Menu

Jää hyvästi VILLD

Oma työni on viimeiset 10 vuotta ollut projektiluontoista. Kemikaalicocktail on ja pysyy, siinä rinnalla erilaisia proggiksia tulee ja menee. Olen tosi kiitollinen, että olen saanut tehdä niin monia hienoja juttuja, kiinnostavien ja lahjakkaiden tyyppien kanssa. Viime yönä taas lähetin eteenpäin tarjouksen, jonka vastaanottoa nyt jännitän kovasti. Freelancerin duuni on epävarmaa, mutta juuri siksi niin antoisaa. Tavallaan kaikki on mahdollista, kaikesta voi unelmoida, eikä kukaan ole laittamassa kapuloita rattaisiin, kun saat kreisin idean, jota lähdet edistämään.

Yksi hulluimmista unelmistani on toteutunut viimeisen 2 vuoden aikana, kun olemme Ossin kanssa tehneet VILLD-sarjaa. Pari viikkoa ensitapaamisestamme meillä oli jo kasassa ohjelmakonsepti, joka rakentui molempien ammattitaidon ympärille. Ossi on innovatiivinen ja kreisi kokki, joka innostuu villin luonnon raaka-aineista ja minä taas ravinnon terveysvaikutuksista ja ekologisuudesta kiinnostunut toimittaja, joka haluaa koko ajan oppia uutta. Toimittaja-tuottaja ja visionääri-kokki -yhdistelmä oli ihan unelmatiimi ja pian meillä olikin tuotanto käynnissä. Käsikirjoitimme yhdessä ja kuvasimme ekat jaksot vain muutama kuukasi siitä, kun tutustuimme ja kaiken kaikkiaan valmistui 14 jaksoa villiruokaohjelmaa.

tuottaja Noora Shingler, villd, villiruoka

Olen opiskellut av-tuottajaksi ja VILLD on tähän mennessä isoin tuotantoni. Rahoituksen hankkiminen, tiimin kasaaminen, kaluston haalinta, lokaatioiden metsästys, tiimin liikuttelu paikasta a paikkaan b, catering, call sheetit, kuvakäsikirjoitukset, sopimukset… Koulun penkillä ajattelin, etten ikimaailmassa jaksa tehdä tv-tuotantoja ammatikseni, että hommaa on aivan liikaa, mutta niinpä vaan tein — ja vielä palkatta. Joku saattaa ajatella, että älytön hyväntekeväisyysprojekti, mutta olen oppinut niin paljon, että koen olevani pelkästään plussalla.


tuottaja Noora Shingler, villd, villiruoka

Olen lopputuloksestamme ylpeä ja todella kiitollinen, että olen saanut olla mukana tässä kaikessa, vaikka lopulta kumppanin kanssa työskentely osoittautuikin lopulta niin mahdottomaksi, että oli pakko lopettaa. Jatkamme Ossin kanssa nyt erillään niin töissä kuin vapaalla, omien projektiemme parissa. VILLD -konsepti oli alunperin pop up -ravintola Vaasassa ja tänä kesänä VILLD palaa juurilleen ja rantautuu myös heinäkuussa hetkeksi Helsinkiin. (En tiedä jatkaako Ossi ohjelman tekoa jonkun muun kanssa, olisihan se fiksua, kun konsepti on niin hyvä.)

VILLD-sarja on toteutettu sponsorien avulla, ja vaikka ulospäin saattaa näyttää siltä, että hommaa on tehty isolla rahalla, emme me kumpikaan ole nostaneet koskaan työstämme palkkaa. Kaikki raha on jyvitetty tiimille, joka sekin teki töitä ihan minimiliksalla. Kiitos kaikille kymmenille ihmisille ja sponsoreille, jotka mahdollistitte meille unelmien projektin!

En koskaan tule unohtamaan viime kesää, kun kuvasimme lapsuusmaisemissani Turun saaristossa. Niiden kolmen, aurinkoisen ja pitkän kuvauspäivän jälkeen, kun makasimme koko tiimi mökin terassilla aurinkotuoleissa ja tuijotimme yötaivaalle linnunrataa, koin olevani onnellisempi kuin ehkä koskaan aiemmin. Rakkain ihminen rinnallani ja tuotantotiimi, jossa myös on mukana ihan parhaita kavereitani. Se hetki on mulla sydämessä ikuisesti. <3

villd, tiimi, villiruoka

Itselleni on tosi iso juttu jättää VILLD ja tulen seuraamaan mielenkiinnolla, mitä Ossi keksii konseptin kanssa seuraavaksi. Löydät VILLDin sekä IG:stä että FB:stä. Minulla ei enää ole oikeuksia tileihin, joten en vastaa jatkossa niiden päivittämisesta ja ylläpidostakaan. Täältä Kempparista löydät kaikkien jaksojen reseptiikan VILLD-hakusanan alta, oikean laidan teemapilvestä. Itse jaksot ovat YouTube-kanavalla ja vinkki; niissä on englanninkielinen tekstityskin!

Kaikkea hyvää jatkossa VILLD, tuut aina olemaan mulle tosi rakas!

Kuvat: Dorit Salutskij

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.