Menu

Glögidrinkki ja kurpitsansiemenkonvehdit

Eilen koristeltiin kuusi ja pipareita leivoin jo viime viikolla — joulufiilis! Olen päässyt kiinni joulu makuihin ajoissa muutenkin, kun Ossi on valmistellut Kaslinkille joulureseptiikkaa. Koemaistajan rooli ei haittaa. Tämän postauksen glögidrinkki on mainio esimerkki siitä, kuinka nerokkaasti toinen osaa luoda luksusherkkuja sellaisesta, mitä ei itse oivaltaisi ikimaailmassa yhdistää — niin kuin nyt vaikka glögin, kauramaidon, jäät ja samppanjaviinietikan.

Glögi-kauramaitodrinkki

 • 4 cl glögitiivistettä
 • 4 cl vodkaa
 • 1 tl samppanjaviinietikkaa
 • 1 dl Kaslink-kaurajuomaa
 • 1 rkl jäisiä puolukoita
 • jäitä

Mittaa lasiin vodka, samppanjaviinietikka, marjat, jäät ja glögitiiviste (jonka sekoitussuhde 1:3). Tässä reseptissä on käytetty Kaskeinmarjan glögitiivistettä, jossa mukana on myös kirsikkaa. Toimii loistavasti! Sekoita raaka-aineet keskenään. Lisää kaurajuoma viimeisenä.

Resepti on helppo ja mun mielestä just täydellinen joulujälkkäri, kun kukaan ei kuitenkaan jaksa mitään isompaa jälkiruokaa joulupöydän jälkeen. Glögidrinkin kanssa sopivat hyvin eimerkiksi kurpitsansiemenmarsipaanikonvehdit.

Kurpitsansiemenmarsipaanikonvehdit

 • 200 g kurpitsansiemeniä
 • 1,5 dl Kaslink Aito Kauraruokaa
 • 2 rkl perunajauhoa
 • 1,5 dl tomusokeria (1 dl tomusokeria painaa 60 g)
 • 50 g paahdettuja kurpitsansiemeniä
 • 2 rkl tomusokeria
 • 1/4 tl suolaa
 • 150g tummaa suklaata

Paahda kurpitsansiemenet kevyesti (kuivalla pannulla tai uunissa).

Keitä paahdettuja kurpitsansiemeniä kaurakermassa miedolla lämmöllä 10 min. Lisää perunajauho. Pyöritä monitoimikoneessa tasaiseksi muruksi. Nosta monitoimikoneen kulho muruineen jäähtymään. Lisää kulhoon tomusokeri ja pyöritä koneella palloksi.

Painele leivinpaperin välissä laataksi. Jäähdytä pakastimessa 30 min.

Leikkaa marsipaani nopiksi. Muotoile haluamaasi muotoon. Sulata suklaa vesihauteessa. Leikkaa kurpitsansiemenet, tomusokeri ja suola monitoimikoneessa tasaiseksi muruksi. Pyörittele osa marsipaaneista murussa, osa suklaassa. Nosta konvehdit ritilälle (tai leivinpaperille) ja pakkaseen jähmettymään.

Ossi valmisti myös versioita valkosuklaalla, korvaten tumman suklaan vaalealla ja ripotellen päälle pakurijauhetta. Todella herkullisia niinkin! Oma pakurisuosikkini on muuten Polar Nutritionin salmiakkimainen pakurijauhe, joka on ihan erilainen kuin muut maistamani vastaavat. Maku on todellakin vahvan salmiakkimainen, ihan karkkia!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.