Menu

Uusia kosmetiikkasuosikkeja

Kynnykseni kirjoittaa luonnonkosmetiikasta on noussut. Osittain syynä on se, että aikaa blogille on toistaiseksi todella vähän ja toisaalta se, että bloggaan mielelläni aina useammasta tuotteesta samassa postauksessa. Ettei mene vain yhden ainoan hyvän yksilön kehumiseksi tai huonon haukkumiseksi. Tuotteita on lisäksi testattava mielellään yksi kerrallaan, viikkojen/kuukausien ajan, jotta niistä saa todellisen käsityksen. Hidasta hommaa siis.

Suurin osa testaamastani luonnonkosmetiikasta on ihan hyvää, harvoin kohdalle osuu suoranaisesti huonoja tuotteita. Erinomaisia on joukossa toisinaan ja viimeisen neljän kuukauden aikana onkin plakkariin jäänyt mainioita, uusia tuttavuuksia. Nappaa tästä vinkit talteen, vaikka pukin konttia ajatellen!

b8aa4cb17b1fd07dcc239c790480924233db043bTänä syksynä olen innostunut vihdoinkin kasvoöljyistä. Syy on raskausajan myötä kuivunut iho, jonka jo luulin toipuneen, mutta yhtäkkiä viime kuussa naama meni taas korpuksi. Onneksi meikällä on kuuma linja Liinu´N Organicin Karoliinalle, joka antoi kokeiltavaksi kaksi minikokoista öljytesteriä. (Testerit ovat hyvä tapa tutustua etenkin tyyriiseen luonnonkosmetiikkaan. Ei tarvitse ostaa sikaa säkissä.)

Testasin  Sukin ja RMS-sarjan kasvoöljyjä, jotka miellyttivät molemmat. Päädyin ostamaan Sukin Nourishing -kasvoöljyn, siksi, että se oli näistä kahdesta halvempi. Tarkan markan mimmi kun olen.

Vaikka ostinkin Sukin, myös RMS:n Beauty oil  (kuvassa) oli tosi toimiva, sitäkin voin lämpimästi suositella.

radiant_energy_330x441Öljyrintamalla tuli kesäkuussa vastaan kolmas mainio tuote: Mádaran Radiant Energy -kasvoöljy (kuva oikealla). Öljyjä on sarjassa itse asiassa kolme erilaista: yksi on ikääntyvälle, toinen kuivalle ja kolmas väsyneelle ja elottomalle iholle. Tuote on tehokosteuttaja, joka Sukin ja RMS:n tapaan on silkkaa silkkiä iholle. Käyttöliittymäkin on kiva ja design kohdallaan. Näistä kolmesta öljystä Mádaran tuote imeytyy itselläni kaikista hitaimmin ihoon. Tykkään siitä silti, sillä lopputulos on upea! Laitan sitä sitäpaitsi aina illalla, joten imeytymisessä saakin mennä hetki. Joskus on kivaa, että kauneusrutiineissa menee vähän aikaa. Se on sitä arvokasta laatuaikaa itselle, mitä nykyään on niin vähän. Sukia ja RMS:ää saa vähän jahdata, mutta Mádaran öljy löytyy Hyvinvoinnin tavaratalosta*.

Kaikissa kolmessa öljyissä on paitsi tehoja ja kaunis pakkausdesign, myös ihana tuoksu — niin kuin näissä seuraavissa hajuvesissäkin.

Tuoksurintamalla olen luottanut viime vuodet HDP:n Vamp a NY -tuoksuun. Peilikaapissani sen rinnalla on kuitenkin nyt kaksi uutta tulokasta ranskalaisen Acorellen hajuvesivalikoimastasta; Absolu Tiare sekä saman merkin Delicious-tuoksu* jota on ollut suunnittelemassa kuvankaunis Sara la Fountain.

56cfaebb-1910-43ff-96ac-cb18476a1c9f

Saran nimikkotuoksu on makea, mielestäni hunaja leimaa sitä eniten. Lämmin tuoksucocktail on ruusun, hunajan, mantelin, vaniljan, praliinin ja tonkapavun sekoitus — aika mainio pikkujoulu- ja talvituoksu sanoisin! Tämä voisi olla aika hyvä hankinta joululahjaksikin. Hajuvesien kuvaileminen sanoin on tosi vaikeaa, joten kannattaa katsastaa lisää tietoa Saran tuoksusta täältä.

