Menu

Pikkumökin kotimaiset sisustusratkaisut

Viime vuonna keväällä aloitettu pienen kesämökkini remontti on edennyt taas roimasti, kun olen saanut vihdoinkin möksälle kaakelit seinään, tikkaat parvelle, kirjahyllyn ja uuden säilytysjärjestelmän. (Miten voikin olla hidasta edistää 10 neliömetrin kokoisen mökin remppaa? En ikimaailmassa pystyisi omistamaan tätä isompaa puutaloa. 10 neliömetriä on just hyvä.)

Keittiön tilasin viime vuonna ja se asennettiin paikoilleen alkusyksystä. Löysin firman nimeltä HELNO Keittiöt, joka toteutti mökkiin sinne täydellisesti sopivan köökin lankavetimineen. Keittiö on valmistettu Suomessa, joka oli itselleni tärkeä valintakriteeri.

Kaakelien osalta tiesin heti löytäneeni hakemani, kun törmäsin Rakennusapteekissa Kaakelipajan kaakeleihin, jotka valmistetaan käsin Karjaalla. Panin oitis tilauksen sisään ja pian käsissäni olivat Catharina Borg-Wilénin valmistamat, kauneimmat kaakelit ikinä.

Pinta-ala, jolle kaakelit tulivat, oli sen verran pieni (vajaan metrin leveä ja reilu 60 cm korkea), että raaskin panostaa: kaakelit masoivat silti 300€. En edes halua tietää millä hinnalla olisin saanut bulkkia jostain muualta, koska halusin kotimaista ja käsityötä. Sitä sain. Kaakeleiden asentaja tosin vähän kirosi sitä, kun laatat olivat keskenään vähän erikokoisia — käsityötä kun ovat — mutta lopputulos on just hyvä. Halusinkin, että saumat elävät ja että fiilis on rento, eikä viivasuora. Olen enemmän kuin tyytyväinen.

Lähituotantoa ovat myös mökin parvelle vievät tikkaat ja vastakkaisen seinän hylly.  Tilasin ne salolaiselta ProtosDemos-kalustefirmalta. Yrityksen perustajapariskunta on vanhoja koulukavereitani ja tietenkin halusin mielummin tukea frendien bisnestä kuin marssia Ikeaan. Lasse-Markus lupasi ”legendaariset” tikkaat, ja ovat ne kyllä hemmetin hyvät: tukevat, nätit ja keskeltä kahtia taittuvat, mikä oli ihan must, että saan tikkaat säilytettyä mökissä.

Sekä tikkaat että hylly ovat materiaaliltaan massiivitammea. Hylly on tosin vielä kiinnittämättä ja majailee sohvan selkänojan päällä, mutta eiköhän se kohta saada paikoilleen. Kuten sanoin: olen vähän hidas näissä hommissa.

(Harmaa pellavapeite on hankittu Tikausta: olin ajatellut verhoilla sohvan vanhat patjat, mutta laiskuuttani ostinkin pellavapeitteen, kun sopivan kokoinen ja värinen osui kohdalle sattumalta.)

Uusi tulokas mökissä on myös Niimaarin valkoinen Ecosmol-kierrätyslaatikko, joka mulla on kotona mustana. Mökillä tämä pienen tilansäilytystuote on superkätevä: se imee sisäänsä vessapaperit, varalamput ja ties minkä sälän, ja toimii samalla istuimena. Kun neliöitä on kymmenen, pitää huonekalujen olla monikäyttöisiä. Kuten kaakelit, tikkaat ja hylly, myös Niimaarin tuotteet valmistetaan Suomessa ja kotimaisesta materiaalista. Arvostan.

 

Silloin kun hengaamme patiolla (eli melkein aina mökillä ollessa), kannan Ecosmolin patiolle, jossa se palvelee niinikään istuimena.

Enää pitäisi maalata mökin sisätilan ja eteisen välinen ovi ja naulata seinään muutama taulu. Sitten onkin projekti hallussa taas hetkeksi aikaa.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.