Menu

Kiinnostavia kemikaaliaiheita Ylellä

Ylellä käsitellään kemikaaliaiheita parhaillaan useissa ohjelmissa. Tämän illan Akuutissa pohditaan kemikaalien vaikutusta terveyteen. Kirjoitin Akuuttiin tekstin siitä, miten ja miksi itse päädyin oman elämäni kemikaaliremonttiin. Jos olet blogini uusi seuraaja, kannattaa erityisesti lukea. Tekstini avaa sitä, miksi pidän blogiani ja miksi kirjoitan juuri näistä aiheista. Lopusta löytyy myös 10 vinkkiä siihen, miten aloittaa turhien synteettisten kemikaalien siivoaminen omasta elämästään ruoan ja kosmetiikan osalta.

kc-akuutti

Kuvakaappaus: Yle, Akuutti

Kemikaaliasiaa on myös illan MOT:ssa, jonka aiheena ovat hiusvärit. Monelle teistä hiusvärien kemikaalicocktailien vaarat ovat tuttua asiaa, mutta tosi moni ei tiedä, mitä riskejä etenkin PPD:n ja sen johdannaisten käyttöön liittyy.

reaktioSL_tuItse aloin värjätä vain luonnonväreillä kuusi vuotta sitten, kun käsitin, miten vaarallisia kemikaaleja hiusväreissä käytetään. Ymmärsin, että mitä tummempi väri, sen pahempi kemikaalicocktail ja koska olin värjännyt päätäni markettimustalla 10 vuotta, koin olevani riskiryhmässä. Onneksi lopetin ajoissa.

Englannissa kuoli vuonna 2011 tyttö hiusvärin aiheuttamaan allergiseen reaktioon ja Suomessakin on uutisoitu värjääjien kasvojen turpoamisista. Iltalehdessä oli vuonna 2009 tämän turkulaisnaisen kuva. Kirjoitin silloin postauksen aiheesta.

Muistan vieläkin kun luennoin, ehkä vuonna 2010, aoheesta Teatterikorkeassa ja näyttäessäni oheisen kuvaparin, purskahti osa yleisöstä nauramaan. En voi käsittää, miten jollekin voi olla huumoria se tosiasia, että moni marinoi päänsä hengenvaarallisilla aineilla.

kc-hennausEka hennavärjäyskokeiluni löytyy näköjään yhä Ylen sivuilta, Noora loves eko, reilu ja luomu -blogistani. Siellä on paljon kuviakin jos kiinnostaa nähdä, miten hennaväri toimii.

Tosin on huomioitava, että hennatessa väliä on aina paitsi värjääjän omalla hiusvärillä, myös mahdollisilla käsittelyillä, joita hiuksessa on ja jopa hormonitoiminta saattaa vaikuttaa siihen, miten väri tarttuu. Minulla on luonnostaan tosi tumma tukka, joten mustaksi hennaaminen onnistuu yleensä aika hyvin. Vain kerran väri ei ole tarttunut juurikaan.

Kodin kemikaaleista oli puhetta myös viime torstaina, Efter Nio -ohjelmassa, jonka löydät yhä Areenasta. Jakson teemana on tiede ja sen popularisointi. Keskustelemme studiossa lyhyesti mm. kodin muoveista ja muovileluista.

Mikäli seuraat Instagram-tiliäni, olet ehkä havainnut, että hiukseni ovat vaaleammat kuin yleensä. Miten tällainen kemikaalimartta oikein voi vaalentaa hiuksiaan? Aiheesta pian lisää! 😉

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.