Menu

Raakakakku for dummies: kinuskikakku

Syön raakakakkuja joka viikko, mutta itse olen valmistanut niitä vain muutamia kertoja, enkä koskaan tällaista, joka tehdään irtopohjavuokaan ja annetaan hyytyä pakkasessa. Eka kerta onnistui niin hyvin, että vastedes ei ehkä aina tarvitse ostaa muiden tekemiä raakiksia, voi leipasta helposti sellaisen itsekin.

kc-kinuskikakku1

Projekti sai alkunsa syksyn I love me -messuilla, joilla maistoin yhtä parhaista raakakakuista ikinä. Foodinin pisteen kinuskikakku oli niin älyttömän herkullinen, että pyysin Lasse Jalkaselta reseptiä. Mies vastasi pyyntöön tehtailemalla kakusta tuotteen, joka on nyt myynnissä Ruohonjuurissa ja Luontaistuntijat -liikkeissä.

Testasin tuotetta viime viikonloppuna kiitollisena, sillä oli kauhea kiire ja univelka ja halusin silti tarjota kylään tuleville ystäville jotakin hyvää ja fiksua. Tämä kakku on siis maidoton ja gluteeniton, eikä siinä ole valkoista sokeria — ja sen tekee helposti.

kc-kinuskikakku2

Käytännössä homma menee näin: pakkauksessa on resepti sekä kaikki raaka-aineet, mitä kakun tekemiseen tarvitaan. Kotoa tulee löytyä vuoka, nuolija ja pari kulhoa sekä blenderi tai vastaava, jolla saa pähkinätkin hienonnettua.

Kaikki raaka-aineet on pakattu erikseen ja reseptin seuraaminen on helppoa, kun jokaisessa pussissa lukee, mitä se sisältää. Cashew-pähkinät ja taatelit piti laittaa likoamaan iltaa ennen, mutta noin muuten kakun tekee nopeasti, kyseessä kun on vain raaka-aineiden hienontamista ja sekoittamista koneella.

kc-raaka-aineet.foodin

Kakku tehdään kahdessa osassa: ensin vuokaan levitetään pohja ja se saa kovettua jääkaapissa, sillä välin kun täyte sekoitetaan valmiiksi. Kun täytekin on laitettu vuokaan, annetaan kakun olla pakkasessa kuusi tuntia. Itselläni se ehti olla pakkasessa vain neljä tuntia, mutta se vaikutti riittävän ihan hyvin.

kc-kinuskikakku

Kinuskikakku on suussasulava ja juuri niin hyvä, kuin messuillakin. En usko, että kukaan pystyy mokaamaan tätä, koska ainoa, mitä itse pitää tehdä, on sekoittaa raaka-aineet. Aivan uskomattoman iisiä! Ainoa hankala juttu oli kaapia massa Vitamixin pohjalta, kannu kun on niin korkea. Jos siis omaan matalampireunaisen blenderin, käytä sitä.

Ripottelin kakun pinnalle pakkauksessa mukana olleet kookoshiutaleet ja murustin vielä pari piparia tuomaan joulufiilistä. Toimi hyvin!

Raakakakkujen konsepti on mielestäni melkein liian hyvä ollakseen totta, mutta toki tästä herkusta(kin) saa helposti kaloreita liikaa, jos näitä usein vetelee. Ystävät totesivat lauantaina, että maku on yhtä herkullinen kuin tavallisellakin kakulla, tämä toimii siis hyvin sellaiselle, joka ei ole aikaisemmin raakakakkuja maistellut.

Tänä jouluna teen joulupöytään juurikin tämän nimenomaisen kakun, sillä aikaa keittiössä häärimiselle on todella vähän ja tässä yhdistyy minimiduuni ja loistava lopputulos. Hinta on toki suolainen verrattuna johonkin pakastealtaan Dajm-kakkuun: 45-50 euroa kustantaa tämä… Mutta hinnan ymmärtää helposti kun tietää, kuinka paljon pähkinät ja muut raakakakkujen raaka-aineet maksavat. Hyvä puoli tässä on se, ettei tarvitse ostaa yhtään enempää raaka-aineita kotiin kuin kakkuun tarvitsee. Lucumat ja muut kun saattavat jäädä kokemattomalla kaapin perälle pölyttymään.

Tätä Foodinin kinuskikakkua myydään paitsi tuolla omassa nettikaupassaan, myös Ruohonjuurissa ja Luontaistuntijat -liikkeissä. Aika hyvä joululahjaidea muuten!