Toinen käyttämäni Acorellen tuoksu on mainittu Absolu Tiare, joka onkin kuulemma sarjan parhaiten myyviä hajuvesiä. Siinä tuoksuvat appelsiini, jasmiini, Tiaré-kukka ja vanilja. Tuoksu ei ole ihan niin makea kuin Delicious, kirpsakampi vähän. Tosi ihana! (Maahantuoja Ekovistalla on myös nettikauppa).

Lisää huumaavia tuoksuja! Huikea kylpysuolakokemus nimittäin. Todettakoon alkuun, että meillä ei ole aikaisemmin ollut kylpyammetta, joten kokemukseni ko tuotteista ei ole kummoinen. Vanhempieni kotoa amme kuitenkin löytyy ja olen aina toisinaan testannut erilaisia kylpykuulia ja -suoloja, eivätkä ne ole olleet mitään verrattuna tähän Los Angelesin tuliaiseen…

kc-soaptopia3

kc-soaptopia4

Löysin Soaptopian liikkeen maaliskuussa, Losin loman vikana päivänä, muutama tunti ennen kentälle menoa. Ärsytti, kun piti kiireessä kahlata paikka pikana läpi, joten en ehtinyt valitettavasti tehdä perinpohjaista tupatarkastusta. Kyseessä on saippuapaja, joka tekee lukemattomia erilaisia saippuatuotteita, niin palasaippuaa kuin kylpytuotteitakin. Kaikki ttuotteet valmistetaan käsin Los Angelesin myyntipisteen takaosan pajassa.

kc-soaptopia1

Soaptopian palasaippuat ovat kreisejä ja ihania, pahus kun en voinut ostaa mukaan koko valikoimaa! Kaikki ei tosin ole EU-standardeilla 100% luonnonkosmetiikkaa, mutta osa on. Esimerkiksi L.A. Squeeze -kylpysuola, joka tuoksuu huumaavasti sitruunalle ja laventelille. Jos en olisi lukenut tuoteselostetta, väittäisin kiven kovaa, että päätuoksu on sitruunaruoho, sillä RAKASTAN sitruunaruohoa ja sille tämä mielestäni tuoksuu. Suola antaa niin rentouttavan kylpykokemuksen, että tätä on ehkä pakko tilata rapakon takaa jos sitä vaan toimitetaan Eurooppaan. Lafkalla on nettikauppa, jossa suolapussi maksaa 8,5 dollaria.

5d237a1034183df378279e5c7713239318b6fbfeTuoksuista väreihin. Värikosmetiikasta on pakko mainita taas RMS. Sarjan ripsiväristä jo kerroinkin, mutta myös saman sarjan huuli-poskipunavoiteet ovat loistavia. Itse asiassa en omista tällaista, mutta olen testannut Karoliinan liikkeessä näitä voiteita sekä huuliin että poskille useamman kerran. Suosikkisävyni on kuvan pinkki Sacred Lip Shine, joka jotenkin mätsää täydellisesti meikän väreihin. Sarjan Living luminizer -hohtovoiteen sen sijaan omistan ja se on ihan sairaan kätevä! Luminizer tuo iholle luonnollista hehkua ja kuulautta, meikkiin saa sekunnissa astetta upgreidatumman lookin.

Neljäs suositeltava RMS-tuote — minulle se tarpeellisin kaikista — on RMS:n meikkivoide-peiteväri, joka onkin kosmetiikkapiireissä ilmiö. Porukka ramppaa ostamassa Fleminginkadulta kyseistä nappia harvasen kerta, kun satun olemaan työhuoneella. Itselläni on sävy 22, en usko että koskaan olen kokeillut parempaa meikkivoidetta. Kuva on paras mihin kamerallani pystyn… Mutta ehkä siitä havaitsee, kuinka huomaamaton meikkipohja on?

kc-rms.meikkivoide22

Iho näyttää tosi luonnolliselta, ei juurikaan meikatulta. Voide on hämmentävä: vaikka sitä laittaa vain paikallisesti, kuten itse teen, ei rajaa meikittömään ihoalueeseen näe ollenkaan. Se jotenkin sulautuu täydellisesti. Ennen kuin ostat seuraavan L´Oréalisi, suosittelen käymään Karoliinalla testaamassa RMS:n versiota meikkipohjasta. L_o_i_s_t_a_v_a.

