Menu
Lue lisää

Testaan blogissani erilaisia tuotteita ja palveluita. Näistä testituotteista en maksa. Kaikki tämän postauksen tuotteet eivät välttämättä ole testattavaksi saatuja, osan olen saattanut myös ostaa itse.

Luomua ja villiä luksuskosmetiikkaa

Lapsuudessani äidilläni oli tapana vetäytyä kerran viikossa tunniksi kuumaan kylpyyn lehden ja muutaman suklaamakeisen kera. Häiritä sai vain, jos talo oli tulessa tai joku tukehtumassa. Kylpyhetki oli pyhä. Tuolloin en tajunnut asiaa ja ihmettelin aina, että mikä siinä nyt on, ettei voi juosta kysymään, missä vastaostetut karvatarra-arkit ovat tai saako Barbien hiukset leikata.

Nyt ymmärrän mistä kylpyhetken pyhittämisessä oli kyse,  koska teen itse samaa. En ole kokenut puoliksikaan niin rankkaa arkea kuin oma äitini, mutta ihan tällainen tavallinenkin meininki vauvan ja 4-vuotiaan kanssa on toisinaan aika raastavaa. Vuokra-asuntomme on kylpyamme onkin ihan mahtavaa luksusta ja oikeastaan salihuhkimisen lisäksi ainoa tapani päästä hetkeksi irti arjesta.

Siinä missä olen löytänyt kuumien kylpyhetkien hienouden, olen myös löytänyt hemmottelukosmetiikan hienouden. Se on löytynyt vasta nyt, kiireisen vauva-arjen myötä. Laadukkaat kosmetiikkatuotteet voivat kohottaa mielialaa yllättävän paljon. KUUNNELKAA NYT MINUA! Mutta niin se ihminen muuttuu näköjään, kröhöm, vanhetessaan. Kuuma kylpyhetku kaikessa rauhassa ja sen jälkeen luksusta iholle — tunnen oikeasti olevani vähän kauniimpi ja ihanampi nainen sen jälkeen.

Olen viimeisten kuukausien aikana tutustunut kahteen uuteen kosmetiikkasarjaan ja molemmissa on sellaista, mikä sopii lähestyvään äitienpäivään täydellisesti. Los Angelesista ponnistava May Lindstrom Skin ja englantilainen Neal´s Yard Remedies ovat luonnonkosmetiikan luksusluokkaa ja minusta jokainen äiti ansaitsee itselleen vähän luksusta arjen keskelle.

Molemmat sarjat tarjoavat paitsi äärimmäisen laadukasta luonnonkosmetiikkaa, myös kiinnostavia tuoksucocktaileja. Neal´s Yardin tuotteissa on runsaat, kukkeat tuoksut ja May Lindstrom tarjoilee lisäksi mausteisia maailmoja, jollaisia en kosmetiikassa ole aikaisemmin kokenut. Mayn tuotteeet valmistetaan alusta loppuun käsin ja saa käyttäjänkin leikkimään kemistiä!

May Lindstrom -tuotteissa on paljon sellaista, mitä arvostan ravinnossakin: mahdollisimman ravintotiheitä  sekä biodynaamisesti viljeltyjä ja villinä kasvaneita raaka-aineita.  Neal´s Yard puolestaan on jo 30 vuotta on taistellut alalla etunenässä synteettisiä kauneuskemikaaleja vastaan, luonnollisilla ja isoksi osaksi luomuilla tuotteillaan.

”Today awareness and interest in natural remedies, skin and body care are on the increase. But when we opened our first shop in Covent Garden, we were one of the few pushing against the synthetic chemical approach to skin and health care that had been adopted by much of the industry.”

kc-nealsyard.roseSain alkuvuodesta testiini muutamia Neal´s Yardin tuotteita, joista Wild Rose Body Elixir (kuvassa oikealla) ihastutti uniikkiudellaan.

Laitan usein pieniä mainintoja testituotteista Instagram-tililleni ennen kuin ehdin tehdä kokonaisen postauksen, niin tämänkin kohdalla. Mitä ihanaa, vaalenapunaista hyytelögeelihilloketta!

Tämä geeli on aivan omanlaisensa tuote, jollaiseen en ole aikaisemmin törmännyt. Vadelmahillokkeen näköinen voide tekee ihosta überseksikkään, sellaisen luonnollisen kostean näköisen. Vähän kuin olisit käynyt lenkillä tai, noh, ”hommaillut” tuntikausia. 😉

Iho saa seksikkään hehkun ja jää hetkeksi kosteaksi, koska tuote ei imeydy ihan nopeasti, mutta kotioloissa se ei haittaa, ellei ole pakko änkeä itseään just pillifarkkuihin. Tämä on hemmottelutuote, joka saa aikaan sensuellit vibat. Ihan loistava lahja rakkaimmalle. Tätä ostan ehdottomasti kesäksi ja hiivelen kesäkoipiin ja käsivarsiin hehkua tuomaan.

kc-neals.wildrose.elixirToinen Neal´s suosikkini on niinikään villiruususarjan Wild Rose Beauty Elixir.  Se on kasvoilla kuin nestemäistä samettia. Ihan huikea kasvotuote, jota käytän itse aamuin ja illoin kosteusvoiteen sijaan.  Eliksiiri sopii kaikille ihotyypeille: kuivaihoinen voi käyttää sitä sitä seerumina voiteen alla, rasvaisemmalle iholle se käy sellaisenaan. Koostumus on silkkinen ja kevyt, vaikka kasvot saavatkin tehokkaasti kosteutusta.

