Menu

Fiksumpaa juhlaruokaa

Postausten ilmestymisfrekvenssi on ollut hidas, pahoittelen! Takana on eka yö, jona kolmen, neljän tai viiden heräämisen sijaan jouduin könyämään ylös vain kahdesti. Skidi sai eilen nimen ja uupui varmaan juhlistaan niin, että minä sain nukkua kerrankin kunnolla. Olotila on autuas!

kc-juhlatohiNimijuhlien jälkeen

Niin ja poika, hän sai nimen Hector. Niin kuin kreikkalaisen mytologian prinssi ja Troijan sodan uljain soturi. Ja niin kuin tänä vuonna kiinni saatu, kauan etsitty meksikolainen huumekeisari. Toivottavasti tyyppi samaistuu enemmän soturiprinssiin… Noudatan hänen kohdallaan samaa tapaa kuin esikoisenkin: en julkaise blogissa kuvia lapsistani niin, että heidän kasvonsa näkyvät. Niminä he ovat molemmat toisinaan läsnä, niin kuin siippanikin.

Koko viime viikko kului nimijuhlia valmistellessaa ja on taas pakko vinkata pari juttua juhlien ruokapuoleen liittyen (mistä tämä sisäinen ”pakko” tulee, voisiko joku kertoa?).  Anoppi nimittäin kääräisi juhlapöytään ihan huikeat hapankorppurullat.

kc-hapankorppurullatHerkullista ja kaunista

Käytännössä korppuja on kostutettu vedellä, pehmenevät kuulemma vartissa. Sisään on kääräisty vuohenjuustoa, ekokaupoista saatavaa, oliivi-basilika-tomaatti-mitälie bruschetta-mausteseosta (johon tarvitsee itse lisätä vain vesi ja öljy), avokadoa, aurinkokuivattuja tomaattiviipaleita, basilikanlehtiä ja suolaheinää. Rullat on sidottu kiinni salaatinlehdillä. Kaunista ja herkullista, sopivaa pikkusuolaiseen nälkään. Mainio juhlaruoka, jossa ei ole vehnää tai lehmänmaitoa. Jos vielä hapankorppuja saisi hiivattomina, olisi tämä mullekin täydellinen snäkki. Kaikki vieraat tykkäsivät kovasti.

kc-raakakakut

Raakakakut oli taas hankittu Marialta Hymystä. Miksi tehdä itse, kun ystävä osaa homman täydellisesti? Saan sitäpaitsi Hymystä gluteenittomia ja maidottomia kakkuja, jotka maistuvat taivaalliselta. Ulkoistan mielelläni tällaiset asiat ammattilaisille. Tilasin sitäpaitsi vähän tahallaan liikaa kakkuja, että sain taas pakkaseen useamman palan. Tyydytän makeanhimoani näillä monen kuukauden ajan. Kätevää.

Sekä raakakakut että ruisrullat ovat hyviä esimerkkejä maidottomista, vehnättömistä ja sokerittomista juhlapöydän tarjottavista, jotka maistuvat heillekin, joilla ei ole ruokarajoitteita — niin ja sopivat myös kasvissyöjille. Näin kenellekään ei tule juhlissa olo, että hän on jotenkin ongelmatapaus omine allergioineen/rajoitteineen. Olen itse saanut kokea niin monta vuotta olevani aina se hankala tapaus, että koitan luoda itse juhlia järkätessäni kaikille olon, että heitä varten ei ole kenenkään tarvinnut säätää erikseen mitään.

Nyt on siis pojalla nimi, mutsilla ei niin univajeinen fiilis ja pakkasessa raakakakkua. Helmee! …Niin ja soittimessa mun jumppa-DVD (saa nauraa). On treenin aika!

Psst… Huomenna blogissa tapahtuu jotakin uutta ja jännittävää. Stay tuned….