Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Hennavärjätyn hiuksen hoitoa siperialaisilla raaka-aineilla

Mun hiukset on aina olleet ohuet, taipuisat ja lyhyet. Ne ylettyvät jossain ala-asteen kuvassa olkapäille, mutta muuten mulla on aina ollut polkka tai tällainen oikeasti lyhyt kampaus. Varmaan lapsuudessa syynä oli äiti, joka ei jaksanut selvitellä takkupesää ja ymmärrän täysin: omakin tyttöni alkaa helposti jopa itkeä, kun hiuksiaan harjataan. Tämä on johtanut siihen, että hän harjaa takkunsa itse, eli oikeasti päässä on jatkuvasti jotakin semi-rastan kaltaista. Jos saisin valita, olisi Islalla todellakin polkka.

Riparin jälkeen leikkautin hiukseni poikamaisiksi ja värjäsin ne mustaksi ekan kerran, kun rippipappi kertoi mun näyttävän paljon Liza Minellilta. Että jos vaan ois mustat hiukset, olisin ihan kaksoisolento. Googletin Lizan ja värjäsin tukan oitis.

Melkein 10 vuotta vedin päähän markettimustaa, kunnes tulin järkiini ja vaihdoin hennaväriin. Nykyään värjään hiukset hennalla 2-3 kertaa vuodessa, yleensä syksyn tullen ja sitten 1-2 kertaa talvella. Oon ollut nyt vuoden verran omalla värillä, ruskeatukkainen, kunnes pari viikkoa sitten tartuin pitkästä aikaa mustaan väripakettiin. Hassu juttu on se, että ihan saman tien alkoi Liza Minelli -kommentteja tulla taas!

Noora Shingler, hiukset, hennaväri, musta, musta hiusväri

Nappasin tämän kuvan hiljattain ELLE:n kuvausten päätteeksi: uusimmassa numerossa (ilmestyy ensi viikolla) puhun nimittäin hiusasiaa. Huvitti, kun mua pyydettiin juttuun mukaan, sillä käytän melkein aina hattua, enkä ole ajatellut, että hiukseni herättäisivät kenessäkään sen kummempaa kiinnostusta. En muista, että mua olisi koskaan haastateltu hiuksiin liittyen aiemmin, joten oikein virkistävää vaihtelua puhua vaihteeksi niistä ja niiden huollosta.

Hiusten laittamiseen ei arjessani ole oikeastaan aikaa juurikaan, osittain senkin vuoksi rakastan hattuja. Riittää, että saan otsiksen haltuun ja meikkaan vähän, sitten piilotan harakanpesän myssyn alle. Olen kuitenkin tajunnut, että jos käytössä on hyvät shampoot ja hoitoaineet, ei sen pään pitäisi ihan kauhealta harakanpesältä kai näyttää…

Natura Siberica, Flora Siberica, luonnonkosmetiikka, hiustenhoito, hiukset, shampoo, hoitoaine, hiusnaamio, hair mask

Natura Siberica, Flora Siberica, luonnonkosmetiikka, hiustenhoito, hiukset, shampoo, hoitoaine, hiusnaamio, hair mask

Kesän olen yleensä omalla värillä, mutta alkusyksystä musta alkaa kiinnostaa. Kun vikat lämmittävät auringot on koettu ja syystuuli ilmoittaa itsestään, astuu musta kuvioon. Se kylläkin liittyy ihan puhtaasti mun vaatetuksen väriskaalan muuttumiseen syksyisin, ei mielentilaan!

Aina värjäämisen jälkeen kiinnitän parin kuukauden ajan erityistä huomiota siihen, että käyttämäni shampoo on tarkoitettu nimenomaan värjätyille hiuksille. Viimeisimmän värjäyssession jälkeen olen testannut siperialaisen Natura Siberica -sarjan shampoota, hoitoainetta ja maskia. Kirjoitin brändistä elokuussa, ehkä muistat postauksesta esimerkiksi termin wild harvest? Natura Sibericassa mua ilahdutti myös se, että koko sarjan ideana alusta saakka on ollut tehdä luonnonkosmetiikkaa isosti ja näkyvästi, ja mielestäni tuotteet ovat sellaisia, jotka varmasti puhuttelevat juuri tavanomaisen kosmetiikan käyttäjiä.

Natura Siberica, Flora Siberica, luonnonkosmetiikka, hiustenhoito, hiukset, shampoo, hoitoaine, hiusnaamio, hair mask

Käytössäni ollut Siberian Iris -shampoo on miedon, vähän vaniljaisen tuoksuinen, värin kirkkautta ylläpitävä tuote, jossa on antioksidantteja, E-vitamiinia ja eteerisiä öljyjä. Tuote jäättää hiukset sileiksi ja kiiltäviksi. Sanoisin, että tämä on hyvä perustuote värjätyille hiuksille ja kohtuuhintainenkin: 480 ml:n pullo on ostopaikasta vaihdellen kympin tienoilla.

Käytössäni ollut hoitoaine on nimeltään Rhodiola Rosea Conditioner. Ruusujuuri-hoitoaine on niinikään tarkoitettu värjätyille hiuksille. Tuote sisältää kosteuttavia ja hiusta korjaavia eteerisiä öljyjä ja antioksidantteja.

Hiusmaskina käytin Calendula Khakassia -kehäkukkanaamiota. C-vitamiini, karoteeni ja eteeriset öljyt syväkosteuttavat ja vahvistavat hiusta. Maskin annetaan vaikuttaa hiuksissa 5-7 minuuttia.

Nämä kolme tuotetta yhdessä ovat mainio setti vastavärjätyille hiuksille ja kuuluvat Natura Siberican Flora Siberica -tuoteperheeseen. Se pitää sisällään shampoita ja hoitoaineita, sekä ihanan Altai Sea-Buckthorn -bodylotionin.

Flora Siberica on saanut nimensä vuonna 1747 julkaistun, saman nimisen ensyklopedian muklaan, jossa ensimmäistä kertaa esitettiin yksityiskohtaisin kuvin siperialaisia kasveja ja selvitettiin niiden vaikutuksia terveyteen ja myös ihonhoitoon. Natura Siberica on halunnut kunnioittaa teosta ja luonut tuoteperheen näiden kasvien ympärille — musta hieno ja arvostettava idea!

Natura Siberica, Flora Siberica, luonnonkosmetiikka, hiustenhoito, hiukset, shampoo, hoitoaine, hiusnaamio, hair mask

Näillä tuotteilla mennään nyt pari kuukautta ainakin, katsotaan värjäänkö hiukset taas joskus joulun tietämillä.

Pakko vielä todeta, että tykkään todella paljon siitä, miltä tämä sarja näyttää. Kaunista ja käytännöllistä. Sekä tietenkin sertifioitua. Just hyvä!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.