Menu
Lue lisää

Postaus sisältää affiliate-linkkejä, jotka on merkattu tähdellä*. Affiliate-linkit vievät verkkokauppoihin, joista postauksessa mainittuja tuotteita voi ostaa. Saan affiliate-linkin kautta tehdyistä ostoksista komissiota, eli tietyn provikan.

OLEN LOMALLA — mutta vielä pari juttua…

Piti aloittaa loma viime viikolla, mutta sitten tuli kaikenlaista. Tänään sain vihdoinkin väännettyä meiliin lomailmoituksen.

Ennen laiturille vetäytymistä on kuitenkin bloggaajamaiseen tapaan pakko mainita muutama juttu:

1. KESÄN HELPOIN JA RAIKKAIN RAAKAKAKKU

Testasin Virpi Mikkosen Kiitos hyvää -kirjan Mustikka-unelmakakkuraakakakkureseptiä tyttöni 5-vuotissynttäreille, ja resepti oli aivan älyhelppo ja lopputulos yksi raikkaimmista raakakakkukokemuksista koskaan. Jos et ole ikinä maistanut tai kokannut raakakakkua, on tämä sellainen, mistä kannattaa aloittaa. Virpi itsekin suositteli aloittamaan tästä kyseisestä reseptistä, iisi piisi tosiaan, kokeile vaikka! Reseptiä en jaksa naputella, mutta näköjään se löytyy Lilyn puolelta.

kc-islan-kakku

 

Isla tilasi synttäreilleen Peppi Pitkätossu -kakun, joten koristeluissa käytettiin pelkkien marjojen sijaan myös nameja. Noin muuten kakku on gluteeniton, maidoton ja sokeriton. Aika täydellinen kesäkakku sanoisin.

2. HYVÄ AURINKORASVAVINKKI

Aurinko nyt antaa vähän odotella itseään, mutta eilen sain vihdoinkin aloitettua uusien luonnonkosmetiikka-aurinkorasvojen testauksen käytännössä. Biosolis on mainio merkki, jonka löysin viime keväänä. Nyt on käytössä Algamaris, jossa on ihan loistava levitysmekanismi ja mainio levittyvyyskin. Aurinkovoide tulee ulos isosta tuubista suihkeen muodossa ja levittyy iholle todella kätevästi ja nopeasti. Voide käy sekä vartalolle että kasvoille ja tuoksuu miedosti kookokselle.

kc-algamaris

Algamariksen tuotteita saa monista paikoista: Jolie*, Biodelly*, Hyvinvoinnin tavaratalo*, Greenlips... Valitse sieltä, mikä on sulle kätsyin ostopaikka. Näköjään tuosta SPF 30:sta, jota itse käytän, on olemassa kaksi versiota: pelkkä kasvo- sekä koko vartalolle ja kasvoille sopiva tuote. Esimerkiksi Ruohonjuuri myy vain kasvoversiota.

3. KESÄN MUKAVIMMAT KENGÄT

Törmäsin jo viime kesänä Mikonkadulla Munsun nimiseen pop up -liikkeeseen, joka myi Otz-shoes merkkisiä kenkiä. Näiden Kaliforniasta kotoisin olevien jalkineiden muotoilu on makuuni vähän liian pyöreä ja sellainen, noh, taidetätimäinen, mutta kiinnostuin tarinasta kenkien taustalla. Kengät on suunniteltu maailman vanhimpien jalkineiden mukaan, niiden, jotka löytyivät jäämies-Ötzin jalasta. On siis haettu muotoa esikengästä, ja pyritty täydelliseen ergonomiaan, ekologisia materiaaleja käyttäen. Jäämiehen nilkassa oli kuulemma tatuointi (itse asiassa useampia), joka tiettävästi on maailman vanhin löydetty tatska. Se on myös Otz-kenkien logo.

kc-otz

Jos kurkkaat nettikauppaan huomaat, että merkin pääjuttu ovat pellavaiset espadrillot. Ominaista Otz-kengille on myös korkista valmistettu, irrotettava sisäpohja ja kuminen ulkopohja. Itse en merkin espadrilloksista kauheasti innsotu, mutta muutamat muut Otz-kengät kyllä kiinnostivat kovasti: liikkeen ikkunassa huomioni kiinnitti Chukka-malli, joka valitettavasti ei tule laisinkaan edukseen nettikaupan kuvassa, livenä se on tosi hauska. Minulle tämän kengän lesti oli vaan liian leveä, mutta kuvassa jalassani oleva Pilgrim-malli puolestaan on ihan täydellinen! Kenkä on ohutta mokkaa ja pohja on korkkia. Se on kannasta vähän korotettu ja ihan älyttömän ergonominen. Nämä ovat helposti mukavimmat kenkäni koskaan.

kc-otz-jazz

Merkiltä löytyy myös makea, nahkainen, balettitossumainen Jazz-malli, joka on aika ihana sekä mustana että vaalenpunaisena. Pitää thkä käydä sovittamassa vielä tätäkin.

EI SILTI HAITTAISI jos loppukesän voisi kulkea umpinaisten kenkien sijaan sandaaleissa.

***

Äh, taas jäi vaikka kuinka monta asiaa bloggaamatta ennen lomaa, mutta minkäs teet. Muutama satunnainen postaus ilmestynee heinäkuun aikana, mutta koitan ihan vakavasti pitää itseni irti näppiksestä.

Elokuussa lanseeraammekin sitten uudet Mádara-tuotteet, jotka ovat meitsin käsialaa. Odotan!

IHANAA LOMAA KAIKILLE!

*Affiliate-linkki

Yksi kommentti Jätä kommentti

Kommentit

Kiitos kiitos aurinkorasvavinkista! Olen ollut tyytyvainen Biosolikseen, mutta nyt meni tilaukseen tama Alga Mariksen -sprayversion, huomenna tulee ehka jo postin mukana.. 🙂

Hyvaa kesaa ja lomaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.