Menu

TJ 0

Viimeiset kuukaudet ovat olleet elämässäni poikkeukselliset. Tuntuu oudolta, että nyt eduskuntavaalikampanja on takana ja voin vain odottaa. Varmasti vielä ensi viikollakin pysäytän ihmisiä kadulla kysyen, ”oletko jo äänestänyt?”. On se sen verran selkäytimeen painunut, flaikuttaminen. Vaalikampanjan väliraportissa hymähtelin katukampanjoinnille. Ajattelin, että ihmiset lähinnä juoksevat karkuun ja heittävät lappuni parin metrin päässä maahan. Niin se ihminen oppii, kuulkaa! Mua ei tyrmätty, vaan sain kohdata ja kokea mahtavia keskusteluita, kannustusta ja naurua. Kiitos niistä!

Miltä tuntuu tehdä vaalikampanjaa? Ne jotka ovat seuranneet minua IG:ssä tietävät siitä aika paljon, olen somettanut projektia aktiivisesti. Vaalikampanjan hallinnoiminen on kuin sirkusta pyörittäisi, mutta lopussa ei pakata telttaa kasaan ja lähdetä kotiin, vaan ryhdytään hommiin — jos hyvin käy.

eduskuntavaalit, vaalit
On ollut älyttömästi hyötyä siitä, että olen tuottaja ja toimittaja. Vaalikampanja on yhtä aikatauluttamista ja sisällöntuotantoa, budjetointia ja säätämistä. Hyvä kampanjapäällikkö on kaiken a ja o. Käytännössä olen toiminut itse omana kampanjapäällikkönäni, ulkoistaen tietyt tontit useammalle muulle boss ladylle. Ydintiimissämme on reilu 10 tyyppiä ja kaiken kaikkiaan tekijöitä ja vapaaehtoisia on toistakymmentä. Silti minä olen se, joka pitää huolen, että homma rullaa ja kaikki se mitä pitää, tapahtuu.

Keskustelin eilen Vasemmiston Mai Kivelän (kuvassa) kanssa siitä, kuinka vaalikampanjakokemus on täysin uniikki. Sen tekemistä ei voi verrata mihinkään muuhun, mutta jos nyt koittaa jotenkin kuvailla tätä erittäin kokonaisvaltaista kokemusta, on se pari kuukautta kestävän rekrytointiprosessin, feissaroinnin ja vappuhulinoinnin yhdistelmä. Karnevaalihenkeä vaaditaan, vaikka kyse onkin vakavista asioista.

eduskuntavaalit, vaalitPunavihreä tulevaisuus!

Tärkein syy ehdolle lähtemiselleni oli tavoite kerätä vihreille tässä maailmantilanteessa kaikki mahdolliset äänet. Koin sen velvollisuudekseni. Toinen tavoitteeni oli tuoda esille niitä teemoja, joita olen blogissa edustanut yli 10 vuoden ajan. Kolmas iso tavoitteeni oli suoriutua mahtavasta projektista puhtain paperein. Tehdä kampanja josta voi olla ylpeä, että onnistui jossain näin haastavassa.  Nämä kaikki kampanjalle asettamani tavoitteet olen kivasti saavuttanut.

Näin myös pointtia olla ”uuden median edustajana” mukana innostamassa muita vaikuttajia ymmärtämään oman potentiaalinsa ja merkityksensä – tuoda poliittiseen kontekstiin käytännön ja kuluttajan näkökulman. Ympäristöteot eivät tapahdu juhlapuheissa, vaan silloin, kun kala- tai hyönteiskantoihin vaikuttavia myrkkyjä kielletään markkinoilta.

En olisi lähtenyt ehdolle ilman teitä. Blogityöni ansiosta mulla on hyvä mahdollisuus saada puolueelle paljon ääniä. Tämän lisäksi kampanjan maali, eli läpimeno, on sekin mahdollista — onhan teitä helsinkiläisiä seuraajia blogin analytiikan mukaan 17 000. Läpimenoon riittäisi noin 4200 ääntä. (Miksi lähdinkään ehdolle; vastaus siihen löytyy aiemmasta postauksestani.)

Ja hei: Instan inboxiin on tulvinut tietoja annetuista äänistä ympäri maailmaa, kiitos!

En kuitenkaan pety siihen, jos en tule valituksi kansanedustajaksi, olen jo nyt kansan edustaja ja sillä linjalla jatkan. Kemikaalicocktail ei katoa mihinkään — päinvastoin! Foorumi tulee uudistumaan ja saa rinnalleen poliittisen ulottuvuuden, tulenpa valituksi tai en. (Tulen itse asiassa tarvitsemaan uusia toimittajia, tästä huutelen teidän suuntaanne piakkoin!)

Lähdin mukaan eduskuntavaalitaistoon tosi pienellä budjetilla ja tiedän, kuinka paljon uskottavuutta iso mainosnäkyvyys tuo ja miten iso rooli markkinoinnilla on. Omalla kampanjabudjetillani ulkomainontaan ei ollut juuri mahkuja ja olemmekin keskittyneet vahvasti someen. Mutta riittääkö se? Saa nähdä!

Jännitti aluksi, aiheutanko ehdokkuudellani seuraajakadon täällä blogissa. Turhaan huolehdin, sillä päinvastoin, lukijoita on tullut lisää. Etenkin Instassa olette kommentoineet aktiivisesti ja olen saanut paljon palautetta siitä, kuinka vaikutan poliittisen ulostuloni myötä pehmeämmältä, empaattisemmalta ja ihmisläheisemmältä tyypiltä. Tavallaan yllättäviä kommentteja, koska toki olen itse aina kokenut olevani edellämainittuja, mutta ehkä se ei ole tullut selkeästi ilmi aikaisemmin. Onneksi asia tuli korjattua!

Kiitän tästä keväästä kaikkia mukana eläneitä ja kiitos todella paljon kampanjalahjoituksistanne! (Olen myös päättänyt tämän kaiken keskellä järjestää teille vihdoinkin lukijatapahtuman, jota olette jo pitkään toivoneet. Siitä lisää ensi viikolla.)

Nyt annan sinulle vaalirauhan. Muista äänestää, se on demokratian elinehto.

Ps. Tänään juhlitaan! Pidämme vaalivalvojaiset klo 18:00 alkaen kampanjatoimistolla, tervetuloa! Tilaisuus on avoin kaikille!

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Ehkä tuo olettamus, mitä tulee empaattisuuteen jne johtuu siitä, että asiat, joita blogissasi usein käsittelet, ovat rankkoja ja niihin ei voi asiatasolla suhtautua kovin tunnepohjalta. Vaikeiden asioiden käsittelemisellä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä sen kanssa, millaisia olemme ihmisinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.