Menu
Lue lisää

Sisältöyhteistyö. Olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan, mielipiteet ovat omiani.

Ylistys puille: Hetkinen-kosmetiikka tuoksuu metsältä

”Miten nää voi tuoksua tälle!” Hihkuimme Lauran kanssa puhelimessa. Testituotteissa oli niin intensiivinen männyn, pihkan — tuoreen puun — tuoksu, että molemmilla pyörivät sukat jalassa. Olen arvioinut kosmetiikkaa yli 10 vuoden ajan, ja tällaisia tuoksuja tulee kohdalle harvoin.

Kyse on kotimaisesta Hetkinen-kosmetiikasta, jonka tuoksumaailma vaikuttaa mulla johonkin samaan paikkaan aivoissa kuin esimerkiksi tuore rosmariini. Nuuhkiessani Hetkinen Mänty-huulivoidetta, olen ihan yhtä aseistariisuttu kuin tuoreen rosmariinin äärellä: miten mikään voi tuoksua niin täydelliseltä? (Ja tiesitkö: esimerkiksi rosmariinin eteeristen öljyjen osalta on saatu viitteitä mm. muistia parantavista ominaisuuksista.)

mänty, hetkinenkosmetiikka, luonnonkosmetiikka, metsä, pine, kuusi, spruce

Eteerisillä öljyillä on mielialaan vaikuttavia ominaisuuksia (lue vaikka Hannamarin postaus aiheesta), eikä ole ihme, että Hetkinen-sarjan Mänty-huulivoide tuntuu avaavan aistit todella. Koko sarjan punainen lanka on puiden terveysvaikutuksissa. Valmistaja kertoo, että ”pihkantuoksuisen mäntyöljyn tiedetään lisäävän hyveitä kuten kestävyyttä, sisua ja itseluottamusta”. Saattaa kuulostaa vähän hipiltä, mutta ihan sama mulle: kun avaan puurasian kannen ja hengitän, tuntuu kuin olisin mäntymetsässä ja kaikki mahdollinen stressi on kadonnut sekunnissa.

Huulivoiteen sisältämä, männyn eteerinen öljy on desinfioiva, antiseptinen ja avaa, sekä vahvistaa hengitysteitä. Kerrassaan maino komponentti nimenomaan huulivoiteeseen, joka muuten on todella täyteläinen ja tehokas. Se sisältää myös jojobavahaa, sheavoita, kahvipapuöljyä, baobaböljyä, kookosvoita… Ja manteliöljyä, joka vilkastuttaa verenkiertoa, lievittää lihaskipuja sekä reumaattisia oireita.Huulivoiteen rakenne on stydi: Hetkinen-tuotteissa ei käytetä ollenkaan vettä, sisältö on tymäkkää ja esimerkiksi huulivoide kosteuttaa tehokkaasti ja pitkään. Aivan ihana! Männyn ja pihkan tuoksun takia on kyllä pakko reitata tämä mun kaikkien aikojen huulivoidesuosikiksi.

 

Huulivoide, kuten koko hetkinen-sarja on vegaaninen ja luonnonkosmetiikan sertifikaattien mukainen, vaikkei suomalaisbrändillä vielä sertiä olekaan. Tuotteissa käytetään monipuolisesti suomalaisia puita: kosmetiikan raaka-aineena käytetään männynneulasia, koivunlehtiä ja eri puulajien eteerisiä öljyjä. Huikeaa on se, että sarjan tuotteet on kaikki pakattu kotimaisen männyn ytimestä tehtyihin puupurkkeihin, joissa ei ole mitään muuta, kuin puuta. Ei liimaa, ei väriä, ei mitään.

Ja tuotteet on suunniteltu, valmistettu ja pakattu Turussa. Kuulin lisäksi huhua, että purkit valmistetaan täällä lapsuudenkotikunnassani Salossa, jossa parhaillaan vietän sunnuntaita. Mieletöntä! Näyttävät mun mielestä muuten joltakin, jota Mujilla voisi olla valikoimissaan, eikö?

Hetkinen -sarjaan kuuluu tällä hetkellä ihonhoitotuotteita vartalolle, huulille ja käsille. Itse testasin paitsi huulivoiteen, myös Mänty-Bergamotti -vartalovoiteen ja Kataja-Limoviikuna -käsivoiteen.

