Menu

Tule ensi keskiviikkona maistamaan uusia villimehuja!

Tämä työni on välillä niin monitahoista, ettei oikein tiedä mistä aloittaisin. Tämä projekti on taas sellainen, jossa on monia ulottuvuuksia ja paljon hyviä tyyppejä hienon asian äärellä.

Aloitetaan vaikka Omenasiepparista. Olet ehkä kuullut tästä mainiosta firmasta, joka hyödyntää omenoita, jotka muuten joutusivat kaatopaikoille. Samalla työllistetään ja luodaan itsenäistymisen mahdollisuuksia ihmisille, joille se olisi muuten haastavaa.  Omenasiepparien maailmassa ”mikään tai kukaan ei mene hukkaan”, ihana slogan!

”Tarinamme kaikkien käyttämättä jäävien omenoiden sankarina alkoi syksyllä 2017. Silloin Susanna Pykäläinen teki unelmastaan totta ja palkkasi 10 osatyökykyistä henkilöä omenasieppareiksi, keräämään Uudenmaan ylimääräiset omput talteen.

Omenasiepparimme ovat motivoituneita ja lahjakkaita ihmisiä, joiden työkyky poikkeaa normista. Tästä syystä heidän on yleensä hyvin haastavaa löytää palkkatöitä ja päästä tasavertaiseksi osaksi yhteiskuntaa. Omenasieppareina he pääsevät työhön, jossa jokainen voi hyödyntää omia vahvuuksiaan ja kokea olevansa tärkeä. Voi huomata, että pystyy asioihin, joihin ei ennen olisi uskonut kykenevänsä! Meille on myös itsestäänselvyys, että kunnon työstä maksetaan kunnon palkka – ihan kaikille.” Lue lisää Omenasiepparista täältä.

No sitten on toinen mainio yritys, luonnonantimien markkinapaikka, Forest Foody. Sivusto toimii luonnontuotealan kerääjien ja artesaanien sekä ostajien digitaalisena kohtaamispaikkana. Saitin ideana on saattaa yhteen luonnontuotealan toimijat, olivatpa kyseessä sitten marjatuotteet, teet, hillot, luonnon inspiroima design tai vaikkapa luonnonkosmetiikka. Forest Foody haluaa tarjota luotettavan markkinointi- ja myyntiväylän sellaisillekin toimijoille, joilla ei ole omia kotisivuja tai nettikauppaa. Forest Foodyn keruupalvelussa puolestaan voi ilmoittaa myytäväksi, ostettavaksi tai kerättäväksi suomalaisia luonnonantimia. Ihan huippua!

”Keräily on edelleen elämäntapa, ammatti ja elinkeino, joka tulee nostaa Suomessa ansaitsemaansa arvoon ja vaalia Suomen tärkeintä omaisuutta eli Suomen luontoa ja sen rikkauksia. Luontoarvot ja kerääjäperinteen haluamme toiminnallamme välittää myös jälkipolville tuomalla Forest Foodyn markkinapaikkaan keruupalvelun” yrityksen sivuilla kerrotaan.

Forest Foodyn perustajat, kainuulaiset Sanna ja Jenni halusivat, että kaikki voivat nauttia suomalaisen luonnon puhtaista, laadukkaista ja ravinteikkaista antimista. Kaikki meistä eivät pääse, halua tai ehdi luontoon. Yrityksensä tarjoaa nyt suomalaisia luonnonantimia halukkaille ympäri vuoden.

Lue lisää Forest Foodysta täältä.

Omenasieppari ja Forest Foody ovat yhdistäneet voimansa ja pyytäneet mukaan myös minut ja Ossin. Olemme yhdessä kehittäneet mehukonseptia, johon tarvitsisimme seuraavaksi mukaan sinut!

Tulevana keskiviikkona klo 16-20 Kallion IPI Kulmakuppilassa järjestetään nimittäin Villien ja vastuullisten mehujen testaustilaisuus, jonne tarvitsemme paikalle mahdollisimman monia teistä kertomaan, mitä mieltä olette mehuistamme.

”Forest Foody ja Omenasieppari sekä Ossi Paloneva ja Noora Shingler ovat yhdistäneet hävikkivihannekset ja –hedelmät villikasvien kanssa.

Haluamme kokeilla yhdessä, miten kauppojen hävikkiraaka-aineiden sekä villikasvien tuotteistamisen voisi toteuttaa, tarjoten samalla osatyökykyisille mahdollisuuden työllistymiseen ja uusiin unelmiin.

Maailma on siirtymässä kiertotalouden aikaan. Uusi aikakausi vaatii rohkeita uusia avauksia. Me haluamme olla mukana, ja siksi yhdistimme voimamme kokeiluun, jossa ruokakauppojen hävikkiraaka-aineet ja Suomen luonnon tarjoamat villikasvit sekä laajasti hyödyntämätön aidosti puhdas ja ravinteikas superruoka, toimisivat hyvin yhdistettyinä valmiina tuotteina.

Tule kertomaan mielipiteesi ja kehittämään kanssamme uutuustuotteita. Kehitykseen osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.”

Tosiaan: jokainen paikalle tullut, mehut arvioinut, on mukana Retkisetin arvonnassa. Olisi superkivaa nähdä mahdollisimman monia teistä muutenkin, mulla kun on harvoin mahdollista tavata blogin lukijoita. Nyt päivystän IPI:ssä neljä tuntia, tule moikkaamaan!

Klikkaa itsesi mukaan eventtiin täältä ja tuo mukaan perheesi/ystäväsikin. Eikö olisi upeaa saada kauppaan kotimainen ja vastuullinen villimehu? Niinpä!

3 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

ISO KIITOS KAIKILLE, JOTKA TULITTE PAIKALLE!! <3

Voi kiitos ihana!! 😍 xx

Feministeissäon varmasti paljon sellaisia, jotka kannattavat sukupuolikiintiöitä monissa paikoissa. En kuitenkaan usko, että kovin moni vaatisi sukupuolikiintiöitä esimerkiksi paneeleihin. Käytännön kysymyksissä päädyn selvästi useammin olemaan eri mieltä konservatiiveiksi asemoituvien ihmisten kanssa, mutta en väistämättä vastusta mitenkään verisesti konservatismia. Ajatus että nyt ollaan saavutettu jokin absoluuttinen meritokratia on minusta kuitenkin absurdi. Netissä valtaisan suuri osa feminismiin kohdistuvasta raivosta ei kohdistu suoraan kiintiöiden vaatimiseen, vaan useimmiten raivoa tuntuu herättävän ihan vaan se, että puhutaan rakenteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.