Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Ammattisiivooja kelpuuttaa ekopesuaineet

Emme ole imuroineet kotona kuuteen viikkoon — mutta Ramona on. Ekaa kertaa koskaan, kotonani käy siivooja, jolle on ollut ihanaa ulkoistaa paitsi imurointi, myös pölyjen pyyhkiminen ja lattioiden sekä peilipintojen pesu. Ramona käy meillä kahden viikon välein ja frekvenssin tiheys on aika jees, vaikka pari päivää ennen siivousta kotona onkin aika pölyistä. Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin emmepä me itsekään ole koskaan joka viikko imuroineet, 104 neliötä  kun on aika urakka.

Olen miettinyt siivoojan palkkaamista useamman vuoden ajan, ja työhuoneella siivooja käykin pari kertaa kuussa, mutta jotenkin on tuntunut, että on kamalaa hienostelua tilata joku siivoamaan omaan kotiinsa. Ollaan sitten puunattu hima itse ja ainahan se on pois yhteisestä ajasta. Kahdella yrittäjällä kun sitä yhteistä aikaa ei ole muutenkaan mitenkään liikaa. Kämpän imuroinnissa ja muussa akuutissa menee pari tuntia ainakin. Sitäpaitsi: pikkulapsiperheessä joutuu siivoamaan koko ajan, esimerkiksi jokaisen ruokailun jälkeen, kun safkaa on pöydällä, tuolilla, lattialla, skidin naamassa, kaikissa raajoissa, vaatteissa jne. On ihan mahtavaa, että joku muu hoitaa sitten sen vähän vähemmän kiireellisen siivottavan.

Nyt kun olen ollut kaksi viikkoa flunssassa ja puolikuntoinen, ja kun elämässä on muutakin turbulenssia, olen ollut äärimmäisen onnellinen, että siivooja on alkanut käydä meillä juuri nyt. Ramona on firmasta nimeltä Freska, joka ehdotti minulle blogiyhteistyötä. Minä sanoin ok, jos Ramona puolestaan käyttää kotonamme Planet Puren pesuaineita ja kertoo rehellisen kommenttinsa niistä, josko markkinoiden luomuimmat ekopesuaineet ovat ammattilaisen mielestä tarpeeksi tehokkaita kodin siivoamiseen.

kc-planetpure-tuotteet

Siitä saakka kun elokuussa tutustuin Planet Puren toimintaan, olen ottanut asiakseni kertoa joka mahdollisessa välissä siitä, kuinka paljon firman toimintaa arvostan ja kuinka toimivia tuotteensa ovat (kaikki paiti se tiskiaine). Yritys tekee tosi vähän mainontaa, koska kaikki paukut ovat tuotannossa, ja siksi moni ei merkistä edes tiedä. Ei tennyt Freskan Ramonakaan, mutta otti tuotteet mielellään kokeiluun. Freskan siivoojat käyttävät itse Kiillon ympäristömerkittyjä ja allergiaystävällisiä tuotteita, mutta siivoavat asiakkaiden kotona pyydettäessä myös kodista löytyvillä aineilla.

Ramonalla on meillä siivottavanaan noin 104 neliötä: eteinen, halli, wc, lastenhuone, makkari, vaatehuone, olohuone ja keittiö. Aikaa hänellä menee yleensä noin kolme tuntia. Freskasta kerrottiin, että asiakkaillaan on asuntoja, jotka ovat 120-140 m2 ja joissa menee sama aika kuin meillä, ja sitten on pienempiä, 60-70m2:n kokoisia kämppiä, joissa menee sama aika kuin meidän kodissa — eli siivoukseen kuluva aika ja hinta on täysin kiinni tavaran määrästä sekä etenkin ekalla siivouskerralla siitä, kuinka pitkä aika on edellisestä tehosiivouskerrasta.

Olen moneen kertaan kirjoittanut blogissa siitä, kuinka suosittelen välttelemään siivouksessa kaikkia lian ”räjäytysaineita”. Kun fiksaa pahimmat liat lennossa heti niiden synnyttyä, ei tarvitse koskaan turvautua ihan megavahvoihin kemikaaleihin. Uusi Musta -portaalin aikoihin käsittelimme radio-ohjelmassamme Katjan kanssa aihetta Varo ylihygieniaa, älä likaa, eikä teksti ole vanhentunut. Yhä nykyään porukka ylisiivoaa kotejaan aineilla, joita ei kannattaisi himaansa viedä.

kc-olohuone

kc-freska2

Ramona käyttää meillä pääsääntöisesti neljää pesuainetta: Planet puren kylpuhuone-, keittiö- ja lasi- ja peilipinnoille tarkoitettuja aineita sekä Mummi ja Minän Sitruuna siivoussuihketta. Mummi ja Minän nappasin Ekolosta mukaan, koska Planet Purella ei siivousyhteistyön alkaessa ollut vielä myynnissä yleispesuainetta. Nykyään tosin on, vastikään markkinoille tullut Power-yleispuhdistusaine, mutta Ramona kommentoi sitä eilen heti ekan testin jälkeen, että aine vaahtoaa aika paljon ja on pyyhittävä erikseen vedellä pois, mikä hidastaa siivoamista. Mummi & Minä on kuulemma toiminut yleispesuaineena mainiosti ja tässä tapauksessa sopii tarkoitukseen paremmin kuin Planet Puren aine.

