Menu

Kosmetiikkaa Siperiasta: Natura Siberica

Siperialainen luonnonkosmetiikka, mitä se on? Ensimmäisenä tulevat mieleen pohjoiset yrtit ja kylmässä hyvin selviävät kasvit — juuri niitä yli vuosikymmenen ajan luonnonkosmetiikkaa valmistanut Natura Siberica käyttääkin.

Olen törmännyt merkkiin viime vuosina moneen kertaan, mutten tutustunut koskaan tuotteisiin laajemmin. Kun on vain tämä yksi naama, ei kaikkea ehdi testata, vaikka haluaisi! Lisäksi asiaan on vaikuttanut se, että ihan koko sarja ei ole sertifioitu, joten olen antanut testaamisen odotuttaa itseään, ollut hötkyilemättä. 60% Natura Siberican tuotteista kuitenkin on ECOCERT, BDIH tai ICEA sertifioitua* ja tänä kesänä olen vihdoinkin ehtinyt testata sarjan luonnonkosmetiikkatuotteita. Etenkin naamiot ja putsarit olivat erityisen paljon mieleeni.

Natura Siberica on perustettu Kemikaalicocktailin kanssa samoihin aikoihin, vuonna 2008.  Venäläinen sarjayrittäjä Audrey Trubnikov perusti brändin paikallisten raaka-aineiden ympärille. Motiivina toimi havahtuminen siihen, että Venäjä vie pääasiassa öljyä ja kaasua, vaikka kasvikunnassa olisi mieletön potentiaali. Hän halusi tuoda paikallisten, vuosisatojen ajan hyödyntämät raaka-aineet laajemman yleisön tietouteen.

Tuotteet valmistetaan Virossa ja repertuaaria on: yhteensä sarja sisältää huimat 600 tuotetta, niin hiuksille kuin kasvoille ja vartalolle. Brändi on napannut vuosien varrella monia palkintoja. Suomen markkinoilla tuotteita on 100.

Raaka-aineet tulevat paitsi Siperian villistä luonnosta, myös Natura Siberican kolmelta omalta luomutilalta. Brändin Khakassiassa sijaitseva tila on itse asiassa Euroopan suurin, 33 hehtaarin kokoinen. Joitakin raaka-aineita, esimerkiksi sheavoita joudutaan ostamaan muualta. 

Natura Siberica, luonnonkosmetiikka, wild harvest,

Natura Siberica, luonnonkosmetiikka,

Brändi saa käyttää tuotteissaan termiä Wild Harvesting, joka tarkoittaa käytännössä käsin kerättyjä kasveja, jotka on kerättävä puhtailta alueilta, kaukana saasteista. Kasveja saa kerätä samasta paikasta tiheimmillään kerran vuodessa ja joidenkin kasvien osalta viiveaika saattaa olla jopa 3 vuotta. Kaikki kasvit on käsiteltävä kolmen tunnin sisällä keräämisestä, koska tämän jälkeen niiden ravintoarvot alkavat kärsiä. Vain jos kaikki ylläesitetyt kriteerit täyttyvät voidaan tuotteen raaka-aineen kohdalla puhuttaessa käyttää Wild Harvested -termiä ja tuotteen pakkaukseen voidaan lisätä WH symboli.

Natura Siberican käyttämistä raaka-aineista noin kolmannes on Wild Harvesting -alkuperää.

Natura Siberica, luonnonkosmetiikka, wild harvest,

Paikalliset asukkaat keräävät yrtit, kasvit, kukat ja marjat käsin koskemattomasta luonnosta luonnon omia kasvukausia kunnioittaen.

Siperian luonto kuulostaa myyvältä, onhan villi, pohjoinen ja koskematon juuri sitä, mitä kuluttajat haluavat. Se mikä kuitenkin on oikeasti siistiä, ovat Siperian mittasuhteet ja puhtaus. Natura Siberican käyttämät kasvit kasvavat äärioloissa ja ovat karujen alueiden kasvien tapaan kehittäneet voimakkaasti uudistavia ja antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka tarjoavat ainutlaatuisia hyötyjä terveydelle ja iholle.

Natura Siberica, luonnonkosmetiikka, wild harvest,  siperia

Tyypillisiä raaka-aineita sarjan tuotteissa ovat mm.

  • Ruusujuuri: virkistää, vahvistaa, uudistaa ja parantaa vastustuskykyä. Ruusujuuri on adaptogeeni, voimakas antikosidantti (josta kirjoitin pitkän artikkelin v. 2016).
  • Siperian Ginseng: vahva antioksidantti, kirkastaa ja nuorentaa ihoa. Niinikään adaptogeeni.
  • Palsamiköynnös: ravitsee ihoa ja parantaa verenkiertoa.
  • Altain tyrnimarja: Sisältää runsaasti beetakaroteenia (A-vitamiinin esiaste), joka uudistaa ja korjaa ihoa.
  • Siperian mäntyöljy: Voimakas antioksidantti. Suojaa ja hoitaa herkkää ja punoittavaa ihoa. Käytetään sarjan kaikkien tuotteiden tuotepohjassa.

