken kaikkiaan tuotteita on 14 erilaista. Sarja on suunniteltu palvelemaan asiakkaita, jotka kaipaavat laadukasta, mutta edullista luonnonkosmetiikkaa. Tarve on todellinen, sillä yhä useamman kukkaronnyörit ovat tiukalla ja kosmetiikka on asia, jossa helposti joustetaan. Juuri takaa, että omista kosmetiikkavaatimuksista ei tarvitse joustaa ja kuluttaja voi jatkossakin ostaa sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Ruohonjuuri, Juuri, Juuri-sarja, luonnonkosmetiikka, kosmetiikka, suomalainen kosmetiikka, vegaaninen kosmetiikka

Kuten moni teistä tietää, on luonnonkosmetiikan sertifikaatteja erilaisia. Löydät ne Pro Luonnonkosmetiikan sivuilta. Juuri-sarjalla on ICADA-sertifikaatti, joka on Saksassa perustettu kansainvälinen luonnonkosmetiikan sertifiointitaho. Vain ne yritykset, joiden koko tuotanto on ICADAn kriteerien mukainen, voivat saada sertifioinnin. ICADA vaatii mm. että kasviraaka-aineiden on oltava aina luomulaatuisia, mikäli niitä on saatavilla.

Tuotteet on kehitetty yhteistyössä kotimaisen luonnonkosmetiikkaa valmistavan yhteistyökumppanin kanssa ja ne valmistetaan Suomessa. Itselleni kotimainen tuotanto on erityisen tärkeä syy nykyään, kun valitsen kosmetiikkani. Se, että tuotanto saadaan täällä kannattavaksi on aplodien arvoinen asia ja työllistävästä näkökulmasta katsottuna erinomaista. Korona-aika opetti meille sen, kuinka yhtäkkiä maailmantilanne voi muuttua ja kuinka herkkiä pitkät tuotantoketjut ovat.

Näen kotimaisen tuotannon myös huoltovarmuuskysymyksenä, mutta toki kun kyseessä on kosmetiikka, puhutaan myös monista raaka-aineista, joita ei yksinkertaisesti Suomesta saa. Täysin riippumattomia tässä ei voida ulkomaailmasta olla, mutta se, että meillä on osaamista ja työpaikkoja luonnonkosmetiikan kentällä, on superhieno juttu.

Juuri-sarja koostuu vartalo- ja hiustenhoitotuotteista. Eri tuoksumaailmoja on viisi, joiden lisäksi löytyy hajusteettomia tuotteita. Ilahduttaa, että myös hajusteettomuutta kaipaavia on palveltu.

Tuotteita on tuoksuissa: greippi-sitruunaruoho, kookos, päärynäkukka, mango ja aloe-bambu. Tuotedesign on herkullisen näköinen, joka merkkaa kosmetiikan valinnassa kuluttajille paljon. Enää ei eletä ajassa, jossa luonnonkosmetiikka saisi anteeksi nuhjuista ulkonäköä. Ehei! Tuotteiden on kilpailtava estetiikassa tavanomaisen kosmetiikan kanssa. Veikkaan, että Juuren mango-tuotteista tulee oman teini-ikäisen tyttären suosikit, ne kun tuoksuvat makean karkkimaiselle (mutta silti onneksi äidin nenään tarpeeksi miedolle) ja putelit näyttävät söpöltä. Itse pidän eniten greipin tuoksuisista Juuri-tuotteista. Vartalovoide levittyy iholle helposti ja tuntuu pehmeältä, hiustuotteet tuntuvat laadukkailta — en löydä mitään valitettavaa Juuri-tuotteista.

Ruohonjuuri, Juuri, Juuri-sarja, luonnonkosmetiikka, kosmetiikka, suomalainen kosmetiikka, vegaaninen kosmetiikka

Mikä saattaa hämätä kaupan hyllyllä on tuotteiden koko. Pakkaukset nimittäin näyttävät aavistuksen pienemmiltä, kuin muut 200 ml pullot, mutta syy tähän on siinä, että on haluttu välttää hukkatilaa ja pullot on pakattu täyteen. Itse pullot on valmistettu kierrätysmuovista.