Vartalovoidepurkin kun avaa, tuo tuoksu mieleen lapsuuden vierailut sahalla. Tuore puu, pihkan aavistus. Tätä voidetta kannattaa käyttää illalla, koska sillä kestää hetken imeytyä. Voide kosteuttaa ihoa tehokkaasti, se on helppo levittää ja tuoksusta tulee hyvä mieli. Uskon, että tämä olisi aika täydellinen voide esimerkiksi hierontaan.

Kataja-Limoviikuna -käsivoide on niinikään paksua ja hyvin imeytyvää, ja vaikka aluksi tuntuu, että joutuu pitämään 30 minuutin paussin koneelta työskentelystä, imeytyykin voide yllättävän nopeasti käsiin.

mänty, hetkinenkosmetiikka, luonnonkosmetiikka, metsä, pine, kuusi, spruce, voide,

katajanmarja, kesä, villiruoka, marjat

Kuinka huikeaa, että tuotteessa on käytetty katajaa! Muistatte ehkä kesäisen VILLD-jakson, jossa testasimme mm. katajanmarjoja? Katajanmarja on luonnollisesti antibakteerinen ja se lievittää ihon kutinaa ja ärsytystä sekä rauhoittaa ihon punoitusta. Katajanmarja edistää verenkiertoa ja lievittää turvotusta. Muistettava on kuitenkin, että Katajanmarja-käsivoide ei sovellu munuaisvauriosta kärsivälle henkilöille. Kataja on kuitenkin Suomen tunnetuimpia rohdoskasveja, joten osaamista ja tietoa sen käytöstä on olemassa. Suomalaisessa kansanlääkinnässä on käytetty katajanmarjan eteeristä öljyä puhdistamaan myrkkyjä kehosta, vahvistamaan immuunijärjestelmää sekä hoitamaan väsymystä.

mänty, hetkinenkosmetiikka, luonnonkosmetiikka, metsä, pine, kuusi, spruce

Nämä kolme voidetta olivat kaikki mainioita ja odotan, että saan käsiini sarjan muutkin tuotteet. Todella tykkiä kamaa, joka vieläpä on niin kaunista, että OKSAT POIS, haha. Oksista puheen ollen: on ollut kyllä neronleimaus rakentaa sarja puiden terveysvaikutusten ympärille. En keksi toista brändiä, joka olisi tehnyt saman. Merkin kotisivuilla todetaan:”We love the forest and its trees, and it is the biggest inspiration when we create our products. Our philosophy is to bring the people who use these products closer to nature in their busy everyday lives”.

Toivottavasti saitti käännetään pian myös Suomeksi. Englannin kieli saattaa antaa vaikutelman, että kyseessä ei olisi suomalainen kosmetiikka. No joo, mikä sitten on suomalaista — raaka-aineethan ovat suurimmaksi osaksi ulkomaisia. Suomalaista on kuitenkin suunnittelu ja tuotteen sekä puurasioiden valmistus, joten kyllä tässä paljon kotimaisuutta on.


Tuotteiden hinnat ovat 14 euron ja 36 euron välillä ja löydät ne esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalosta. Olen aika varma, että tykkäät näistä yhtä paljon kuin minä, ja ehkä sua ilahduttaa, että sain käyttöön koodin HETKINEN15, jolla saa -15% hinnasta pois 20. maaliskuuta saakka. 🙂 (Koodia voi käyttää kerran, per asiakas.)

Hetkinen-sarjassa ison vaikutuksen teki aluksi pakkaus: näin pelkistettyä kosmetiikkapakkausta en ole nähnyt koskaan. Se, että se on Suomessa valmistettu, on upea juttu! Toisekseen vaikutuin männyn ja pihkan tuoksuista, jollaisia en ole kosmetiikassa näin intensiivisinä montaa kertaa kokenut. Nyt vaan toivotaan, että tulossa olisi myös kasvojenhoitosarja. Odotan!

2 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Huulivoide Mänty Kahvi, Vartalovoi Elemipuu Laventeli ja Käsivoide Kataja Limoviikuna

Kaikki kuulostaa (ja näyttää) ihanilta! Huulivoide mänty pelargonia, käsivoide kataja limoviikuna ja vartalovoi mänty bergamotti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.