Menu

Berliini kutsuu taas: Endocrine Disruptors -konferenssi

Huomenna maanantaina Berliinissä käynnistyy kiinnostava kolmipäiväinen konferenssi, johon olen saanut mahdollisuuden osallistua. Endocrine Disruptors -konferenssi käsittelee kemikaaleja, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti esimerkiksi kehitykseen, lisääntymisterveyteen tai immuunijärjestelmään. (Endocrine Disruptor..öö what? Lue selväjärkinen selitys täältä.)

Kun konferenssikutsu tipahti postilaatikkooni, olin aluksi aivan innoissani. Mitä aiheita! Mitä puhujia! Mikä ohjelma kokonaisuudessaan! Samalla tajusin kuitenkin, ettei kyse ole ihan huokeasta sessiosta ja hintalappu olikin tuhansia euroja.

Aihe kuitenkin on niin yks yhteen toisen kirjani kanssa (jota parhaillaan työstän), että en voinut jättää konferenssia väliin. Olisin ehkä voinut saada jonkin apurahan, mutta en ajoissa. Koska yrittänyttä ei laiteta, meilasin järjestäjille ja kerroin tilanteen. Vastauksen saaminen vähän kesti, mutta pian sain ilahduttavaa meiliä: lupasivat minulle konferenssipaikan, jos teen asiantuntijahaastattelun blogiini ja kerron tapahtumasta teille. NO TODELLAKIN TEEN! Olisin tehnyt jokatapauksessa. 😀

kc-ed

Lähden matkaan huomenna kukonlaulun aikaan ja pidän sormia ristissä, ettei lento ole myöhässä. On meinaan 30 minuuttia aikaa hankkitua koneesta konferenssin avauspuheenvuoroa kuuntelemaan.

Tänään ilta menee konfrenssiohjelmaan tutustuessa ja kiinnostavimpia puheenvuoroja merkatessa (en halua missata mitään) ja myös opiskellessa, sanastoa nimittäin. Koitan ennättää Berliinissä myös tsekkaamaan muutamat ekoputiikit ja ravintolat messupäivien jälkeen. Kannattaakin seurata mun Insta- ja Twitter- tilejä sekä tietenkin blogin FB-ryhmää. Siellä olen messupäivien aikana aktiivisempi kuin blogissa. Postauksen tekeminen kun on aina se aikaavievin osa. Seurantanappulat löytyvät blogin oikeasta ylälaidasta.

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Hienoa ja mielenkiintoista reissua!
Mielestäni täällä Suomessa ollaan aivan liian penseitä esim. parabeeneja kohtaan. Lääkärit määräävät ihottumiinkin (jolloin ihon kemikaalien läpäisevyys on muutenkin tapissaan) montaa eri parabeenia sisältävää ’lääke’voidetta. Jos uskallat kyseenalaistaa kemikaalien turvallisuutta niin leimaudut omituiseksi hörhöksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.