Menu

VILLD: uusi villiruokaohjelma starttaa

Tämä kesä on ollut hyvin erilainen kuin yksikään kesäni koskaan aikaisemmin. Syy löytyy blogin edellisestä postauksesta, joka on kollegani Ossi Palonevan kynästä.

Tutustuin Ossiin huhtikuussa ja heti ekalla tapaamisella tajusimme, että meitä yhdistää todella moni asia ammatillisesti ja vieläpä niin, että asiantuntemuksemme ja osaamiset menevät täydellisesti limittäin. Ossi on ammatiltaan kokki, jota kiinnostaa valmistaa maukasta ruokaa ei niin perinteisistä lähiraaka-aineista — sellaisista, joita moni muu ei keittiössään vielä käytä. Ossi on erikoistunut villiruokaan. Minua puolestaan kiinnostaa paitsi ruoan hyvä maku, myös raaka-aineiden ravitsemuksellinen näkökulma, kemikaalipitoisuudet, ympäristövaikutukset ja historia; miten raaka-ainetta on käytetty aikaisemmin ja mikä on vaikuttanut siihen, ettei sitä enää jostakin syystä käytetä hyväksi. Onko jokin mainio lähiraaka-aine vaan unohdettu teollisen ruoan raivattua itsensä kaupan hyllyyn, ja jos näin on, pitäisikö ehkä asialle tehdä jotakin? Meitä molempia kiinnostaa ruokapolitiikka ja myös se, miten suomalaisen luonnon raaka-aineet saisi houkuttelevaksi massoille.

Olen unelmoinut ohjelman tekemisestä siitä saakka kun lopetin Kuningaskuluttajan ja Tyylivarkaiden juontamisen, mutten ole päässyt käsiksi siihen, minkälaista ohjelmaa haluaisin tehdä. Sen olen toki tiennyt, että haluaisin tuoda blogini teemoja telkkariin, mutta sitä millä konseptilla, siitä ole ollut hajuakaan. Vaikka kirjoitan monista vakavista asioista, jotka ehkä aiheuttavat kuluttajassa ahdistusta, haluan käsitellä Kemikaalicocktail-aiheita mahdollisimman helposti sulavasti ja mielellään jopa huumorin kautta, mikäli mahdollista. Tutustuttuani Ossiin tajusin aika nopeasti, että tässä on se puuttuva komponentti, jonka myötä ohjelmaidea muuttuu konkreettiseksi.

Kesälomailun sijaan olen siis aloittanut hommat VILLD-villiruokaohjelman tuottajana ja ohjelma on niellyt kesä- ja heinäkuussa lähes kaiken liikenevän vapaa-ajan. Olemme yhdessä Ossin kanssa käsikirjoittaneet, tuottaneet ja suunnitelleet kaiken, lisäksi olemme ohjelmassa kameran edessä. Ohjelmassa Ossi kertoo mulle, miten villiraaka-aineita löytää, kuinka niitä käsitellään ja hyödynnetään ruoaksi. Minä puolestaan paitsi kyselen ja opin, myös tuon ohjelmaan nippelitietoa raaka-aineista. Ruokapoliittisia näkemyksiämmekin on luvassa samalla kun tarvomme kohti Taikametsää tai perkaamme kaloja laiturilla. (Ohjelman kuvauspaikat olivat muuten aivan huikeita, näette sitten!)

Kuvasimme VILLDin ensimmäiset jaksot kahdeksan hengen tiimillä pari viikkoa takaperin Raippaluodossa ja nyt jännitämme ekan jakson muodostumista editissä. Jos kaikki menee hyvin, alkaa VILLD pyöriä verkossa elokuun lopussa.

Kuvat: Dorit Salutskij

VILLDiä ei ole tehty millekään tietylle kanavalle. Kyseessä on mun ja Ossin tuotanto ja ohjelmaa tullaan jakamaan verkossa; kai tämä on sitä ”nettiteeveetä” sitten. Joteskin kökkö sana, mutta kuvaava. Tulet näkemään jaksot suoraan Kemikaalicocktail-blogista (samaan tapaan kuin Inan videot parhaillaan), mutta muutamme asetuksia siten, että videot aukeavat myös suoraan Facebook-näkymässä (Inan videothan näkee toistaiseksi vain Kempparissa; tätäkin tullaan muuttamaan). Ei siis ole pakko tulla tänne blogiin katsomaan ohjelmaa, vaan VILLD näkyy siellä, missä satut ohjelmalinkkiin törmäämään. Myös Satokausikalenteri on mukana jakamassa sisältöjämme, huippu juttu! Jos seuraat Kemikaalicocktailin tai VILLDin FB-ryhmää, olet kartalla varmasti.

Ohjelman Instagram-tilillä lukee parhaillaan ”villdravintola” , joka juontaa juurensa siihen, että alunperin VILLD oli Ossin Vaasaan perustama pop up -ravintola. Emme viitsineet perustaa ohjelmalle omaa tiliä, joten siitä nimi, mikäli ihmettelet.

Kiitos jo tässä kohtaa ekat kolme jaksoa mahdollistaneille yrityksille: Eskimo, Frantsila, Nissan Finland, R-Collection, Lastu Case, Leena Kouhia ja Cafe Raawka. Koko tiimi kiittää ennakkoluulotonta heittäytymistä meidän kyytiin. Hyvä tästä tulee!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.