Menu

Kotimainen Kinoko-sarja hyödyntää kombuchaa ihonhoidossa

Kombucha ja ihonhoito — tavallaan kuulostaa loogiselta, tavallaan hämmentävältä. Suomalainen Kinoko lanseerattiin tammikuussa, tiimiä kiinnosti testata, miten kuluttajat ottaisivat vastaan ajatuksen kombuchasta ihonhoidossa. Ruoka-aineiden käyttö kosmetiikkatuotteissa trendaa ja itsekin ajattelen, että iho on meidän suurin elimemme — miksi sitä ruokittaisiin ulkopuolelta eri raaka-ainein kuin sisältä käsin?

Mistä Kinokossa on kyse? Tuusulassa Nordic BioCosmetics -tehtaalla valmistettavat tuotteet perustuvat fermentoituihin raaka-aineisiin, jotka rauhoittavat ihoa. Fermentointi on tuhansia vuosia vanha säilömismenetelmä, jonka avulla ruokaan kehittyy maitohappobakteereja. Ruoasta tulee näin vatsaystävällistä ja itse asiassa aiheesta löytyy tältä tontilta postauskin. Kannattaa lukea se, mikäli fermentointi on sulle vieras juttu. Totean jutussa:

Maitohapot ovat probiootteja, joiden terveysvaikutuksista on paljon näyttöä. Fermentoidessa esimerkiksi vihannesten ravintoarvot paranevat bakteerien polttaessa sokereita hyödyllisiin muotoihin. Elintarvikkeen pH-arvo laskee, mikä tasapainottaa ja tehostaa suoliston toimintaa. Maitohapot tukevat suoliston luontaista bakteerikantaa.  Lue lisää >>>

ihonhoito, Kinoko, probiootti, probiootit, kombucha, bakteeritasapaino, bakteerit, fermentointi, maitohappobakteerit, skincare,

Eli ruokapuolella fermentointi on hyvä juttu ja erittäin suositeltava ja vatsaystävällinen tapa säilöä ruoka — miten logiikka pelaa kosmetiikkatuotteessa? Kinokon Marika Ropanen kertoo, että kombucha on kuin superfoodia iholle. Fermentoitujen raaka-aineiden avulla saadaan paitsi rauhoitettua ihoa, myös tuotua iholle arvokkaita, hyviä bakteereja.

”Kombucha tasoittaa ja raikastaa ihoa ja se sisältää runsaasti antioksidantteja  ja vitamiineja, jotka tekevät ihosta kirkkaan sekä tasoittaa ihon rakennetta. Kombuchan sisältämä anti-glykaatio teknologia ehkäisee ihon ikääntymistä ja tekee ihosta kimmoisan ja nuorekkaan” Ropanen kertoo.

Tuntuu ihan loogiselta ajatuksen tasolla ja käytännön myötä voin itse todeta, että ihoni tykkää sarjan tuotteista. Se ei ole toisaalta ihme, sillä tuotteiden sanotaan sopivan lähes kaikille, ellet ole tosi hajusteherkkä. Osassa tuotteita on hajusteita, joiden osalta Ropanen toteaa, että jatkossa lanseerattavat tuotteet valmistetaan miedommin. Tulossa on ainakin kasvovesi, happokuorintanaamio ja kasvogeeli (joissa kuulemma on hyödynnetty sieniä — superkiinnostavaa)!

ihonhoito, Kinoko, probiootti, probiootit, kombucha, bakteeritasapaino, bakteerit, fermentointi, maitohappobakteerit, skincare, Kolme tuotetta

Kinoko-sarja koostuu kolmesta tuotteesta: geeliputsarista, seerumista ja voiteesta. Suosikkini on ylivoimaisesti ihoa rauhoittava kombucha-probiootti -voide, joka imeytyy supernopeasti. Voide kosteuttaa erinomaisesti ja tuntuu ihoa ravitsevalta. Todella hyvä tuote meikin alla muuten! Kinoko Kombucha & Probiootti Kasvovoide on vegaaninen ja vaikka ei paketissa sertifikaattia olekaan, on se myös EcoCert-starndardia vastaava tuote. Tästä päästäänkin olennaiseen juttuun: Kinoko-sarjalla ei ole sertifikaattia. Itse olen aina neuvonut kuluttajia etsimään sertifikaatin tuotteesta, mutta toki kosmetiikka voi olla luonnonkosmetiikkaa ilman sertifikaattiakin. Se vaan ei ole Suomen markkina-alueella ehkä kovin kannattavaa.

