Menu

Tervetuloa uudistettuun Kemikaalicocktailiin

Tässä se on, elokuussa alkaneen uudistusprojektin lopputulos. Mitä tykkäät? Halusin blogista valoisamman, selkeämmän ja ennenkaikkea helpommin kommentoitavan. Nyt on vihdoinkin mahdollista ottaa osaa keskusteluun ilman FB-profiilia. Luo käyttäjätunnukset seuraavasti: klikkaa postauksen perässä olevaa kohtaa ”sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi”, jonka jälkeen aukeaa sisäänkirjautumisikkuna. Kikkaa kirjautumisikkunan alta kohtaa ”rekisteröidy”. Saat salasanan sähköpostitse.

kc-uusi_blogi1

Uusi blogi on mediamaisempi kuin vanha, mutta jos haluat seurata postauksia perinteisemmässä bloginäkymässä, onnistuu se helposti ylävalikon BLOGI-nappulan takaa.

Etusivulla näkyvät aina uusimmat postaukset, sekä myös videosisältöjä, jotka eivät välttämättä ole aina minun tekeleitäni. Esimerkiksi uusimman videon teille tarjoilee Marja, jonka gluteenittomat kaurakeksit ovat ihan sikahyviä! Marja tulee ilahduttamaan teitä videoillaan jatkossakin.

Sisällön osalta blogi ei muutu juuri, puikoissa on me, myself and I, mutta jos joku muu toisinaan tekstiä tänne tuottaa (esimerkiksi assarini Eeva), näkyy kirjoittaja nyt entistä selkeämmin postauksen yhteydessä.

Se mikä on aivan uutta, ovat läpinäkyvästä bloggaamisesta kertovat vesileimat. Niitä on kolme (ja lisää teemme, jos koen sen tarpeelliseksi).

 

kc-leimat

Vaikka olen tähänkin saakka aina kertonut postauksen yhteydessä mahdollisista sisältöyhteistöistä ja muista vastaavista, olen välillä kokenut hankalaksi saada kaikkea olennaista tietoa heti postauksen alkuun ilman, että tekstin sisältö kärsii. Tilanne on vähän sama kuin jos elokuvantekijän pitäisi luetella kaikki rahoittajat leffan alkurepliikkien lomassa. Aika hankalaa. Siksi halusin ottaa käyttöön selkeät merkit, joista näette heti ensisilmäyksellä, mistä on kyse. Nyt ei enää tarvitse avata asiaa leipätekstissä, tarvittava info näet lävähtää ruudulle kun klikkaat postauksen otiskon vieressä olevaa vesileimaa.

kc-sainpalkan2

Parhaillaan etusivulla on vain yksi postaus, josta leima löytyy, voit käydä testaamassa luomubroilerijutussa, miten leimat toimivat. Leimojen selitykset löytyvät myös täältä.

Leimoja on kolme: yksi kertoo affiliate-linkeistä, toinen sisältöyhteistyöstä (eli että olen saanut postauksen kirjoittamisesta palkan) ja kolmas kertoo, että tekstissä on ilmaiseksi testiin saatuja tuotteita/palveluita.

Jos minulle esimerkiksi on lähetetty testattavaksi luonnonkosmetiikkashampoota ja päädyn kirjoittamaan ko tuotteesta, laitan vastaisuudessa tekstin yhteyteen TESTASIN-leiman ja merkkaan testiin saadun shampoon alleviivaamalla sen tekstistä silloin, kun se mainitaan ensimmäisen kerran. Toimin näin, onpa tuote saatu lainaan pyydettynä tai pyytämättä.

noora_uusi_logoMikäli minulle on maksettu blogauksen kirjoittamisesta rahapalkka (nämä yhteistyöt ovat blogissani aika harvinaisia ja tulevat minulle yleensä Suomen Blogimedian kautta), kerrotaan palkasta leimalla SAIN PALKAN. Haluan alleviivata, että vaikka tekisin sisältöyhteistyötä, ovat mielipiteeni aina omiani. Minulta ei siis voi ostaa positiivisia kommentteja, ellen ole oikeasti sitä mieltä.

Affiliate-linkit olen aina merkannut tähdellä, niin teen jatkossakin. Lisäksi kerron affilinkeistä vesileimalla.

Toivottavasti tämä järjestely tuntuu teistä luontevalta ja selkeältä.

Noin muuten saittini pelaa kuten aikaisemminkin. Pieni muutos on oikean laidan ASIAA-kategorian postausten nouseminen omaan ikkunaansa. ASIAA-tekstit ovat Kempparissa ne, joiden tekeminen on vienyt eniten aikaa ja joiden tärkeyttä haluan itse alleviivata eniten.

Lisäksi uutta on Viikon arpa -ikkuna: aika monet yritykset haluavat antaa tuotteita arvottavaksi ja te tykkäätte arvonnoista paljon, mutta minä puolestani en ole kauhean halukas tekemään arvontapostauksia. Koska kuitenkin on kiva antaa näkyvyyttä hyville tuotteille ja teille lahjoja, kehitin arvontaikkunan, jossa vaihtuu viikottain tuote. Näin voit osallistua tuotearvontaan vaikka joka viikko! Itse saan arvonnoista palkaksi tuotteita tai lahjakortteja, tähän kohtaan siis SAIN PALKAN -leima. 😉

Osa blogin alasivuista on vielä kesken; kirja, kosmetiikka ja uutiskirje -osiot aukeavat viikonlopun aikana. Alkuviikosta pitäisi koko höskän olla kondiksessa. Mitäs tykkäätte?

9 kommenttia Jätä kommentti

Kommentit

Testi testi. Näyttää toimivan. 🙂

Uudet sivut toki vaativat hieman totuttelua, mutta todella hyvältä näyttää! Lisäksi super iso plussa siitä ettei fb:n kautta tarvitse kommentoida, olen itse kokenut sen suhteellisen ärsyttäväksi. Arvonnat kuulostavat hyvältä! 🙂

    Kiitos kommenteista! Säädämme sivustoa vielä hieman…. Kiva kun ootte mukana!

Mäkin oon ilonen siitä, että fb-kommentointi on poissa! Ei siinä muuta vikaa, mutta ei tuntunut oikeen aina toimivan :’)

Ulkoasukin on ihan jees, mitä nyt turhan mustavalkonen aakeelaakee mun makuun – mun mielestä / omaa lukemista selkeyttää se, että tekstin tausta-alue on erivärinen kuin sivun reunat. Siis ihan tyylillä musta teksti valkosella alustalla ja sivulla mustat/harmaat palkit! Mut muuten graafisesta asusta iso peukku täältä suunnalta!

Kiva! Helppo oli kirjautua ja saa kommentoida ilman fb:a. Bra!

Hyvä uudistus ja kiva huomata, että siellä päässä ajatellaan lukijoita helpottamalla ja selkeyttämällä sivuja. Aika rohkea veto nuo vesileimat, tosi avointa. Good good!

Vesileimat on musta tosi kivat paitsi teille, myös mulle: niiden avulla pysyy itsekin kärryillä siitä, kuinka isoa roolia blogissa ilmaiseksi saadut tuotteet ja kaupallisuus näyttelee.

Totta, niistä on tilastoissa apua ja muutenkin. Voiko keksintöäsi ja leimojasi käyttää halutessaan omalla sivulla?

En löydä ”jätä kommentti”- kohtaa muista postauksista.

Vois laittaa vaiika: Jee! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.