Menu

Marjaruokaa iholle (ja MÀDARAn -40% ALE)

Tänä vuonna on ollut mainio pihlajasato — ihan niin kuin viime vuonnakin. Puut notkuvat punaoransseja marjoja, jotka varmasti ilahduttavat katukuvassa ja metsämaisemassa myös muita kuin minua. Tulen niin hillittömän iloiseksi nähdessäni noita pirteän näköisiä ja älyttömän kauniita marjaterttuja loppukesän ja alkusyksyn luonnossa.

Käytin pihlajanmarjoja vuosikausien ajan ravinnoksi, ennen kuin ehdotin niitä raaka-aineeksi Mádaran kanssa suunnittelemiini kosmetiikkatuotteisiin. Pihlajanmarjoissa voi olla yhtä paljon C-vitamiinia kuin tyrnissä ja marjat sisältävät polyfenoleita, jotka ehkäisevät monia sairauksia. Pihlaja ei tosin ole polyfenolien osalta se kaikista tykein marja, mutta ihan kelpo kumminkin. (Pihlaja sijoittuu marjojen ranking-listalla polyfenolien osalta suunnilleen puoliväliin). Lisäksi pihlajanmarjoissa on luontaisia antioksidantteja, niin kuin muistakin marjoissa.

Syön marjoja ympäri vuoden joka päivä. Olen varma, että mm. marjojen sisältämät antioksidantit ovat syynä ihoni hyvään kuntoon ja kuulauteen. Nyt 35-vuotiaana olen alkanut saada kommentteja ja kyselyitä ihooni liittyen ja vaikka nuorekkaan hipiän salaisuus lienee monin seikkojen summa, en kyllä arvioi marjojen vaikutusta yhtään. Antioksidantithan estävät vapaita radikaaleja aiheuttamasta ihovaurioita ja hidastavat ikääntymisen merkkien ilmaantumista. Vapaat radikaalit oksidoivat eli hapettavat solujamme samaan tapaan kuin ne hapettavat eli ruostuttvat rautaa. Elimistön puolustusjärjestelmä toisaalta tarvitsee vapaita radikaaleja tuhoamaan haitallisia bakteereja elimistöstä, mutta jos niitä on liikaa, ei elimistö ehdi korjata vapaiden radikaalien aiheuttamia vahinkoja. Siksi me tarvitsemme antioksidantteja apuun. (Voit lukea lisää antioksidanteista täältä.)

kc-pihlajat

kc-pihlaja.butter

Mitä tulee pihlajanmarjojen käyttöön ravintoaineena, on pihlaja kokenut viime vuosina uuden löytymisen: vuonna 2014 pihlajanmarja nousi yhdeksi Googlen reseptihaun suosituimmista aiheista Suomessa. Marja kiinnostaa raaka-aineena yhä useampia kotikokkeja, vaikka pihlaja vähän haasteellinen ruoka-aine onkin. Itse kuivatan sitä ja käytän smoothieiden raaka-aineena. Sopii se smoothieen toki tuoreenakin, mutta jos haluaa säilöä pihlajaa, on musta kuivattaminen helppo keino (miksei pakastaminenkin).

Kun aloimme suunitella Mádaran kanssa aikoinaan yhteistyötä, halusin ehdottomasti valita raaka-aineen marjamaailmasta. Vaikka uskon ravinnon vaikuttavan ihon kuntoon kosmetiikkaa enemmän, on meillä kuitenkin mahdollisuuksia parantaa ihon kuntoa myös ulkoapäin ja marjojen aineet hyödyttävät meitä kosmetiikankin kautta. Ja miksi marinoida itsensä synteettisillä aineilla, kun luonnosta löytyy ihan mainio pakki luonnollisia raaka-aineita?

kc-pihlja.24

Yhteistyömme Mádaran kanssa alkoi nelisen vuotta sitten ja sittemmin Pihlajavoiteesta onkin tullut jo, noh, ehkä voi jo sanoa klassikkotuote, sillä se on Mádaran myydyimpiä tuotteita Suomessa ja mahdollisesti yksi Suomen myydyimpiä, yksittäisiä luonnonkosmetiikkatuotteita kaiken kaikkiaan.

Juuri tänään Pihlajavoide ja muut suunnittelemani tuotteet ovat ajankohtaisia, sillä Mádaralla on parhaillaan menossa 24-tuntia kestävä ale, jossa kaikki tuotteet ovat -40%. Jos siis Pihlaja- tai Nokkostuotevarastossasi — tai luonnonkosmetiikka-arsenaalissasi ylipäänsä — on  täydentämisen varaa, voi sen tehdä nyt huokeasti.  Ja kun tilaat yli 70 euron arvosta, saat kaupan päälle uuden SOS Hydra Maskin (arvo 34,40€). Toimitus puolestaan on ilmainen yli 50€ ostoksissa, eli kannattaa vaikka tilata frendin kanssa yhdessä.  24-h ale on voimassa vain tänään, puoleenyöhän saakka. Pääset apajille tästä.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.