Se, minkä kanssa tämän sarjan kohdalla itse olen tarkka, on mainitsemani luonnollisten raaka-aineiden osuus tuotteesta. Jos haluat mun tapaani käyttää vain luonnonkosmetiikkaa, tarvitsee Natura Siberican kohdalla tsekata tuotekohtaisesti, että saa varmasti sitä, mitä on hakemassa. Ei se nyt iso vaiva ole, mutta vaatii vähän tarkkaavaisuutta. Jos/kun löydät sertifikaatin tuotteen kyljestä, voit luottaa sisältöön. Ei tarvitse siis INCI-listaa tavata, ellei sitten nimenomaan halua. Myös CosmEthics-appi jeesii hommassa kätevästi.

Natura Siberica, luonnonkosmetiikka, kasvonaamio

Testasin monia tuotteita, joista ehdottomat suosikkini olivat sarjan putsarit ja naamiot. Valkoista savea sisältävä Valkoinen puhdistusvoi, White Cleansing Butter on normaalille, rasvoittuvalle tai sekaiholle soveltuva voidemainen puhdistustuote. Se muuttuu iholla maitomaiseksi ja vaahdottuu miedosti. Sillä voi poistaa myös silmämeikin ja ihosta tulee ihanan freesi.

Valkoinen savi puhdistaa, tasapainottaa ja ravitsee ihoa. Saven käytöstä kosmetiikassa olen kirjoittanut aikaisemminkin, mutta otetaan pieni pikakelaus: savi on mainio raaka-aine kosmetiikassa käytettäväksi, koska se sisältää luonnostaan mineraaleja, joita iho tarvitsee voidakseen hyvin. Maalaji imee itseensä epäpuhtauksia, niin luonnossa kuin ihonhoidossa. Savi hillitsee ihon tulehdustiloja ja sopii esim. aknen hoitoon antibakteeristen vaikutustensa ansiosta. Mulla on ollut viimeisen kuukauden ajan ärsyttävä näppyläongelma leuan alueella ja kaulassa ja huomasin, että Natura Siberican savituotteet auttoivat punotukseen välittömästi. Iho rauhoittui silmissä.

Ainoa vierastamani asia on turhan massiivisen oloinen muovipakkaus — joka on pakattu väljään, muovipintaiseen pahvipakkaukseen. Ymmärrän, että näillä valinnoilla halutaan varmasti saada estetiikkaa ja luksusta arvostavan kuluttajan huomio, mutta mielestäni homma voisi olla paketoitu kompaktimmin/ekologisemmin. Itse tuote on kuitenkin huippu!

Natura Siberica, luonnonkosmetiikka, wild harvest, kasvonaamio, Noora Shingler

Myös sarjan musta puhdistusvoide, Black Cleansing Butter on mainio. Tämä on suunniteltu normaalille, kuivalle ja herkälle iholle ja tuote sisältää aktiivihiiltä, joka syväpuhdistaa ihohuokoset, ehkäisten lisäksi uusien epäpuhtauksien syntymistä.

Tuote näyttää purkissa ihan synteettiselle, mutta tälläkin on Ecocert Cosmos Organic -sertifikaatti, raaka-aineet ovat 100% luonnollista alkuperää. 62,3% raaka-aineista on luomulaatuisia.

Näiden puuhdistusvoiteiden lisäksi tykästyin sarjan kasvonaamioihin. White Purifying Face Mask on normaalin ja sekaihon kirkastava naamio, joka näyttää iholla ihan maalilta, haha! Mutta tuntuu hyvältä!

Tuote syväpuhdistaa, tasapainottaa ja rauhoittaa ihoa. Naama kirkastuu silmissä. Musta versio tästä, Black Cleansing Face Mask on sama tuote kuivalle iholle ja tämä sisältää putsarin tapaan aktiivihiiltä.

Testasin myös sarjan Extra Firming Night Facial mask -yönaamion, joka levitetään illalla kasvoille ja annetaan vaikuttaa koko yön. Tuntui hassulta mennä nukkumaan naamio kasvoilla, mutta ihosta tuli tosi pehmeä. 

Natura Siberica, luonnonkosmetiikka, kasvonaamio, savinaamio

Jos nyt pitäisi ostaa jollekin luonnonkosmetiikkaa lahjaksi, voisin viedä näitä tuotteita, koska wow-efekti. Sekä putsarit että naamiot tuntuvat iholla hyvältä, saavat ihon kirkastumaan ja rauhoittumaan ja mikä parasta, ovat kasvoilla superhauskan näköiset! Aina bonusta! Nämä toimivat hyvin myös tulevassa saunaillassamme. Can´t waite!

Linkkasin tästä postauksesta Sokoksen nettikauppaan, koska tuotteet ovat siellä elokuun ajan -20%. Mikäli tekee mieli testata, sieltä löytyy.

* Lue lisää luonnonkosmetiikan sertifikaateista Pro Luonnonkosmetiikka ry.:n sivuilta 

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.