Menu

Turvallinen kemikaaliarki lapselle

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) viettää parhaillaan Turvallinen arki lapselle -teemaviikkoa, joka huipentuu ensi viikon keskiviikkona paneelikeskusteluun, jonka vetäjänä toimin. Keskustelun aiheena ovat lapset ja kemikaalit ja mm. näitä pohdimme:

Pitäisikö muovilelujen hormonihäiritsijöistä huolestua? Miten myynnissä olevien lastentarvikkeiden turvallisuus varmistetaan? Onko tuontivaatteissa enemmän kemikaaleja kuin kotimaisissa? Mitkä ovat lasten suurimmat myrkytysvaarat? Kuinka turvallisia markkinoilla olevat lastenvaunut ovat?

k-naturkind

Jos en vetäisi keskustelua, olisin varmasti yleisössä, sen verran kiinnostavista ja tärkeistä aheista on kyse.

Tässä Tukesin info ja aikataulu päivän kulusta:

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) järjestää Turvallinen arki lapselle -teemaviikon 13.–19.11.2014. Viikon aikana julkaistaan tuloksia lasten turvallisuuteen liittyvistä valvontaprojekteista ja herätellään keskustelua arjen turvallisuudesta erityisesti perheen pienimpien näkökulmasta.

Teemaviikko huipentuu avoimeen keskustelutilaisuuteen keskiviikkona 19.11. Pasilassa. Tilaisuudessa julkistetaan teemaviikon viimeiset valvontaprojektin tulokset, jotka koskevat lastenvaunujen turvallisuutta. Paneelikeskustelua vetää toimittaja, bloggaaja Noora Shingler, ja paneeliin osallistuu lasten turvallisuuden asiantuntijoita eri aloilta. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

klo 10: Tilaisuuden avaus: Tukesin rooli lasten turvallisuuden varmistamisessa

klo 10.15: Lastenvaunujen valvontaprojektin tulokset

klo 10.30–11.15: Paneelikeskustelu Vetäjänä Noora Shingler (toimittaja, bloggaaja Kemikaalicocktail)

Keskustelijat:

  • Jaakko Kuustonen, tuoteturvallisuuspäällikkö/Tukes
  • Esa Nikunen, johtaja, kemikaalituotevalvontayksikkö/Tukes
  • Ulla Korpilahti, kehittämispäällikkö, Lasten ja nuorten tapaturmien ehkäisyn ohjelma/Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
  • Pirjo Tynjälä, erikoislääkäri/Myrkytystietokeskus
  • Merja Söderström, asiantuntija/Päivittäistavarakauppa ry

klo 11.15: Yleistä keskustelua, kysymyksiä

klo 11.30: Tilaisuus päättyy

Keskustelua voi seurata Twitterissä #lastenturvallisuus.

Käytännön järjestelyjen takia median edustajia pyydetään ilmoittamaan tulostaan ja jo tiedossa olevista haastattelutarpeista etukäteen viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamolle: p. 029 505 2481, etunimi.sukunimi@tukes.fi.

banneri_leveamatala

Tilaisuus on kaikille avoin (muullekin kuin mediaväelle siis) ja järjestetään keskiviikkona 19.11.2014 kello 10–11.30 Pasilassa, Ratapihantie 9:n auditoriossa. Tervetuloa! Toivottavasti nähdään. 🙂