Kysyin Ropaselta syytä sertifikaatittomuuteen ja sain vastaukseksi, että parhaillaan EcoCert-sertifikaatin hakemista Kinokon tuotteille kartoitetaan ja hakuprosessi pyritään aloittamaan mahdollisimman nopealla aikataulla.

ihonhoito, Kinoko, probiootti, probiootit, kombucha, bakteeritasapaino, bakteerit, fermentointi, maitohappobakteerit, skincare, Sarjan putsari on kirkas, geelimäinen Kinoko Kombucha & Probiootti puhdistusgeeli. Tässä kohtaa on paikallaan kehua brändin ulkoasua: todella onnistunut! Luonnonkosmetiikka on ottanut isoja harppauksia viime vuosina ja kiilannut pakkaussuunnittelussa tavanomaisen kosmetiikan rinnalle — eikä esimerkiksi Kinokon osalta kukaan ekana tule ajatelleeksi sen olevan luonnonkosmetiikkaa. Sarja on superhoukuttelevan näköinen, that´s it. Upea!

Geeliputsari on mieto mutta tehokas ja rauhoittaa ihon tulehdustiloja. Huomasin itse konkreettisesti sen, miten iho tykkäsi tästä — rauhoittui todella.  Se on ihan loogista, koska sarjan tuotteiden sisältämät probiootit pitävät ihon tasapainossa ja harmoniassa. Probiootit pureutuvat tehokkaasti iho-ongelmiin (esim. epäpuhtauksiin ja tulehdustiloihin) boostaamalla ja ruokkimalla ihon hyviä bakteereja.

Kolmas Kinoko-tuote on Kinoko Kombucha & Probiootti kasvoseerumi. Tämä on sarjan ”maagisin” tuote (ko sanaa kun Kinokon markkinointimateriaalissa näkee siellä sun täällä). Lasipullossa oleva seerumi on vähän kuin kombuchaa rakenteensa puolesta. Se ei ole paksua, vaan melko kevyttä ja sitä onkin idea kerrostella iholle oman tarpeen mukaan. Itse painelen kasvoille seerumia yleensä kaksi kertaa. Superkosteuttava kombucha-probiootticocktail virkistää ja rauhoittaa ihoa ja toimii erinomaisesti yhdessä voiteen kanssa.

Kinokolla pohditaan tuotteiden kiinnostavuutta myös KV-markkinoilla — hyvä! Brändi on harvinaisen onnistunut paitsi tuotteiden toimivuuden osalta, etenkin esteettisesti ja kivaa on, etteivät tuotteiden hinnat ole karanneet käsistä, vaikka tuotanto onkin Suomessa.

Kotimainen kosmetiikka kun on usein vähän tyyriimpää. Putsari maksaa Ruohonjuuressa 14,95 €, voide 19,95 € ja seerumi 24,95 €.

Itseäni ilahduttaa aina tällainen ruoka-aineiden ja kosmetiikan raaka-aineiden miksailu ja kun kokonaisuus on näin hyvä, ei voi kuin toivottaa onnea Kinokolle maailmanvalloitukseen. Suosittelen testaamaan sarjaa ehdottomasti, oikein onnistunut kosmetiikkakentän tulokas!

Jos on kysyttävää sarjasta, saa toki kommentoida tekstin perään. Vastailen osaamiseni mukaan ja pyydän Kinokon jengiltä apua, jos kyselette liian kinkkisiä!

Psst… TwistBe:n sivuilla on mainio artikkeli, kannattaa käydä lukaisemassa: Probiootit ihonhoidossa — Mitä, miksi ja miten sinä voit niistä hyötyä?

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.