Muita pesuaineita Ramona ei meillä käytä, noilla neljällä kuulemma pärjää mainiosti. Kodista on lisäksi löydyttävä imuri, moppi, rättejä ja ämpäri, ja heh, juokseva vesi. Näillä freskalaiset pärjäävät hyvin.

Ramona ei ole kommentoinut Planet Puren tuotteita muuta kuin positiiviseen sävyyn, lukuunottamatta liikaa vaahtoavaa yleispuhdistusainetta. Hän on erityisen viehtynyt tuotteiden luonnollisiin ja raikkaisiin tuoksuihin, jotka eivät onneksi kuitenkaan lyö naamalle kun tulen kotiin. Kun siivousjälkeään katsoo, on aineissa ihan tarpeeksi tehoa, eikä valittamista ole.

kc-freska

 

Olen aina ajatellut, etten raaski maksaa kotisiivouksesta. Freska on halunnut luoda palvelun, jonka kautta siivoojan tilaaminen on paitsi helppoa ja nopeaa, myös hinnan osalta tosi selkeää. Käytännössä saitilla syötetään kodin perustiedot, jonka myötä ohjelma laskee hinnan kotisi puunaamiseksi. Lisäksi kaavaketta täyttäessään voi itse valita extrapalveluja, vaikkapa vaatteiden silittämisen, jääkaapin pesun jne.

Kuten kuvasta näkyy, arvioi ohjelma meidän kodin siivousajaksi viisi tuntia, mutta se tosiaan vaihtelee asunnottain ja varman ajan tietää vasta, kun siivooja on ekan kerran käynyt kotonasi.

Mahtavaa on se, että kotitalousvähennyksen osuuden näkee laskurista suoraan! Esimerkiksi meidän kodin kolmen tunnin siivous kustantaa 102 €, josta jää kotitalousvähennyksen jälkeen maksettavaksi 56,10 €. Kotitalousvähennystä tosin ei voi tehdä lennossa, mutta Freskasta saa halutessaan vuoden päätteeksi raportin koko vuoden siivoamisista ja sitten sen voi suoraan lähettää verottajalle.

kc-ramona

Minä sovin Freskan kanssa neljästä testikerrasta tätä postausta vastaan, mutta jään kyllä asiakkaaksi jatkossakin. Hinta on tosi pieni sille, kuinka paljon se vaikuttaa positiivisesti omaan lapsiperhearkeen. Huippua on myös se, että siivooja on aina sama. Ramona tuntuu jo frendiltä, joka sitäpaitsi tykkää silminnähden pikku-Hectoristakin. On aika hellyttävää, kun joku muu ihan oma-aloitteisesti niistä lapseni nenän. Sellaisesta tulee hyvä fiilis, eikä tunnu ollenkaan vieraalta ajatukselta jättää Ramonaa meille yksin siivoamaan. Jatkuvasti vaihtuvien siivoojien kanssa itselläni olisi todennäköisesti paljon epävarmempi fiilis.

Freska löytyy parhaillaan Helsingistä ja Turusta, ihan pian myös Tampereelta. Jos sinua kiinnostaa testata kotisiivousta — tilata vaikkapa Freskasta joulusiivous — saat blogin lukijana 20% alennusta kertatilauksesta käyttämällä koodia ”TUTUSTU”. Jos taas haluat oitis tilata jatkuvan siivouksen (josta voi kyllä irtisanoutua halutessaan ihan helposti), käytä koodia ”FRESKA60” ja saat 60 € alennuksen.

Freska ilmestyi elämääni kuin tilauksesta ja tilauksesta se elämääni jääkin. Lämmin suositus.

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Miten tuo ajan määrittely ensimmäisen kerran jälkeen jatkossa tapahtuu? Jos kerran pitää maksaa etukäteen, eikä rahoja saa takaisin todellisen käytetyn ajan mukaan?

Eikös siivojan kannata vaan sitten hidastella tai istuskella asunnolla jalkojaan heilutellen kun rahat kerran on jo sisällä, vaikka kämpän saisi siivottua lyhyemmässäkin ajassa? Varsinkin kun sovellus näyttää arvioivan ajan yläkanttiin.

Nettisivulla käydessäni törmäsin vain nuorten kasvoihin, joita näyttää enemmän kiinnostavan raha kuin perheenemännän hyvinvointi. En saanut luotettavaa kuvaa, kun tarvittava aika arvioidaan maksimiin ja sitten rahat sisään ennen todellista suoritusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.