Aloe_TranspThumpIhon puhdistuksessa olen alkanut käyttää kerran, pari viikossa Konjac Sponge -puhdistussientä. Sain sen testiin jo vuosi sitten ja hukkasin sen. Noloa, mutta onneksi se tuli vastaan nyt muutossa! Sieni on luonnollista kasvikuitua ja biologisesti hajoava, luonnollisesti ihoa syväpuhdistava pesusieni, jolla saa hellästi mutta huolella putsattua iholta meikin. Käytän sieltä yleensä aina niinä päivinä, kun olen käyttänyt meikkivoidetta, pari kertaa viikossa siis. Ihon saa ehdottomasti puhtaammaksi sienellä hieromalla kuin vain käsipelillä pesemällä. Sienellä on myös kätevä tehostaa esimerkiksi kuorintojen tehoa.

Sienen saadessani, reilu vuosi sitten, oli konjakkisieni suomalaisille melko tuntematon, mutta nyt niitä näkee jo eri valmistajilla. Äkkäsin viime käynnillä Joliessa, että heilläkin on myynnissä yksi, Absolution-brändin konjac -sieni*, hinnaltaan 11 euroa. Hyvinvoinnin tavaratalo myy käyttämäni Aloe Konjac Spongea* 9,80 eurolla. Hyötyyn nähden ei minusta kallis tuote, ehdottomasti hintansa arvoinen!

Hectorin syntymän myötä minulle on lähetetty paljon vauvakosmetiikkaa, joka mielestäni on suurimmaksi osaksi aivan turhaa. Mielestäni vauvan iho tarvitsee yhden tai maksimissaan kaksi voidetta (ohuemman ja paksumman) ja niitäkin vain, jos iho on poikkeuksellisen kuiva. Vauvojen iholle tarkoitetut öljyt toimivat myös hyvin kosteuttamiseen. Saippuatuotteita en käyttäisi tällaiselle muutaman kuukauden ikäiselle ollenkaan. Shampoot ja muut tulevat ajankohtaiseksi vasta joskus vuoden päästä, jos silloinkaan, käytän hänelle siis tällä hetkellä vain voidetta reisiin, joissa jostain syystä on toisinaan kuivia ihoalueita.

kokopoppoo

kc-lavera.babySattuneesta syystä, käytän vauvankin iholle Pihlajavoidetta*, mutta myös jokainen testiin saamani vauvasarjan tuote on ollut hyvä. Esimerkiksi Laveran uudistettu Baby & Kinder Neutral -sarja on nimensä mukaan todella neutraali ja basic, ja toimii mainiosti. Sarjan suihkusaippua hupeni juuri omaan käyttööni: usein vauva- ta lapsisarjojen tuotteet ovat niitä parhaimpia, joista on karsittu kaikki turha. Myös Mádaralta saamani Protective Baby Creme on ihana: tykkään siitä, kuinka voide sulaa kämmenellä ja sulautuu ihoon tosi nopeasti. Esimerkiksi Laveran ja myös testissä olleen  Sophie la Giraffe -sarjan tuotteita saa työstää ihoon kauemmin, toisaalta on aika ihana kyllä käsitellä vauvan ihoa ajan kanssa, sikäli tuotteen ei mielestäni varsinaisesti tarvitse olla mitenkään supernopeasti imeytyvää sorttia.

Mainitussa Sophie la Giraffe -sarjassa minua miellyttää toimivien tuotteiden lisäksi luksuksen tuntu ja tämä onkin ihana sarja vaikka lahjapakettiin, kun haluat hemmotella tuoretta äitiä. Mutta ihan rehellisesti: maksavana asiakkaana ottaisin kyllä vauvalle voiteen litrahinnan perusteella. Kunhan on sertifioitua luonnonkosmetiikka.

Testattavanani on ollut muitakin tuotteita kuin nämä mainitut, lisää niistä myöhemmin, jahka saan niputettua kokemuksiani jotenkin järkevästi.

Kuten näkyy, on luonnonkosmetiikan tontilla taas monia uusia ja aivan mainioita tuotteita, jotka kilpailevat ja voittavat tavanomaisen mennen tullen. Mahtavaa. Vapise L´Oréal, buahahahahaha!

*Affiliate-linkki

Psst… Instagram-tililläni vinkkaan testissä olevista tai jo testatuista kosmetiikkatuotteista reaaliaikaisesti monta kertaa viikossa. 😉