Sekä Neal´s että May luottavat sarjoissaan voimakkaisiin tuoksuihin. Siinä oli ja on yhä minulle vähän opettelemista, mutta se joka tykkää astua sisään kukkakauppaan ja vetää keuhkot täyteen, rakastanee näitä molempia brändejä — tai ainakin useita tuotteita kummaltakin merkiltä.

Los Angelesissa tuotteensa valmistava May Lindstrom tarjoilee paitsi kukkia, myös aistikkaita maustemaailmoja.

Esimerkiksi Problem Solver -naamio sisältää cayennepippuria, jonka sainkin kokea konkreettisesti saunassa. Nimittäin: Problem Solveria suositellaan pidettäväksi kasvoilla 45 minuuttia, joten päätin mennä naamio kasvoilla saunaan, kun en muuten olisi ehtinyt sekä puusaunoa että naamioida itseäni. Sauna+Problem Solver= Fail. Älä mene. Tai voit mennä, jos haluat tietää miltä tuntuu polttaa naamansa pippurilla. Karoliina selitti, että syy on cayennen ja korkean lämpötilan yhdistelmästä. Aika kokemus, sanonpa vaan!

kc-may.naamio

Kun kokeilin naamiota uudemman kerran ilman saunaa, sain paremman käsityksen sen toimivuudesta. Naamio todella kihelmöi aika voimakkaastikin iholla, mutta ei ole epämiellyttävä ollenkaan. Naama jää aivan samettisen pehmeäksi ja hehkuu suorastaan.

Kaikki Mayn tuotteet ovat upeita, mutta ehkä tämä naamio on The Clean Dirt -putsarin lisäksi jännin ja erilaisin. Clean Dirt on jauhemaista, aivan kuten tämä naamiokin, ja käyttäjän kuuluu itse sekoittaa tuote veden kanssa käyttövalmiiksi. The Clean Dirtiä sekoittaessa jauhe sihahtaa ja alkaa vaahdota, sen joutuessa kosketuksiin veden kanssa. Kemistin leikkiminen on ihan hauskaa, mutta ehkä kannattaa sekoittaa jauhe ja vesi ennemmin kupissa kuin kämmenellä, sillä ainakin mulla suurin osa valui sormien välistä.

Niin ja se mitä mainitsin kukkaistuoksuista: Mayn kasvovesi The Jasmin Garden on aika uskomaton. Itselleni se on vähän liian tulin-kukkakauppaan-ja-sain-kasvoilleni-koko-valikoiman, mutta esimerkiksi Katja on valinnut sen viime vuoden parhaaksi kasvovedeksi.

maylindstrom7Sarjan seerumi The Youth Dew on täydellinen. Tuoksu, koostumus, tuntuma iholla, teho — täydellinen paketti hehkuvaan hipiään. Olisin lisännyt tähän jonkun kasvokuvan jos kuvalla kykenisi havainnollistamaan tuotteen vaikutusta, mutta ei se oikein onnistu.

Jolien sivuilla sanaillaan näin:

”Kosteuttava kasvoseerumi on ylellinen sekoitus kahdestakymmenestä ihoa uudistavasta ja ravitsevasta kasviöljystä, tehokkaana lisänään ihon ikääntymistä jarruttava koentsyymi Q10. Ihosta tulee hehkuva ja tasainen. Öljymäinen, kevyt ja hyvin imeytyvä koostumus sopii loistavasti myös meikin alle. Soveltuu kaikille ihotyypeille. Vegaaninen tuote.”

Paitsi että May Lindstrom -tuotteet ovat huikean laadukkaita, tehokkaita ja ihanan mausteisen ja kukkean tuoksuisia, ovat ne mustissa lasipulloissa. Elegantein sarja ikinä.

Siinä missä omaan vasta vähän kokemusta Neal´s Yard Remedies -sarjan monista tuotteista, olen testannut May Lindstromilta melkein jokaista. Sarjassa melkein jokainen tuote on sellainen, jota haluaisin löytyvän kaapistani aina. Palaan sarjan muihin tuotteisiin myöhemmin.

No, mitä sitten maksaa luksuskosmetiikka? Esimerkiksi Neal´s-suosikkini Wild Rose Body Elixir, se pinkki hohdevoide siis, kustantaa Joliessa Joliessa 47 €*. Saman sarjan silkkiseerumi kasvoille on maksaa 69 €*. May´n Problem Solver -naamiosta saa pulittaa 77,70 €* ja The Jasmin Garden -kasvovesi on 51,80 €*. Youth Dew -seerumi maksaa 103,60 €*. Hui!

Samoja tuotteita myy myös Liinu´n Organic -hoitola, jossa hinnat ovat vähän huokeammat: naamio 76,00 €, kasvovesi 51,00 € ja Youth Dew 102 €. Mayn kohdalla no kuitenkin otettava huomioon, että tuotteet tosiaan valmistetaan käsin alusta loppuun ja tuotepakkauksetkin ovat varmaan kalleimpia mahdollisia. Luksus maksaa enemmän. Siksi se on luksusta.

Olen silti sitä mieltä, että lahjana kannattaa satsata sata kertaa mielummin tällaiseen, kuin moneen muuhun asiaan. Kuinka moni äiti saakaan lahjaksi taas yhden kirjan, jota ei tule lukeneeksi tai kuntoiluvälineen, jota ei käytä?

Voi äidit jos saatte sunnuntaina jompaa kumpaa sarjaa lahjaksi, niin olette onnentyttöjä. Minä koen olevani jo kun saan työkseni testailla tällaisia.

* Affi-linkkejä

Nostokuva: lovehusk.com

Psst…. Katja vieraili vastikään Lontoossa Neal´s Yardin päämajassa ja on kirjoittanut sarjasta paljon, kannattaa lukea tontiltaan brändistä syvemmin.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.