Menu

Back on track

Blogi oli päivän alhaalla tietoturvasyistä. Osa teistä lähetti minulle hätäviestejä ja minä lähetin sellaisia tekniikan hätäyksilölleni, joka onneksi osasi auttaa bloggaajaa pulassa. Tiedoksi ja muistutukseksi: aina kun/jos Kemikaalicocktail kaatuu, hankkiudu blogin FB-ryhmän pariin. Mikroblogina toimiva ryhmä antaa tietoa silloin, kun itse blogi on jostain syystä alhaalla. Jos FB ei toimi, infoilen Twitterissä ja Instassa.

kc-kem.fb

Eiliseen liittyen haluan jakaa muutaman vinkin kollegoille: hanki tekninen tukihenkilö ajoissa. Hän on kultaakin kalliimpi hetkellä, jona ruudulla lukee näin:

kc-webhotelli

…Toki minua osasi vähän auttaa myös Webhotelli. He kyllä kertoivat mitä toimenpiteitä on tehtävä, mutta en olisi osannut suorittaa niitä itse. Tekninen apu oli ihan välttämätöntä, ilman Kallea olisi blogi nurin vieläkin.

Moni bloggaaja törmää vastaaviin ongelmatilanteisiin ja apua on vaikea saada, ellei tiedä mistä kysyä.

Teknisen tuen lisäksi kannattaa aina muistaa päivittää blogialustan versio uusimpaan, kun ohjelma sitä  sinulle tarjoaa. Mikäli et pidä blogialustaasi ajan tasalla, on erilaisten haittaohjelmien helpompi päästä sisältöösi käsiksi ja saittisi voi kaatua. Minulle on käynyt niin kerran, eikä ollut herkkua sekään. Sen jälkeen olen aina muistanut päivittää WordPressin viimeisimpään tarjottuun versioon.

Huvittavaa on se, että edellisellä kerralla Kemppari kaatui isosti tehdessäni Pilattu maito  -dokkaria, oltuani Valiolla tekemässä haastattelua (Valiolla ei oltu tyytyväisiä kysymyksiini) ja tokan kerran kaatuminen kävi nyt kriittisen Unilever-jutun jälkeen. Ehkä suuryritykset ovat blogini kimpussa… 😉