Mitä pullot sitten sisältävät? INCI-listaa (eli kosmetiikan tuotelostetta) kun lukee, selviää, että tuotteet on valmistettu melko tavanomaisista, luonnonkosmetiikan raaka-aineista, mutta se mikä on merkillepantavaa on, että jokaisen raaka-aineen alkuperä on täysin selvitettävissä ja pyynnöstä sain käsiini tiedostot, joissa kaikkien raaka-aineiden alkuperä on avattu.

 

Esimerkiksi Greippi-sitruunaruoho Body Milk-tuotteen INCI näyttää tuotteessa tältä:

INCI:

Aqua, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Cetearyl Alcohol (and) Cetearyl Glucoside, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Prunus Persica (Peach) Kernel Oil*, Glycerin*, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate,  Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Xanthan Gum, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass) Oil*,  Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil 

Natural 100%, Organics 38% 

… ja raaka-aineiden alkuperän osalta tältä:

 • Aqua: Suomi, Janakkala
 • Cocos Nucifera Oil: Filippiinit
 • Cetearyl Alcohol (and) Cetearyl Glucoside: (Cosmos hyväksytty) Ranska
 • Glyceryl Stearate: (Cosmos hyväksytty) Ranska
 • Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*  (EU Luomu)

Lisähuomiona esimerkiksi kyseiseen raaka-aineeseen: ”Every time you purchase Baraka’s shea butter you have a direct impact on the women, families, and communities in northern Ghana. Not only does your order provide the dignity of income to hardworking women but helps support educational and economic projects in the community.”

 • Prunus Persica (Peach) Kernel Oil: Ranska
 • Glycerin* USP Grade*, food grade and GMO free: Intia
 • Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil: Ranska
 • Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate: Saksa (COSMOS hyväksytty)
 • Aloe Barbadensis Leaf Extract: Espanja, Kanaria (EU Luomu)
 • Xanthan Gum: UK (Doves farm)
 • Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil: Saksa
 • Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid: Saksa
 • Lemongrass: Sri Lanka (COSMOS, EU Luomu)
 • Grapefruit Essential Oil Expressed: South Africa, eettisesti tuotettu/sertifioitu

Ruohonjuuri, Juuri, Juuri-sarja, luonnonkosmetiikka, kosmetiikka, suomalainen kosmetiikka, vegaaninen kosmetiikka

 

Tavallista kuluttajaa harvoin kosmetiikan raaka-aineet INCI-tasolla kiinnostavat ja sen vuoksi kannattaakin etsiä tuotteista luonnonkosmetiikan sertifikaattia mielummin. Ja toki Ruohonjuuri tahona on niitä, joiden valikoimaan kokee voivansa luottaa lähes sokeasti, sen verran tarkka seula kauppaketjulla tuotteidensa osalta on. Läpinäkyvyys toteutuu Juuri-tuotteiden kohdalla hyvin ja kyseessä on vastuullinen sarja, siihen voi todellakin luottaa.

Onnittelut Ruohonjuuri hienosta avauksesta ja hatunnosto siitä, että on luotu laadukas, kohtuuhintainen ja Suomessa valmistettava sarja!

Löydät Juuri-tuotteet Ruohonjuuren myymälöistä, pääset tästä suoraan verkkokauppaan.

Ruohonjuuri, Juuri, Juuri-sarja, luonnonkosmetiikka, kosmetiikka, suomalainen kosmetiikka, vegaaninen kosmetiikka

 

Psst… Kemikaalicocktailin FB-ryhmässä ja omalla IG-tililläni on muuten meneillään tuotearvonta, jossa voit voittaa valitsemasi hius- ja vartalotuotteet. Kannattaa osallistua!

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Yksi stressin ehkäisymenetelmistä on täysi ja täydellinen lepo ja ruokavalio ja vitamiinit ovat tärkeä osa ruokavaliota. Jos et osaa pitää hauskaa ja rentoutua – loistava vaihtoehto (josta itse haaveilen) on kuumailmapallolento https://www.kokemuskauppa.com/23-kuumailmapallolennot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.