Menu

Tervetuloa natuviinikouluun!

Kemikaalicocktail-mediaa seuranneet tietävät, että natuviinit kiinnostavat itseäni kovasti. Olen kirjoittanut moneen otteeseen siitä, kuinka EU:n alkoholilainsäädäntö ei velvoita tuottajia tuoteselosteisiin — kuluttaja ei toisin sanoen voi tietää, mitä viinit sisältävät.

Maaliskuussa 2013 julkaisin artikkelin Myrkkykemikaaleja viineissä, jossa kerroin, kuinka ruotsalainen Kalla Fakta -ohjelma tutkitutti Ruotsin 10 myydyintä laatikkoviiniä saadakseen selville, mitä aineita suositut viinit sisältävät. Kalla Faktan haastattelema brittiläinen viiniasiantuntija ja -kirjailija Malcolm Glück totesi ohjelmassa, että jopa Coca Colan tuoteseloste on rehellisempi kuin viinipullon vastaava ja että viini voi olla yhtä keinotekoinen tuote kuin limsa. 

viini, natuviini, biodynaaminen viini, luomuviini, alkoholi, Let Me Wine, viinikoulu, viinitasting, tasting-koulu, natural viini, natural wineViineissä voi olla väriaineita, keinomakeuttajia ja muita lisäaineita sekä karsinogeenejä. Kalla Fakta -ohjelman testaamissa viineissä oli jopa 55 kertaiset määrät torjunta-ainejäämiä siihen nähden, mikä on sallittu yläraja juomavedessä. Viiniä ei toki juoda määrällisesti kuin vettä, mutta silti luku on hämmentävä.

Edellämainitut ovat hyviä syitä hakeutua mahdollisimman luonnollisten viinien äärelle ja juuri tämän vuoksi alunperin innostuin natuviineistä. Oli ilo havaita, että ne ovat myös mielettömän luonnikkaita ja maukkaita!

Olen avannut luonnollisten viinien terminologiaa eri postauksissa, tässä muutama:

Tämä johdanto pohjustaa otsikon aihetta: natuviini-tasting -tapahtumien sarjaa, joka järjestetään alkuvuoden 2023 aikana Merihaassa. Vastikään remontoimani asunto toimii myös yritykseni tiloina ja remonttia suunnitellessa mielessäni olivat erilaiset ruokaan ja juomaan liittyvät tapahtumat, joita tilassa voisi toteuttaa. Nyt on sen hetki!

viini, natuviini, biodynaaminen viini, luomuviini, alkoholi, Let Me Wine, viinikoulu, viinitasting, tasting-koulu, natural viini, natural wineJärjestän yhdessä Let Me Wine -natuviinien maahantuojan kanssa neljä hauskaa, informatiivistä ja maukasta tapahtumaa, joihin kuka tahansa on tervetullut.

Olen tehnyt Let Me Winen kanssa töitä aikaisemminkin ja tunnen yrityksen hyvin. Perustajat Toni Feri ja Lauri Kähkönen ovat intohimoisia ruoka- ja viinimiehiä ja Let Me Winen tuotteet tarkkaan valittuja pientuottajien tuotteita, joihin tasting-koulussa tutustutaan. Ideana on luoda matalan kynnyksen viini-iltoja, joihin voi tulla, vaikka ei tietäisi viineistä mitään!

Tasting-illat kestävät 2 h, klo 18:00-20:00, osallistujia on 18 + minä ja Toni ja maistelemme aina neljää viiniä, kunkin kerran teemaan liittyen:

 1. 12.2.2023 INTRODUCTION
 2. 16.2.2023 ORANSSIT VIINIT
 3. 16.3.2023 VIINIALUEET
 4. 27.4.2023 KUPLAT

Kullekin kerralle paikkoja on 18 ja yhden kerran hinta on 55 € per henkilö. Liput tapahtumiin ovat myynnissä verkkokaupassa, johon pääse täältä. >>> 

Voit osallistua yhteen tai useampaan kertaan. Jokaisella kerralla nostetaan yhdessä malja ja tutustutaan neljään teeman mukaiseen viiniin. Kurssi on suomeksi, ikäraja on 18.

12. tammikuuta / INTRODUCTION

Ensimmäisellä kerralla käydään läpi:

 • Mitä tarkoitetaan termillä natural/alku-viini?
 • Miten naturalviinin ja teollisen viinin valmistus eroavat toisistaan?
 • Mitä tarkoittavat termit luomu, biodynaaminen, pet´nat, oranssiviini, volatiilisuus, reduktiivisuus?
 • …ja maistetaan yleisimmät natural-viiniin liitetyt viinityypit.
 • Raaka-aineet ja EU:n elintarvikelainsäädöntö: alkoholituotteissa ei ole tuoteselosteita — natun edut.

Osta lippu >>>

 

16. helmikuuta / ORANSSIT VIINIT

Oranssit viinit ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa. Käydään kurssilla läpi:

 • Mitä tarkoitetaan termillä oranssiviini?
 • Miten oranssiviini valmistetaan?
 • Mitkä ovat tärkeimmät viinialueet oranssin viinin vinkkelistä?
 • Miten oranssiviiniä voi käyttää ruokapöydässä?
 • Maistetaan neljä erilaista oranssia viiniä.

Osta lippu >>>


16.maaliskuuta / VIINIALUEET

Viinialue kertoo viinistä enemmän kuin rypäle ja onkin siitä syystä tärkein yksittäinen tekijä valittaessa tilaisuuteen sopivaa viiniä. Kurssilla käydään läpi:

 • Neljä erilaista viinialuetta.
 • Mikä merkitys viinialueilla on viiniä valittaessa?
 • Onko viinialue tärkeämpi tieto kuin rypäle?
 • Mitä tarkoitetaan laatuluokitusjärjestelmillä ja mitä iloa niistä on kuluttajille?
 • Miksi natural-viineissä ei usein ole laatuluokitusta?

Osta lippu >>>

 

27. huhtikuuta / KUPLAT

Kuohuviini on ihmiskunnan kaunein keksintö! Kevään juhlakausi lähestyy, joten tutustutaan erilaisiin kuplatuotteisiin:

 • Maistetaan neljä erilaista kuohuviiniä.
 • Käydään läpi erilaiset tavat valmistaa kuohuviiniä (traditional, ancestral, charmant).
 • Mikä on hyvä kupla?
 • Missä tilanteissa kuohuviiniä voi käyttää?

Osta lippu >>>

viini, natuviini, biodynaaminen viini, luomuviini, alkoholi, Let Me Wine, viinikoulu, viinitasting, tasting-koulu, natural viini, natural wineTervetuloa mukaan, tasting-tapahtumat ovat mainio tapa tutustua uusiin viineihin asiantuntijan opastuksella ja saada vastauksia kysymyksiin, joita et ehkä muualla ole tohtinut kysyä.

Itselleni tämä on tosi jännittävää, koska en ole aikaisemmin järjestänyt vastaavia tapahtumia — tai kutsunut teitä Merihakaan!

Vielä faktat loppuun:

 • Jokainen kerta kestää klo. 18:00-20:00.
 • Tapahtumat ovat Helsingin Merihaassa, osoitetiedot ja saapumisohjeet saat ostettuasi lipun tapahtumaan/tapahtumiin.
 • Ikäraja on 18.

Liput ovat myynnissä täällä >>>

 

Tervetuloa!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.