Menu

Senaatintorin laidalle nousee Studio NO_GO — livelähetyksiä koko huhtikuun ajan

Vastuullisuusmedia muuttui takaisin Kemikaalicocktailiksi viime viikolla ja muutama juttu löytyy jo pohjilta, julkaisua vaille valmiina — mutta tilanne on se, etten yksinkertaisesti ole ehtinyt julkaista teille sisältöä, koska uusin projektini on niellyt kaiken ajan. Työn tekeminen estää työn tekemisen. Klassikko!

Eteeni tipahti hiljattain mahdollisuus, johon piti reagoida nopealla varoajalla ja tyypilliseen tapaani sanoin kyllä. Kun kollegani Outi Pyy innostui idiksestä myös, laitettiin hösseliksi. Ja nyt on, mitä kertoa: 5. päivä huhtikuuta Senaatintorille, osoitteeseen Aleksanterinkatu 28 (Café Engelin viereen) aukeaa vastuullisuusstudio, Studio NO_GO. Ne teistä, jotka muistatte legandaarisen Jyrki-ohjelman, hoksaatte mistä puhun, kun sanon eräänlainen ”vastuullisuus-Jyrki”.  

Koska koronatilanne ei mahdollista koko keväänä fyysisiä tapahtumia, messuja, workshoppeja tai juhlia, mutta me kaikki olemme jo kurkkua myöten täynnä etäilyä ja Zoom-palavereja, teemme parhaamme luodaksemme viihdyttävää ja sivistävää ohjelmaa iloksenne ja laitamme Senaatintorille pystyyn studion, josta lähetämme koronaturvallisesti ohjelmaa koko huhtikuun ajan. Vaikka olet etänä, voit kokea olevasi mukana! Lisäksi paikan päälle tulee äänentoisto, joten voit jopa ihan fyysisesti olla paikalla ja kuunnella livejä ikkunan takaa, jos satut kävelemään ohi (ja jos koronatilanne sallii ulkona liikkumisen normaalisti).

Huhtikuussa Torikortteleihin, Senaatintorin laidalle nousee toisin sanoen vastuullisuusstudio, jossa nostamme Outin kanssa esille kiinnostavia ihmisiä, yrityksiä ja ilmiöitä, liittyen mm. tekstiili- ja muotialaan, designiin, kosmetiikkaan, ruokaan — arkeen ylipäänsä. Me halutaan tuoda esille oman alansa vastuullisuusjohtajat ja kertoa niistä firmoista, jotka oikeasti tekee upeita innovaatioita ja yrittää omalla toiminnallaan muuttaa koko kenttää parempaan suuntaan. Käynnistämme eräänlaiset yritysten kehityskeskustelut ja maailmanparannustalkoot, joissa Outin kanssa haastattelemme ja haastamme kiinnostavia ihmisiä. Studiossa on kerrallaan kanssamme yksi haastateltava, maksimissaan kaksi. Tämä toteutetaan nyt täysin pandemian ehdoilla.

Miksi halusin toteuttaa tämän juuri Outin kanssa? Siitä huolimatta, että olemme tehneet hommia samalla kentällä yli vuosikymmenen ajan, emme koskaan ole oikeastaan työskennelleet yhdessä. Molemmilla on omat, vahvat mediat, jotka vaativat huomiota ja minuutteja päivästä paljon, eikä ole ennätetty kiireiltämme duunata mitään kimpassa. Mutta nyt!

Jaamme samat arvot ja erikoisalueemme menevät kivasti lomittain. Outi on Suomen parhaita asiantuntijoita, mitä tulee tekstiilialan vastuullisuuteen ja yritysten vastuullisuusarviointiin ja halusin hänet rinnalleni, tuomaan oman ammattitaitonsa studioon:

”Väittäisin, että jokainen yritys on jollain tapaa vastuullinen. On olemassa kymmeniä eri toteutustapoja ja osa-alueita, joilla tehdä asiat oikein ja kyllä, jokainen yritys tekee jotain oikein. Kysymys on siitä, kuinka paljon vastuullisia valintoja tehdään suhteessa ei-niin-vastuullisiin, minkälaisia vaikutuksia saadaan aikaan tuotteen valmistuksen yhteydessä vs. kauaskantoiset vaikutukset ja kyse on myös siitä, miten yrityksen ja kuluttajan arvomaailmat kohtaavat aidosti, koska vastuullisuutta on niin monenlaista, eikä täydellistä ole olemassa” Outi toteaa.

Fakta on, että bisneksen pitää olla kannattavaa, jotta siinä on mieltä, mutta eettisiä ja ekologisia vastuita ei voi enää pakoilla ja viherpesusta jää kiinni. Miten näiden tosiasioiden ja totuuksien valossa pitäisi operoida niin, että oma tekeminen kestää päivänvalon?

”Mitä yritysten kulisseissa tapahtuu? Mitä ei pystytä/osata avata kampanjoihin ja some-postauksiin? Miksei koko tuotanto ole kaikilta osin 100% eettistä?  Käymme Nooran kanssa omassa työarjessamme näitä keskusteluja yhteistyökumppaneittemme kanssa viikoittain ja itse pidän niitä tärkeänä vuoropuheluna alan kriitikkojen ja yrityksien välillä, jotta asiat etenisivät. Uskon itse ymmärryksen ja läpinäkyvyyden kautta käytyyn rakentavaan keskusteluun. Siksi odotan innolla huhtikuun IG-livejä ja toivon, että ne avaavat vastuullisuuden monimutkaisuuksia myös kaikille meidän kuuntelijoille ja katsojille!” kollegani kiteyttää.

Toisin sanoen: huhtikuussa tärähtää ja vaikka olisi mikä koronatilanne, me ollaan langoilla ja tuodaan teille ”vastuullisuus-Jyrki”!

Neljän viikon päästä ollaan jo livenä! Jännittävää!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.